Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénz adnátok a...

Mennyi zsebpénz adnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

19éves fiú.

Ősztől egyetemista lesz.

Eddig mindig adtunk én is, feleségem is és az anyós is ha kért, de az utóbbi hónapokban megnőttek az igényei.

Havonta gondoltunk neki pénzt adni, hogy negtanulja beosztani.

Önállósulni akar, nem akarja hogy többet mi vegyünk neki pipere cikkeket, és nem akar közösen vásárolgatni többet.

Van egy 10éves autója amit 18. Születésnaojára vettünk.

Ennek a szervízét, biztosítását mi fizessük. Persze a számlákat, kaját biztosítsuk ezen túl is.

Amire a zsebpénzt költené:

Uzsonna egyetemen

Ruházkodás. Teljes egészében ő vásárolná magának. Nincs olysn többé hogy ezt-azt vrgyétek meg nekem.

Szórakozás

Haverokkal evés-ivás

Pipereholmik: sampon, fogkefe, borotva, stb

Jár néha arctisztításra, gyantáztatni.

Az autója tankolását.

(Gyalog fog járni egyetemre, 1500méterre lesz)

Egyéb apróságok, amik kellenek rgy kamsznak.

Mennyi volna a reális?

Kettőnk fizetése kb 400nettó összesen.

2021. jún. 21. 06:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/122 anonim ***** válasza:
91%

A 20szerintem elég. Ha vesz egy jó férfi elektromos borotvát az sokáig kitart és már nem olyan vészes ár. Ha csak nem a hátát kell gyantázni otthon is megtudja oldani.

Uzsonnát jobban jár ha csomagol magának, hamar megérti majd, hogy mennyivel olcsóbb otthon csinálni uzsit és nem megvenni. A ruha szintén nem egy olyan dolog amire mindig költeni kell

2021. jún. 21. 07:52
 22/122 anonim ***** válasza:
100%

19, 20!

"Eddig mindig adtunk én is, feleségem is és az anyós is ha kért, de az utóbbi hónapokban megnőttek az igényei."

2021. jún. 21. 07:54
 23/122 anonim ***** válasza:
96%
Ha jól értem, a srác biztos benne, hogy neki járnak ezek a pénzek. Féltek tőle, amiért nem mertek leülni megbeszélni vele, hogy túlzásba esett?
2021. jún. 21. 07:56
 24/122 anonim ***** válasza:
93%

Tul nagy igenyei vannak. Ruha nem kell havonta 20 ezerert, ha csak nem birkozni jar es leszakitjak rola. A gyanta nem havi 20 000.

En arctisztitasert es gyantaert egyuttveve fizetek annyit se, pedig Pesten voltam egyetemista.

Ha kell kolit fizetni, akkor azon kívül én 50 ezret mondanek. Abbol nem fog nagyon luxizni, meg nagy kajakat enni, de ki lehet huzni vele.

2021. jún. 21. 08:13
 25/122 anonim válasza:
93%
Amikor én voltam egyetemista (most diplomáztam), én 40.000-et kaptam a szüleimtől. Szerintem ennél nem kell több.
2021. jún. 21. 08:14
 26/122 anonim ***** válasza:
11%

Látom sokáig az első sort kihagyták, "Ősztől egyetemista lesz.".

Nagyon szakfüggő az egész hogy megcsinálható-e diákmunka mellett egy nehezebb szak, fölig úgy hogy ne csússzon az ember.

Nem mindegy hogy orvos, mérnökinfó vagy éppen jogi kar, hozzáteszem ezek a felsoroltak nagyobb nevű egyetemeken jó ha meló nélkül megvannak.

Az önállósodás tipikus bullshit, én minden nyarat végigmelóztam + egyetem mellett, + középsuli mellett és nem mondanám hogy jobb helyzetben vagyok mint aki megkapott mindent és volt ideje tanulni, kikapcsolódni akár...

Rengeteg időt lehet vele elsősorban nyerni, ezt nem értik meg sokan.

Amire még kitérnék az a lakhatás, kollégium esetén is azért ki kell csengetni úgy 20-30 ezret, + bérlet ami lehet akár egy teljes szemeszterre 15 ezer Ft. Ezen felül étkezés, ha csak az alapokat vesszük és semmi luxus legalább 100 ezer Ft bevétel szükséges a megélhetéshez...

Szóval azt akarom mondani az egyetem drága dolog és sajna ki kell nyítni a pénztálcát, tudom hogy ezért le leszek pontozva mert valaki simán megcsinálja a sebészit a Semmelweisen vagy az ELTE IK proginfót diákmunka mellett de kb. 1 az ezerből ilyen és nem attól lesz önálló valaki na...

(többsége aki itt van nem sok fogalmat lehet az egészről ahogy elnézem, ezért elindítanám őket a BME mérnökinfó nappali képzésén ahol az ember imátkozik hogy meglegyen a vizsga: mert kivágják az államiról, vagy ha nincs jó őszi félév a koleszból és lehet keresni jó kis albérletet 150 ezerért...)

2021. jún. 21. 08:16
 27/122 anonim ***** válasza:
79%

Jezusom!

Szepen adnek neki havi 30-at, az extrakat pedig fizesse diakmunkabol!

2021. jún. 21. 08:19
 28/122 anonim ***** válasza:
79%
Max 40-et kapna. Ha ez nem tetszik akkor mehet koliba és fizetheti a kocsiját magának
2021. jún. 21. 08:20
 29/122 anonim ***** válasza:
16%
Miért nem lehet a kérdésben normálisan leírni azt, ami fontos? Miért utólag kell csöpögtetni az infót?
 30/122 anonim ***** válasza:
76%

"(Gyalog fog járni egyetemre, 1500méterre lesz)"

Ez mondjuk kimaradt de hozzáteszem, akkor kb. 25 ezret le lehet vonni a fenti költségvetésből, le lehet vonni bátran ha fiztetik a kaját akkor pedig 30-40 ezret is akár.

A többire pedig simán elég lehet 40-50 ezer Ft simán.

26-os voltam.(kicsit nem is feltétlen a kérdésre szólt az előző, hanem azoknak akik szerint diákmeló mellett sima egy nehéz nappali képzés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!