Hogy magyarázzam meg anyámnak, hogy ne szaporítson macskákat?
Anyám megint idehozott 4 kismacskát. Meg még 1-et fog hozni. Természetesen fele lány akit en fogok elvinni ivartalanítani, hogy ne legyen itthon 20 macska évente. Tavaly befogtam a macskát, anyám nem engedte elvinni ivartalanítani. Az az indoka, hogy majd másnap meg elüti az autó aztán akkor kidobott pénz meg szerinte az a módja ennek, hogy élve eltemeti. Utalom az ilyen embereket, de itt falun szinte mindenki ezt csinálja És ez sokkal humánusabb megoldás, mint kirakni nagy korában.
Nekem kell az ő fszsága miatt egy havi fizetést elköltenem erre. Holott egyszer kéne megcsinálni, nem a kicsiket kínozni ezzel.
Szerintem legközelebb ne hagyd, hogy ellent mondjon és vidd el ivartalanítani. Amíg csak egyet kell, addig egyszerűbb a történet. A mostani kiscicákkal is csak ezt lehet tenni vagy esetleg jelezni az állatorvosnak (nálunk pl. kiteszik a rendelőbe is, ha van ingyen elvihető kiscica, kiskutya stb.) vagy pedig közösségi oldalakon is lehet hirdetni. Mást nagyon nem lehet csinálni sajnos. Szerintem változni nem nagyon fog, max. idővel.
Ez vidéken egy átlag szokás, tényleg ezt szokták csinálni. Leütik, elássák, vízbe fullasztják stb., valamilyen módon megölik a kiscicákat, ha nem akarják őket megtartani. Persze nem valami humánus, kínzás stb., de aki így szocializálódott annak ez a normális. Ráadásul sokan nem is kedvencként tartják a macskákat vagy nincsen saját macskájuk, csak tesznek ki nekik enni, egyik-másik odaszokik a kaja miatt stb., aztán mikor születnek kiscicák, akkor az ugye probléma, mert nekik több macska nem kell és senki nem akarja vállalni a költségeket, sem az új macskákat, sem az ivartalanítást, sem semmit. Ezek a macskák amolyan gazdátlanok, de közben mégis eteti őket a fél utca, egy-egy néni megsimogatja stb. Tehát ilyen senki macskája, de mindenki macskája. Nálunk is gyakori az ilyen, a szomszédunk is etet nem tudom hány macskát, amik aztán közben van, hogy nálunk ellenek le a kertben és akkor jön keresni őket. Mi inkább benti macskát tartunk, mert tuti azt is etetné meg minden.
Hívd fel rá anyád figyelmét, hogy állatkínzás amit művel és letöltendő börtönbüntetést lehet érte kapni. Kérdezd meg ő mit szólna hozzá, ha élve elásnák?
Az egy dolog, hogy visszanaradott helyeken ez még szokás, de te tudod, hogy ez rossz. Próbálj meg mindenkinek lyukat beszélni a hasába, hogy ez nem jó így. Adj rá magyarázatot miért rossz amit tesznek, a következményeit is mondd el, és hogy helyette mit kellene tenni.
Kedves válaszolók, ne beszéljünk már úgy, mintha az egész vidék kivétel nélkül vademberekből állna.
Én is vidéki vagyok, 2 falu és egy ötezer fős kisváros (a gyakorlatban az is inkább falu) szokásait ismerem testközelből, az emberek fele sem csinálja ezt. Akik csinálják, azok szinte kivétel nélkül idősek. Élve elásást itt még nem hallottam, akikről tudok, azok legalább agyonütik.
Aki ezt csinálja, azt tényleg nemigen lehet meggyőzni. Kérdező, lehet, hogy leginkább attól szokik le erről anyád, hogy te csakazértis minden egyes macskát, amit hazahoz, elviszel ivartalaníttatni, bárhogy is tiltakozik. Megmondod, hogy azért, mert nem akarod, hogy két év múlva 30 macska zabáljon és szarjon nektek, és azt sem tűröd, hogy ő ilyen undorító barbár módon öldökölje tucatjával a kölyköket, ami egyébként tényleg bűncselekmény. Ha kidobott pénz az ivartalanítás, mert elüti az autó, akkor minek hozta haza, miért nem hagyta eleve ott, ahol találta, majd elüti ott az autó. Anyádat remélhetőleg jobban kiakasztja a makacs "pénzszórásod", mint amennyire haza akarja hozni a macskákat, és leáll ezzel.
Akik azt hiszik, hogy folyamatosan évente 10-20 kölyökből álló szaporulatot (ez kb 2 anyamacskáé) el lehet ajándékozni, azok naív széplelkek. A kutyának sem kell annyi macskakölyök, örülhet az ember, ha elvisznek tőle hármat. Minden bokorban talál magának macskát még az is, aki nem akar.
Ja. Vagy elviszed ivartalanításra egy csomó pénzért és lehet elüti másnap az autó, vagy szívsz évente kétszer a kismacskákkal, hogy mit csináljál velük.
Nálunk minden háziállat ivartalanítva van. Te is vidd el őket, ne foglalkozz anyáddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!