Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénz adnátok a...

Mennyi zsebpénz adnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

19éves fiú.

Ősztől egyetemista lesz.

Eddig mindig adtunk én is, feleségem is és az anyós is ha kért, de az utóbbi hónapokban megnőttek az igényei.

Havonta gondoltunk neki pénzt adni, hogy negtanulja beosztani.

Önállósulni akar, nem akarja hogy többet mi vegyünk neki pipere cikkeket, és nem akar közösen vásárolgatni többet.

Van egy 10éves autója amit 18. Születésnaojára vettünk.

Ennek a szervízét, biztosítását mi fizessük. Persze a számlákat, kaját biztosítsuk ezen túl is.

Amire a zsebpénzt költené:

Uzsonna egyetemen

Ruházkodás. Teljes egészében ő vásárolná magának. Nincs olysn többé hogy ezt-azt vrgyétek meg nekem.

Szórakozás

Haverokkal evés-ivás

Pipereholmik: sampon, fogkefe, borotva, stb

Jár néha arctisztításra, gyantáztatni.

Az autója tankolását.

(Gyalog fog járni egyetemre, 1500méterre lesz)

Egyéb apróságok, amik kellenek rgy kamsznak.

Mennyi volna a reális?

Kettőnk fizetése kb 400nettó összesen.

2021. jún. 21. 06:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 anonim ***** válasza:
6%

Na, vegyük sorra:

- Uzsonna az egyetemen: ahova a fiam jár egyetemre, k...va drága a büfé. Általában reggel megy el, sokszor fél négyig is bent van, nem csomagolhat magának szendvicset, mert délutánig megrohad. Viszont ennie kell, mert egy nap három-négy fizikai aktivitással járó órája is van, az nem járható, hogy majd itthon eszik délután. Tehát vagy büfé, vagy kimennek valahova kajálni. Ezt napi 1.000.- Ft alatt nem ússza meg.

- Ruházkodás: egy alap nadrág 6-7.000.- Ft, egy normális (nem kínai) cipő 20.000.- ft-nál kezdődik. De kellenek pólók, pulóverek, zokni, alsó, stb. Nyilván nem minden hónapban kell minden, de ha beosztja, hogy egyik hónapban zokni, gatya, másik hónapban nadrág, következőben póló, és így tovább a télikabátig, akkor azért ha összeadjuk az éves összeget, tuti kijön havi 20.000.- Ft. És akkor még nem vett sportruházatot, ami tapasztalatom szerint még akkor is sok, ha vadászod az akciókat.

- Szórakozás: ez egyéni igénytől függ, szerintem egy kocsmázás nem áll meg 3-4.000.- Ft alatt, ez havi szinten 12-15.000.- Ft

- Pipereholmik: egy normális sampon kb 800-1.000.- Ft, tusfürdő, fogkrém szintén, most vettem borotvapengét 5 db-ost 5.000.- ft-ért, kéthavonta a fogkefét is illik lecserélni, és abból sem érdemes a 150 ft-os szart venni, mert kihullik a sörtéje és vehetsz újat. Szóval havi bontásban a pipere is kb 5.000.- Ft.

- Gyanta, kozmetikus: ezt nem tudom megítélni, egyik fiam sem él ezekkel, de aki pl. testépítő, az igen. A fiam lehúzza borotvával a fölös szőrt, ami zavarja a sportban.

- Tankolás: ez is attól függ, hogy milyen távra jár a kocsival.

Nálunk úgy alakult, hogy kap a fiam havi 45.000.- Ft-ot, ebből tankol kb. 15-ért, a többi zsebpénz, max bérletet vesz, ha éppen nem kocsival jár és szükséges. Emellett ő használja a SZÉP kártyámat, ez éves szinten még 200.000.-, ebből szokott kajálni. Ruhát, cipőt, sportcuccot én fizetem, max. ha valami olyat vesz, ami nem szükséges, csak nagyon megtetszett neki, azt fizeti a zsebpénzből. A sportcuccai meg még többe kerülnek, egy normális kosárcipő 40.000.- Ft-nál kezdődik, gagyit meg nem vehetek neki, mert napi használat mellett tönkretenné a lábát. Pipereholmit is én veszek neki, szól, hogy az alapokon kívül, ami mindig van itthon tartalék, mi az ami kéne neki. A kocsi nem az övé, hanem az enyém, bár kizárólag ő használja. A szervizt, biztosítást én állom. Mindezekkel együtt szerintem szeptembertől emelni fogok a zsebpénzén, mert tapasztalatom szerint az elmúlt hónapokban olyan áremelések voltak, hogy nem fog tudni kijönni ennyiből. És nem, nem vagyok milliomos, kb. 470.000.- ft-ból élünk hárman. A nagyobbik fiam már dolgozik, ő intézi magának a ruhát, piperét, stb. és beszáll a havi kiadásokba. Szóval az a 60.000.- Ft akár reális is lehet, sőt, ahogy nézem az árakat, lassan kevés lesz.

2021. jún. 21. 14:49
 92/122 anonim ***** válasza:
91%

92-es:

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem rohad meg a kaja 4-5 óra alatt amit pakol, és feltételezem kb. félidőben eszi meg nem hazaindulás előtt egy órával. Nem tudom mit vesz a büfében, de nyilván semmi közöm sincs hozzá. Csupán nem tartom reálisnak a napi 1000 forintot, mert kis pékségben ebből 6-7 kakós csigát is tud venni. Mekiben 3-4 sajtburgert. Ha pedig édességről van szó, a büfékbe minden kétszeres áron van.

Plusz a ruházatból nem kell mindent megvegyen. Írtad, hogy minőségi cipő... egy minőségi cipő éveket is kitart, és gondolom nem 0-ról kezd, tehát van otthon legalább egy farmerje és egy téli meg átmeneti cipője. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy oké, hogy egy farmer 6-7 ezer, és pólóból is minimum 5 kell, de ezek már évek során voltak neki, nem mindent kell megvegyen most.

2021. jún. 21. 14:56
 93/122 anonim ***** válasza:
98%

92: azért a nadrág v. cipő nem havi rendszeres kiadás.

És csatlakozva a 93-hoz: nem romlik meg egy szalámis szendvics, vagy sajtos pár óra alatt. Nem kell a drága helyen megvenni (extraprofittal) a kaját.

2021. jún. 21. 15:00
 94/122 anonim ***** válasza:
26%

Azzal hogy egyetemre megy ugrik a családi adókedvezmény és a családi pótlék is, ezzel is számoljatok. Ez havi 79e, nem aprópénz.

Tanulj meg számolni. A csp 12200, a csk nettó 10ezer. Az 22200. (feltételezem, egyetlen gyerek, legalábbis eddig annak tűnt)

2021. jún. 21. 15:01
 95/122 anonim ***** válasza:
99%

92, Ha olyan nagyra vagy a minőségi ruhákkal, az nem megy tönkre fél év alatt (halkan jegyzem meg, a kínai sem, de nem akarok meggyőzni senkit, aki utálja a kínait). A srácnak van ruhatára, minden bizonnyal cipője, nadrágja, kabátja is van, mert nem tételezem fel egy olyan szülőről, aki azon gondolkodik, adjon e százezres zsebpénzt, hogy az elmúlt cirka öt évben rongyokban járatta volna a gyereket.

Szóval maximum arra kell a ruhapénz, hogy ami tönkremegy, azt pótolja. Az akárhogyan csavarod, sehogysem lesz havi húszezer.

Felnőtt nőként nem jön ki lebontva havi húszezerre a ruhatáram, pedig a sokadik táskát, sokadik fürdőruhát vettem mostanában (na, most mondjuk tényleg elköltöttem egy huszast csak úgy :D), ami ugye alapvetően felesleges, csak megtetszett, kellett. De én nem is anyu pénzén menőzök. ;)

2021. jún. 21. 15:04
 96/122 anonim ***** válasza:
96%
Igazad van, az 22e. Így is bevétel csökkenés, amivel számolni kellene.
2021. jún. 21. 15:05
 97/122 A kérdező kommentje:

"Szóval maximum arra kell a ruhapénz, hogy ami tönkremegy, azt pótolja. Az akárhogyan csavarod, sehogysem lesz havi húszezer."

Szóval azt akarod mondani hogy soha ne vegyen semmi új ruhát magának, csak akkor ha lerohad már róla?

2021. jún. 21. 15:20
 98/122 anonim ***** válasza:
98%

Te tuti kamu vagy, egy szülő nem szokott úgy beszélni, hogy "lerohad" róla.

És biztos úgy értette, aki azt írta, hogy nyilván kellenek új dolgok, de nem minden hónapban kell vegyek egy márkás pulcsit.

2021. jún. 21. 15:25
 99/122 anonim ***** válasza:
97%
#99 az egész dumájából, meg mindenből nekem rég lejött, hogy kamu! :D de nem baj, mások nem hiszik el
2021. jún. 21. 15:35
 100/122 anonim ***** válasza:
96%

98, Ööö, nem. Én azt mondtam, hogy nem fog elmenni évi 240ezer Ft arra, hogy hát vegyen magának néha valamit, mert megtetszik, vagy tönkrement a régi.

De ha szülő lennél, ezt a kérdést fixen nem tetted volna fel, mert tisztában lennél vele, mennyit költöttél eddig átlagosan a gyerek ruházkodására. :-) Szóval innentől bukta a sztori.

2021. jún. 21. 15:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!