Hogyan kezelnél egy ilyen helyzetet?
A szüleim válasa után albérletbe költöztünk anyukámmal és a húgommal. Azóta eltelt 10 év és még mindig ebben a lakásban élünk, de most összejött a párommal az önerőnk egy saját házra. Anyukám magától értődőnek veszi, hogy költöznek ők is velünk, de párom ezt érthető okokból nem szeretné. Bűntudatom van és úgy érzem cserben hagyom őket, de közben tudom, hogy ez így normális. Gondolkodtunk 2 generációs házban is, ami elfogadható lenne, viszont anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, illetve a párom főindoka a családommal élés ellen az, hogy anyukám sajnos nem tud bánni a pénzzel, és ebből sok a konfliktus. Erős gyógyszerfüggősége van, sajnos kissé labilis is, emiatt nem mertem neki még elmondani, hogy csak ketten szeretnék együtt élni a jövőben. Egyszer már említettem neki, de rosszul reagált, a húgom pedig 17 éves és nehezen viseli, ha rosszul van mentálisan anyám. Leginkább őt féltem, hogy mi lesz így vele, ha ketten maradnak. Ti hogyan beszélnétek ezt meg finoman, de mégis határozottan?
25/L
Nem egészséges együtt élni.
Mondd el nekik.
Mondd hogy saját családot akartok, mindig ott leszel nekik, számíthatnak rád ha van valami. Anyahilag is segítesz,de módjával
Keressetek olyan albérletet, ami hozzátok közel van. Szerintem tök érthető, hogy párod külön szeretne élni, ezt valahogy kommunikálni kell anyud és tesód felé is.
Esetleg azzal tudod indokolni, hogy kicsi a ház, nem férnétek el, gondolom, gyereket is akartok majd.
Nem is értem anyukád hogy képzeli, hogy a párod majd neki gyűjt saját lakásra??
Figyelj, szerintem ezt higgadtan nem lehet megbeszélni ebben a helyzetben. Vagyis te higgadt maradsz, mert semmi sarad nincs a dologban, meg nincs eltitkolt üzlet, hanem mint az élet rendje, kirepülsz a családi fészekből és saját életet kezdtek. Ha anyukád erre idegbajt kap, akkor arra sajnos sok mindent nem lehet mondani.
Lehet azzal próbálkozni anyukád helyzetére való tekintettel, hogy szépen lassan adagolod be neki a dolgot, fokozatosan szoktatok hozzá a helyzethez. A húgoddal mindenképpen beszélj külön erről, hogy neki milyen érzései vannak ezzel kapcsolatosan. Szerintem ő is téged fog támogatni.
Semmiképpen nem vinném anyámat. Végre fellélegzehetnél, ők ketten meg mint a kullancsok, rádragadnak és szívják a véred. Elhiszem, hogy párod nem akarja ezt hallgatni.
Húgod már nagylány, meg kell oldania, ki kell bírnia sajnos. Már neki is lassan ki kell repülnie.
Ne engedd anyukádnak,hogy uralkodjon feletted. Jelenleg te is mérgező környezetben élsz miatta,de be sem látod mert 10év alatt neked normális lett az agymenése.
A párodnak van igaza. Ketten mentek és kész,ha hugodnak nagyon rossz akkor költözzön hozzátok vagy az apukájához.
25éves vagy nem neked a feladatod anyzdrol gondoskodni. Neked most családot kell alapítani és boldog életet kialakítani.
Csúnyán hangzik,de egy életed van és most a tejövőd számít!
Biztos anyuka azt gondolta, hogy ha vesz a lány házat akkor ott majd ugye nem kell az albérletet meg a rezsit fizetni.
Bír ezt a lelki zsarolást amúgy...
Miért jó egyes szülőknek magukhoz kötnina gyereket.. aztán hisztizni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!