Hogy magyarázzam meg a 3 éves fiamnak, hogy az apja nem jön többet, mert nem kíváncsi rá?
Elváltunk, megcsalt, elköltöztem a két gyerekkel. A nagyobbik már sulis, ő nem is akar menni az apjához.
Fenyegetett amikor eljöttünk, hogy úgy sem találok más férfit, meg ha el merem vinni a gyerekeket, onnantól kezdve a szemében halottak.
De idejött tegnap is és lefeküdt aludni, nem is foglalkozott a gyerekekkel. Utána még ő volt megsértődve, hogy szóvá tettem, hogy aludni jön ide.
Megsértődött, hogy soha nem jön. De a 3 éves fiam utána sír, hogy mennek autózni. De az apja nem kíváncsi rá.
Mit mondjak neki?
Semmit. Apa nem ér rá. Előbb utóbb rá jön magától is.
De mi a faxnak engedted be aludni?????
Láthatást nem tilthatom meg. Múltkor elvitte őket, a kicsit lerakta a tv elé, a nagynak a kezébe adta a telefont. Ő meg aludt. A nagy ezért nem szeretne menni hozzá, nem foglalkozik velük.
Nem teszem szét neki a lábam, meg volt rá az okom, hogy elhagytam.
A láthatást a bíróság szabályozta amikor elváltatok. Neked ahhoz kell tartani magadat, de olyan biztos nincs a határozatban, hogy be kell engedned a házadba. A gyerekeket joga van elvinni, amíg nem veszélyezteti őket.
Amúgy meg dönts már el mit akarsz. Ha nem foglalkozik velük az nem jó, ha elviszi őket az se jó.
Kint voltam a konyhában, hogy nyugodtan beszélgessen a gyerekekkel, mire bejöttem már aludt, mit kellett volna csinálnom? Szóvá tettem, ő volt vérig sértődve. Közölte, hogy soha többé nem jön. A gyerektartást majd elutalja.
Én boldog lennék, ha tényleg nem jönne, a nagyobbik gyerek is. De a kicsi szereti, és nem érti nagyon azt sem, hogy miért költöztünk el.
Én beszéltem rá a nagyobbik gyereket, hogy menjek el vele, azt mondta, hogy soha többet.
Erről nem tehetek. Úgy egyeztünk meg, hogy minden szombaton elviszi őket, mivel a hét többi napján dolgozik.
Hát ahogy olvasom amit írsz, nem veszítesz vele semmit, ha soha többé nem jön...
A kisfiad persze hiányolja egy darabig, de majd megszokja, hogy ritkán látja az apját.
Ha az exed megint közli, hogy soha többé nem jön, mondd meg neki, hogy a láthatás az egy lehetőség, nem pedig kötelezettség. Ha nem akarja látni a saját gyerekeit, ne csodálkozzon, ha később azok se akarják látni őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!