Hogy magyarázzam el a kisfiamnak, hogy hol van az anyja?
4 éves lesz, néhány hetes kora óta egyedül nevelem, a barátnőm hirtelen se szó se beszéd eltűnt az életünkből, azóta nem tudok róla semmit. Azóta mindent megteszek, hogy jó élete legyen és ne vegye észre a hiányát. Viszont az utóbbi időben egyre többször kérdezi, hogy neki miért nincs itt az anyukája. Én meg nagyon nem tudok mit mondani, nehéz ezt megfogalmazni. Teljesen tanácstalan vagyok. Erre a kérdésre mi a legjobb válasz?
32F
Huhh, de nehéz ez. Azóta próbáltad őt keresni? A lány szüleivel van kapcsolat?
"Amikor megszülettél, a Mama úgy gondolta, hogy ő még túl fiatal ahhoz, hogy anyuka legyen. És azt is gondolta, hogy mi ketten férfiak remekül megleszünk egymással, ezért rám bízott téged. Nekem is hiányzik a Mama, én is örülnek, ha itt élne velünk"
Vagy valahogy így..Nem irigyellek.
nehéz helyzet. 4 éves már emlékezni fog majd, mit mondtál neki.
talán azt, hogy külföldre költözött, és sajnos nem fog hazajönni.
Igen valahogy úgy akarom elmondani neki, hogy ne mondjak neki rosszat róla.
Keresni próbáltam, de sajnos mindenhonnan eltűntette magát, semmilyen közösségi oldalon nincs már fent. Az ő szüleivel soha nem volt jó kapcsolata, én sem találkoztam velük. Nekem apám és a nővérem segített a nevelésben, anyukám már nem él.
Szerintem az ilyen hülye hazugságokat mellőzd. Mondd el neki "gyereknyelven" hogy itthagyott titeket, de te ott leszel neki és mindent megteszel érte.
Ha idősebb lesz elmondhatod a teljes igazat szép mondatok nélkül, de most még túl ártatlan ahhoz hogy megtudja milyenek is az emberek valójában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!