Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Figyelt kérdés
Sziasztok . Édesanyám egyedül él, én meg időközben elköltöztem és meg házasodtam. Nagyon jó kapcsolatban vagyok vele viszont a látogatás az egy kínos kérdés feleségemmel. Jelenleg még a feleségem szüleinél élünk ,de nemsokára költözünk. Édesanyámhoz hétvégén szoktunk kiugrani egy napra ami nekem néha kevés és neki is . Feleségem úgy van vele hogy ő legyen az első ne ő nekem ami jogos de attól én még lennék több időt édesanyámmal ami neki nem szimpatikus . Ő úgy van vele hogy elég heti egy nap,ha meg mennék hétköznap hozzá amikor nem vagyok feleségemmel akkor megy a cirkusz . Ti hogy oldjátok meg ? Arra rájöttem hogy nem fogom elmondani az ilyen vitát édesanyámnak mert ő is csak sértődik meg beszéli be a dolgokat magának . Nem kér semmi segítséget ,mindent egyedül intéz de én akkor is akarom segíteni amibe tudom hisz csak az anyám . Megy bennem a belső vívódás mert sajnálom h egyedül van és azért is mert a feleségem ilyen vaskalapos. Nálatok ha volt ilyen hogyan orvosoltátok? Nem megoldás az hogy az ember sunyiba megy meglátogatni a saját anyját a hétvégén felül …

2021. jún. 24. 12:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
69%

9: "Ha emiatt elhagy, akkor annyit is ért az egész, fellélegezhetsz."

Soha nem hagyná el, csak olyan pokoli légkört teremtene, hogy ha a férjnek nincsenek kötélből az idegei vagy nem mazochista, akkor ő menekülne el abból a házasságból.

Mondjuk tör-zúz otthon féktelen indulatában, kidobja a férj használati tárgyait vagy hasonlók.

2021. jún. 24. 14:05
 12/41 anonim válasza:
89%

8. vagyok. Srácok ti akik lepontoztatok valszeg jó nagy papucsok lehettek otthon ha szerintetek nem így a normális.

Kérdező. Ülj le beszéld meg vele hogy muszaj lesz kompromisszumokat kötni ha mindketten azt akarjátok hogy működőképes legyen ez az egész :/

2021. jún. 24. 14:09
 13/41 anonim ***** válasza:
25%
Uralkodó típussal nem egyszerű. Onnan tudom hogy nekem is az van. :) Szülő kérdés mindig spéci dolog. Nyilván az ember jobb esetben szereti a szüleit. Aztán nem tudni milyen okból a nők egy részénél ez amolyan kihívás hogy teljesen leválasztani a fiacskáját az anyuciról. Bár azt nem tudják hogy anélkül a pasijuk nem ugyan az az ember lenne már. Fiúknak az anyjuk lányoknak az apjuk a világ közepe ameddig fel nem nőnek. Akár mit csinálnak szeretni fogják jobb esetben a szüleiket és kész. Ha a kapcsolat akadályozását választják az a saját kapcsolatotok rovására fog menni. Csak annak árán lehet valakinek a kapcsolatát leszakítani a szüleiről ha ezért a sajátját feláldozza. Mindennek van jó és rossz oldala is. Vagy megérti vagy nem, ha akarja ha nem ez lesz a vége. Csitítani a helyzetet? Le kell ülni megbeszélni ha hajlandó rá. Egyébként se csitítva nem lesz se vége nem lesz. Ha a centi vágás megy ki mennyit járhat a szüleihez az már nem olyan jó, annak keserű az íze. Egyetlen megoldás hogy következetes és kemény leszel és nem engedsz az érzelmi zsarolásnak. Úgy fogja csinálni hogy észre se veszed aztán ha feltörte a páncélt megforgatja benned a kést, majd eljátssza az áldozat szerepét másoknak, mert mindig anyuci szárnyai alatt akarsz maradni, persze ők majd járnak a szüleikhez az nem lesz gond. Nők ehhez mesterien értenek. Akkor fog vele próbálkozni mikor leginkább nyugalomra lenne szükséged egy stresszes nap után. Nem szabad elgyengülni... Kitartást! Ezen mindannyian átesünk akik ilyen erős jellemű nőt választanak.
2021. jún. 24. 14:09
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

1. Tényleg ki kell várni, hogyan viszonyul a szüleihez, ha majd külön költöztök.

2. Nekem azért úgy jön le, hogy te azért még nagyon is "anyuci-pici-fia" vagy, a lehető legrosszabb értelemben. Anyu a szent és a feleséged a sárkány, de konfliktust egyikkel sem akarsz vállalni. Nagyban fogadnék arra, hogy 2-3 éven belül elváltok te meg "hazaköltözöl" és sosem lesz saját családod. Majd ha anyád meghal, egyedül maradsz, de azt sem fogod bánni, mert hát "nála csodásabb asszony úgysem volt soha a világon". Ne érts félre, most ezt persze sarkítottan írom, de hány ilyet láttam már... És sosem volt jó vége.

2021. jún. 24. 14:12
 15/41 anonim válasza:
12%
13# Szétadom amit most mondtál. Jó látni azért hogy vannak akik hasonlóan gondolkodnak mint én.
2021. jún. 24. 14:12
 16/41 anonim ***** válasza:
88%

Szóval a feleséged szüleinél éltek, mindennap ott vagytok, ott esztek, alusztok, éltek. Az ő szüleivel napi napi kapcsolatban vagytok.

A te édesanyád a nejed szerint csak egy napot érdemel a hétből, akkor is ketten mentek, tehát bizalmasabb beszélgetésre, családi történésekre is csak hármasban kerülhet sor.

Kérdező, te nem érzed igazságtalannal a 7:1 arányt?

Csapj már az asztalra!

2021. jún. 24. 14:14
 17/41 anonim ***** válasza:
86%

Sosem késő meghúzni a határokat, Kérdező. Nem kell becsicskulni a feleségednek. Az ő szüleivel jelenleg együtt éltek, tehát gyakorlatilag állandóan együtt vagytok velük, te meg hetente egyszer aligha láthatod a saját anyádat, mert a feleségednek olyanja van.

Tölts vele is minőségi időt, de ne hagyd, hogy zsaroljon érzelmileg ezzel. Menj, és látogasd meg anyukádat többször, ha neked úgy tetszik.

2021. jún. 24. 14:19
 18/41 anonim ***** válasza:
10%
Lehet pont azért nem akarja, hogy anyádnál lógj szabadidődben, mivel alapból alig van magánéletetek, inkább azt kéne együtt éljetek, programokat szervezni, mint anyádnál pocolni hetente többször.
2021. jún. 24. 14:24
 19/41 anonim válasza:
81%
18# Most akkor olvasd el mégegyszer mit írtál
2021. jún. 24. 14:32
 20/41 anonim ***** válasza:
84%
18 hetente 1szer megy az anyukájához, a feleség mindennap látja a szüleit. Azért ez egyáltalán nem fair a feleség részéről, és majd ő lesz a legnagyobb hp ha elköltöznek és a férj úgyanezt adja neki vissza hogy csak hetemte 1szer mehet a szűlőkhöz.
2021. jún. 24. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!