Hogy magyarázzam el 3éves okos kisfiamnak, hogy az apja külön fog élni?
Ez nehéz ügy. Te ismered a legjobban. A lehető legegyszerűbben fogalmazva mondd el neki a tényeket. És annyi infót, amennyi befogadható ennyi idősen. Talán azt, hogy mikor fog találkozni apjával stb. A fájdalmat sajnos nem tudod neki megspórolni. Lehet, hogy amikor közlöd vele, úgy tűnik, nem is viselte meg, akkor m(meg egyébként is) később lehet számítani sok mindenre.
Nekem elváltak a szüleim, sajnos ez egész életen át elkísér. Azt persze nem mondom, hogy egy "rossz házasság" az jobb a gyereknek, sőt. Nekem éveken át próbálkoztak együtt maradni a szüleim, no, az sem az igazi...
Sok erőt!
az utolsóhoz még annyit h:
és nem a te hibád nem miattad ment el nem voltál rossz nem azért ment el apa
hanem mert apa és anya már nem tud együtt élni sajnos már elmúlt a szeretett
szerintem pont hogy ne mondjad, hogy elmúlt a szeretet, mert esetleg attól félhet, hogy egyszer csak őt is kirakod, mert már nem szereted...
így alakult, anya és apa nem akarnak már együtt lakni és kész. esetleg ha van a környezetetekben hasonlóan külön élő "család", akiket ismer a gyerek, akkor elmondhatok, hogy úgy lesz nálatok is...
de hangsúlyozni, hogy nem miatta van, őt mindketten nagyon szeretitek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!