Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem kapok zsebpénzt?

Miért nem kapok zsebpénzt?

Figyelt kérdés

16 vagyok,de sose volt zsebpénzem, csak a kolira adtak mindig.

Vettem is abból magamnak egy gitárt, aztána mikor rosszak voltak a jegyeim elvették, de mondram hogy én vettem de azt mondta h az ő pénzéből.

De hát hogy kereshetnék én pénzt?

Nyártól tervezek diákmunkára menni, de olyan jó lenne, hogy ha kapnék mondjuk 10 ezret a hónapban amiből megoldhatok apróbb dolgokat pl fehérjepor, húrok, ruhák, arctisztító stb.

De mindig mondják hogy nincs rá pénz, aztán úgy kell kinyörörögnöm, vagy azt a lénzt úgyis elköltik valami másra.

Evésen kívül téneg nem vesznek nekem semmit, ezért nem értem miért lenne baj...

2021. ápr. 5. 01:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%

Én se kaptam soha zsebpénzt, általában mindig a karácsonyra/szülinapra kapott összeget osztottam be szépen az évek alatt.

Egyébként én sokallom a 10ezer/hónap zsebpénzt, mondjuk lehet azért, mert nem gazdag családból származom.

Amúgy vannak olyan munkák, amiket akár suli mellett is csinálhatsz, ilyen pl hogy rokkant/idős embereknek vásárolsz be pénzért, esetleg valakinek leviszed a kutyáját pár száz forintért stb.

2021. ápr. 5. 01:21
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
Mert szerintük ,hülyeségre költöd.
2021. ápr. 5. 05:59
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

Havi 10 ezer forinttal tényleg nem mondtál sokat. Én biztosan adnék annyit egy 16 éves gyereknek, egyrészt mert magam is úgy gondolom hogy ennyi jár, másrészt ebben a korban már igenis el kezdenie megtanulni gazdálkodni, beosztani, a pénzzel bánni. Ehhez pedig kell egy kis saját költségvetés.

Szóval én nem értek egyet a szüleiddel.

2021. ápr. 5. 08:27
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindenki támogatja a zsebpénz rendszert. Ezek szerint a szüleid sem, így aztán sokat nem tudsz tenni.

16 evésen vállalhatsz diákmunkát.

2021. ápr. 5. 09:06
 5/14 anonim ***** válasza:
35%

Én sem kaptam fix zsebpénzt sohasem.

Ha kellett valami, akkor kértem apától pl. ruhára, cipőre, bőrápoló termékekre, meg ha elmentünk moziba a barátnőmmel - de az havi max. párezer, nem 10 rongy :D

2021. ápr. 5. 09:19
 6/14 anonim ***** válasza:
32%
#1 vagyok, miért kaptam lepontozást? Még tippet is adtam..
2021. ápr. 5. 09:19
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

1!

Én ugyan se le, se fel nem pontoztalak, de szerintem egyértelmű: lehet hoyg senkitől nem kap semmire pénzt. Nálunk pl soha senki nem ajándékozott pénzt és most sem tesszük, mert szemelytelen. A felsorolt munkák pedig nevetségesek. Idős ember nem fog vadidegen Józsikában megbízni, hogy bevásároljon neki, ismerőstől meg ilyenért az ember nem kér pénzt. Kutyasétáltatás dettó.

2021. ápr. 5. 09:23
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, van testvéred? Mennyi? Azért 3-4 (ha van ennyi) embernek havi 10k-t adni (mert nehogymár csak te kapj, tudom, ilyenek a testvérek, nekem is sok tesóm van) nem valami olcsó mulatság
2021. ápr. 5. 09:50
 9/14 A kérdező kommentje:

Egy öcsém van aki 12 éves.

De tényleg kaján kívül egy fillért nem költenek rám.

Az öcsém kapott karácsonyra xboxot, a legdrágább fajtát, ami 200000 forint volt, én meg régóta akarok új erősítőt meg gitárt ami összesen nem lenne annyi de nyilván az hülyeség, még egy gördeszkát is sokallnak karácsonyra, de az az egy havi fizetést el kellett költeni xboxra...

2021. ápr. 5. 10:34
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem 10000 miért lenne sok pénz havonta egy gyereknek. (Értelemszerűen

nem megszorult családokra gondoltam.)

A nővérem amikor még velünk élt szintén ennyit kapott, és ha abból kell minden megvenned amit szeretnél plusz félre is tennél az nem egyszerű.

A kérdező utolsó kommentjére válaszolva, kivételeznek az öcséddel. :/

Ha a szüleidet nem tudod meggyőzni, valóban a nyári diákmunka lesz az egyetlen esélyed.

Még úgy szerezhetsz esetleg pénz,ha eladod pár már nem használt ruhád. Az is egy jó megoldás.

2021. ápr. 5. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!