Hogyan magyarázzam el egy 3 éves kislánynak, hogy a nagymamája meg fog halni?
Hú ezt még olvasni is rossz.
Én is angyalokkal magyaráznám.Hogy szebb helyre megy ahol nagyon jó lesz neki.És mindig figyel majd fentről.Sokáig nem kell majd mondani mert egy idő után már nem lesz eszében.
Beszélgessetek erről ha kérdez. Mondd el neki ha valaki nagyon öreg már és olyan betegsége van amit a doktorok nem tudnak meggyógyítani, akkor felköltözik az angyalkákhoz, ahol már nem lesz beteg, jól fogja érezni magát... meg fogja lehet kérdezni, hogy mikor jön vissza... akkor meg lehet mondani, hogy akik felköltöztek az angyalkékhoz azok nem jönnek vissza, hanem föntről vigyáznak ránk és ők a védőanygalkák, de biztos fogunk álmodni velük, stb... lehet megkérdi, hogy kik vannak odafönt... elmondhatdo, hogy javarészt öreg emberek, de előfordul, hogy gyerekek is odaköltöznek, de az nagyon-nagyon ritka. Én így tenném.
Részvétem a mama miatt. :(
Nagyon sajnálom,sajnos tudom milyen így ennyi idősen elveszíteni valakit.Nekem habár dédnagymamám,2 éves koromban halt meg,tisztán emlékszem rá máig,pedig már 19 éve volt.Emlékszem,hogy a szobámban játszottunk és azt mondta: "Adrien,menj ki és szólj anyának,hogy dédi elalszik",aztán megfogta a kezem és lepihent...én boldogan rohantam ki anyához,hogy dédi elaludt,dédi elaludt,anya pedig rohant be a szobába és látta,hogy halott.Onnantól filmszakadás,már csak a temetésre emlékszem...Így végig gondolva,szörnyű,főleg,hogy tisztán emlékszem rá,de hálistennek nem ez az első emlékem.
Én kivédve,az esetleges kérdéseket a következőket mondanám,egy egész történetben.
Két világ van,egy ahol most vagyunk és egy ott a felhők felett.Mindenki,te is és én is,onnan fentről jövünk az angyalok világából,ahonnan a nagy angyalok leküldik a pici angyalokat,hogy itt éljenek egy kicsit,mint földi angyalok.De amikor a földi angyalok olyan idősek lesznek mint a nagymama,az égi angyalok üzenetet küldenek nekik,hogy vissza kell térniük hozzájuk.Amikor a nagymama el fog aludni,vissza költözik az égi angyalokhoz ,de akkor már nem találkozhatunk vele többet,ő viszont mindig ott lesz fent az égen és mosolyogni fog ránk...
Szia,
az én lányom négy éves volt,mikor szeretett édesapám meghalt.Lányom nagyon szerette a papát.Én is mondtam neki,hogy elköltözött az égben és onnan mindig látja őt,már jól érzi magát,mert fáradt beteg teste nem fáj többé.Azt tanácsoltam neki,hogy rajzoljon a papának,mert fentről látja és nagyon örül neki.Furcsa,de nem felejtette el őt a mai napig,kéri,hogy menjünk el a temetőbe és mindig visszük a rajzot magunkkal,ott ráhelyezi a sírra és megsimogatja a papa képét.Karácsonyra már most készül,megígértem neki,hogy a rajzot bekeretezzük és oda rakjuk papa sírjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!