Hogyan magyarázzam meg a 3 éves űrt az önéletrajzomban?
Bár tisztában vagyok vele, hogy csak kiröhögést oltást és úgy általában flame-et fogok kapni de azért kifejtem a kérdést:
Gimi alatt és után szüleimnek meglehetősen határozott elképzelése volt a karrieremet illetően (orvost akartak belőlem csinálni). Én nem akartam az lenni, mégis felvételiztem - nem vettek fel. 1 évig nem csináltam semmi különöset azon kívül, hogy lenyelvvizsgáztam angolból. Miután újra eljött a felvételi ideje kicsit bekeményítettem (sajnos nem eléggé) és mintegy kompromisszumos megoldásként ELTE biológia Bsc szakra mentem holott valójában a fizika érdekelt (abból voltam jó és kémiából mégis biológiából és kémiából érettségiztem emelt szinten).
Borzasztóan utáltam a szakot, nem volt nekem való. Másfél év bohóckodás után feladtam. Majd jelentkeztem ELTE fizika Bsc szakra. Elvégeztem Msc-vel együtt 6 év alatt. És itt vagyok, hipp hopp 27 éves múltam, nincs épkézláb munkatapasztalatom (csak persze jegykezelőként dolgoztam meg diákmelókat vállaltam de ugye azt hagyjuk...).
Van egy hatalmas 3 éves fekete lyuk az önéletrajzomban, mert a félbehagyott bioszt nincs pofám beírni az 1 év érettségi után pedig adott.
Mit tegyek? már július óta keresek melót, eddig két interjún voltam...
Tudom hogy nem versenyképes a képzettségem, már megbántam hogy nem villamosmérnöknek mentem.
De utólag nem tudom ezt az egészet visszacsinálni... szeretnék a szakmámban dolgozni és nem leírni magam ennyi tanulás után.
Mit javasoltok?
27/F
le lehet írni hogy tanultál de váltottál mert azt jobbnak láttad. ha azt írod hogy utazgattál azt látják hoyg eg ylusta újgazdag kölyök vagy.
tanulj nyelvet és irány külföld. ott megfizetik a fizikusokat is.
Szia!
Lehet fura válaszként hangzik, de először is: BÍZZ MAGADBAN! Ha Te olyan képet alkotsz magadról, h egy elfuserált életed van, akkor egy munkáltatót sem tudsz majd meggyőzni róla, h értékes munkaerő lennél.
CSináld azt, h az értékes dolgokra fókuszálsz, és nem nagy fekete lyuknak írod le a 3 évet:
- angol nyelvvizsgát szereztél!
- a diákmunka is munkatapsztalat! bele kell írni pályakezdőként mindent.
- biológia területen is szereztél tapasztalatot, viszont rájöttél, h nem a Te asztalod. (= ember, tudod h mit akarsz! nem puhap*csként végigcsinálsz valamit, amit nem szeretsz, hanem mersz váltani, és menni az "álamid után", mersz önmagad lenni.) Szerintem ezt értékelnék a HR-esek. Nem azt látják, h lyuk, hanem, h tanultál, ehhez is értesz. (nyugi a krediteidet nem fogják bekérni).
tanács: Mi lenne ha keresnél vm önkéntes munkát (pl. UN online volunteering) Ebben az a jó, h bele tudod írni a CV-dbe, h csináltál valamit, látják, h szorgalmas vagy, gyarapszik a munkatapasztalatod, hát még vmt teszel is a közjóért.
munkakeresés: azt írod, h a szakmádban szeretnél dolgozi. ez azt jelenti, h csak diplomás állásokra jelentkezel? Mert ha igen, akkor lehet, most az kezdetek kezdetén jó volna kicsit alább adni, és egyéb műszakis munkákra is beadni (műszaki kütyük installációja, karbantartás...)
egyéb: fizika korrepetálásra nem gondoltál? (vagy óraadásra?) Ez is pénz és tapasztalat.
Egyszer egy fizika szakos tanár barátom mondta, h neki mindig lesz állása, mert akinek esze van a fizikához, úgyse menne tanárnak.
remélem tudtam segíteni!
" félbehagyott bioszt nincs pofám beírni "
Már miért nem? Semmi gond nincs azzal, ha valaki rájön, hogy mást szeret csinálni. Főleg, ha utána olyan helyre jelentkezik, amiben azt kellene tennie amit szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!