Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Figyelt kérdés
Sziasztok . Édesanyám egyedül él, én meg időközben elköltöztem és meg házasodtam. Nagyon jó kapcsolatban vagyok vele viszont a látogatás az egy kínos kérdés feleségemmel. Jelenleg még a feleségem szüleinél élünk ,de nemsokára költözünk. Édesanyámhoz hétvégén szoktunk kiugrani egy napra ami nekem néha kevés és neki is . Feleségem úgy van vele hogy ő legyen az első ne ő nekem ami jogos de attól én még lennék több időt édesanyámmal ami neki nem szimpatikus . Ő úgy van vele hogy elég heti egy nap,ha meg mennék hétköznap hozzá amikor nem vagyok feleségemmel akkor megy a cirkusz . Ti hogy oldjátok meg ? Arra rájöttem hogy nem fogom elmondani az ilyen vitát édesanyámnak mert ő is csak sértődik meg beszéli be a dolgokat magának . Nem kér semmi segítséget ,mindent egyedül intéz de én akkor is akarom segíteni amibe tudom hisz csak az anyám . Megy bennem a belső vívódás mert sajnálom h egyedül van és azért is mert a feleségem ilyen vaskalapos. Nálatok ha volt ilyen hogyan orvosoltátok? Nem megoldás az hogy az ember sunyiba megy meglátogatni a saját anyját a hétvégén felül …

2021. jún. 24. 12:52
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
94%

Megbántotta valamivel anyukád a feleségedet vagy csak random hisztizik? Egyébként nálunk hasonló a helyzet, Én nem vagyok oda a férjem testvéréért, cserébe nem is megyek (bár nálunk megbántott igencsak) de soha nem mondanám a férjemnek, hogy Ő nem mehet. Menjen csak, amíg nekem nem kell mennem, addig nem érdekel.

Ezt kellene megértenie a feleségednek is, hogy mégis csak az édesanyádról van szó, nem szereti, rendben van, de akkor Te hagy mehess egyedül.

2021. jún. 24. 13:00
 2/41 A kérdező kommentje:
Nem bántotta meg semmivel sőt mindennel próbál a kedvébe járni. Sajnos csak ilyen rossz a természete a feleségemnek , nagyon sok türelem kell hozzá. Uralkodó típus az az igazság
2021. jún. 24. 13:03
 3/41 anonim ***** válasza:
93%
Mond meg a feleségednek rendben,ritkán megyek az anyámhoz,de akkor ha meg van a házunk akkor te is csak hetente egyszer mehetsz anyádékhoz. Nálunk is volt ilyen mi a férjem szüleinél éltünk és havonta egyszer mehetem haza ,mert ha haza akartam menni akkor egyből program lett csinálva,meg hogy elég havonta egyszer látni a szülőket ,minek többszőr,legyübj inkább együtt hétvégén ,meg legyünk a szüleivel akikel együtt éltünk. Miután elköltöztünk ő mindennap ment a szüleihez,egy szót nem szóltam érte mert nem akartam a sárkány lenni,de egy idő megmondtam neki ha én nem mehetem az én szüleimhez ő se menjen mindennap ,na abból olyan sértődés lett,hogy haza költözött egy időre,majd rájött hogy nekem volt igazam,azótá 2hetene megyünk a szülőhöz.
2021. jún. 24. 13:04
 4/41 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre várd ki, amíg költöztök, addig ne csatázz emiatt. Utána viszont legyen alapszabály, hogy mindkettőtöknek ugyanolyan fontosak a szülei/édesanyja. Vagyis akkor kell letisztázni, hogy pl. heti egy teljes nap elég-e, vagy hétköznap még te is, ő is elmentek a saját szüleitekhez.

Nem kell együtt mennetek. Együtt elég akkor menni, amikor névnapot, szülinapot köszöntötök, karácsony, húsvét vagy más jeles esemény van.

És töltsetek persze kettesben is sok időt. Csináljatok hétvégi programokat kettesben stb.

Szerintem még egyikőtök sem vált le igazán az édesanyjáról. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de azért hosszú távon le kéne, mert ez az élet rendje.

2021. jún. 24. 13:05
 5/41 anonim ***** válasza:
73%

Az nem megoldás, hogy akkor mész, amikor a feleséged még/már dolgozik, elmegy tornázni, vagy ő megy (majd költözés után) látogatni a szüleit?

Egyébként meg lassan kezdjél el leválni a mamádról, mert erre tényleg rámehet a házasságod, és ez nem jelenti azt, hogy ne szeresd az anyukádat, vagy ne menj el látogatni, hanem úgy érzelmileg, ha érted, amit mondok..:)

2021. jún. 24. 13:07
 6/41 anonim ***** válasza:
94%

Hat akkor ezt neked kell megharcolnod vele. Tarts ki, ne kerdezd, csak tajekoztasd, hogy te elmesz anyukadhoz, ha elkezd kiabalni, stb, ne reagalj, csukd ra az ajtot, ne vedd fel a telefont.

Elobb-utobb vagy megerti, elfogadja, vagy valas lesz a vege.

Mondjuk en imadom a szuleimet es anyoseket is, szoktunk menni hozzajuk egyutt es kulon-kulon is, de nem heti tobb napot ulunk ott. Lehet, hogy engem is zavarna, ha kotelezo jelleggel hetente haromszor kene menni, mert azert az sok ido, es en is szeretnek kettesben lenni nyugodtan a ferjemmel, amire igazan csak hetvegen van lehetoseg.

2021. jún. 24. 13:09
 7/41 A kérdező kommentje:
3/4 válaszoló szinte ugyan ez a helyzet nálunk is. 4/4 válaszoló igazad van csak azért így két oldalra húzni és csatázni rossz . Mind2 oldalt jónak lenni lehetetlen , nem tudom hogy lesz e jobb kapcsolat valaha még vagy fog e javulni ,csendesedni a helyzet . Csak azért elég megviselő érzelmileg ez.. :/
2021. jún. 24. 13:10
 8/41 anonim válasza:
37%

Értem én hogy férj és feleség feeling meg tiszteletbe is tartalak titeket, de egy férfi is tartsa magát, úgy ahogy az ellentétes nem is szokta. Nőknél gyakori hogy előjön (kinél jobban kinél kevésbé) az uralkodó típus, de tudni kell kezelni, mert a végére ebből az lesz hogy neked semmit sem szabad neki meg mindent. Gondolom ezt az uralkodó típust úgy érted hogy ha felhozod neki akkor felkapja a vizet. Már kicsit hamarabb kellett volna ezt elkezdened amit írok most, és kívánom hogy nagyon szeressétek egymást tényleg jóban rosszban, de ne hagyd hogy a fejedre üljön. Férfi vagy, mutatnod kell neki hogy erős és magabiztos vagy, tudtommal a nők hordanak szoknyát nem a férfiak. Hajrá pajti, hiszünk benned.

Üdv: Egy szintén 3 lábú társad

2021. jún. 24. 13:13
 9/41 anonim ***** válasza:
70%
Jóságos ég, miféle kapcsolatok, miféle emberek léteznek? Én a kapcsolat legelején tisztáznék mindent. Egyenlőség. Mindkét fél pontosan ugyan annyit ér, és aki többet vár el a másiktól, vagy épp kevesebbet tesz bele a közösbe, annak kalap-kabát. Ahhoz nagyon kétségbeesettnek kell lenni, hogy valaki foggal-körömmel kapaszkodjon ilyen zsarnoki kapcsolatokba. Persze, ha a legelején ez nem lett tisztázva, úgy már nem igazán lehet mit tenni. Az alapok nélkül épített házak összedőlnek. Persze, valakinek kifejezetten kell a szappanopera. Menj el a szüleidhez, ahányszor csak akarsz. Ha az asszony parádézik, tegyél be fülhallgatót, és ne figyelj rá. Ha emiatt elhagy, akkor annyit is ért az egész, fellélegezhetsz.
2021. jún. 24. 13:55
 10/41 A kérdező kommentje:
8/8 válaszoló igen igazad van. Már akkor felkapja a vizet ha felhozom neki. Nem tudom mitévő legyek …
2021. jún. 24. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!