Ti, hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?
Édesapám meghalt, édesanyám a válás után újraházasodott, ennek már 14 éve. Azóta tesómmal éreztük mindig, hogy a "másik alom vagy". Néhány évvel korábban anyát új férje tettleg bántalmazta, nem is egyszer, majd a daganatos kezelése alatt se támogatta sokban, pl. pont akkor jutott eszébe, hogy elköltözik, amíg felvette a kemoterápiás kezelést. Idén nyáron úgy tűnt, hogy elválnak, már az ügyvédig fajult a dolog, majd ismét kibékültek. Én ezeket el is tudom fogadni, azt is tudom, hogy nem nekem kell megbocsátani, de így valahogy beteltem az egésszel és nem vagyok kíváncsi egy ilyen emberre, továbbá nem akarom Vele tölteni a hétvégémet, vagy éppen a karácsonyt. Szerintetek megtehetem, hogy azt mondjam, hogy ok, Anya, karácsonykor várlak szeretettel, de csak Téged? Mert én egy ilyen emberre nem vagyok kíváncsi... Vagy fel kellene venni a pókerarcot, egyet nyelve, a békesség kedvéért?
Köszi, aki ír, bármit is.
Hát pedig ezzel a szülőt is bukod, sajna ez így van. Amíg ő megbocsát, amíg ő családtagként kezeli, addig kvázi kötelező függelék a párja is.
Neked kell eldönteni, hogy nyelsz anyukád kedvéért, vagy őt is kizárod a pasival együtt. Helyzettől függően mindkét döntés teljesen érthető, de nem nagyon van köztes kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!