Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénz adnátok a...

Mennyi zsebpénz adnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

19éves fiú.

Ősztől egyetemista lesz.

Eddig mindig adtunk én is, feleségem is és az anyós is ha kért, de az utóbbi hónapokban megnőttek az igényei.

Havonta gondoltunk neki pénzt adni, hogy negtanulja beosztani.

Önállósulni akar, nem akarja hogy többet mi vegyünk neki pipere cikkeket, és nem akar közösen vásárolgatni többet.

Van egy 10éves autója amit 18. Születésnaojára vettünk.

Ennek a szervízét, biztosítását mi fizessük. Persze a számlákat, kaját biztosítsuk ezen túl is.

Amire a zsebpénzt költené:

Uzsonna egyetemen

Ruházkodás. Teljes egészében ő vásárolná magának. Nincs olysn többé hogy ezt-azt vrgyétek meg nekem.

Szórakozás

Haverokkal evés-ivás

Pipereholmik: sampon, fogkefe, borotva, stb

Jár néha arctisztításra, gyantáztatni.

Az autója tankolását.

(Gyalog fog járni egyetemre, 1500méterre lesz)

Egyéb apróságok, amik kellenek rgy kamsznak.

Mennyi volna a reális?

Kettőnk fizetése kb 400nettó összesen.

2021. jún. 21. 06:47
 81/122 anonim ***** válasza:
93%

Attól is függ, van-e tesó akit szintén támogatni kell. Ha egyke, akkor kicsit több belefér.

Utobbi esetben is max havi 40-50 ezer szerintem reális a ti keresetetekhez viszonyítva. Ennyiből kijön a szórakozás, egy-egy kaja, uzsi, kozmetikus, sport ruházkodás stb.

Viszont én a helyetekben odaadnám neki azt a pénzt is amiből az autóját tartjátok fent, és az is az ő feladata lenne. Nagyon hamar rájönne hogy mekkora luxus is, ha neki kéne fizetnie. A telefonszámla ugyanez.

Szerintem teljesen rendben van, hogyha valaki támogatja a gyerekét, ha megengedheti anyagilag. Havi 400bol 100 ezret csak úgy odaadni neki viszont rengeteg, pláne hogy ezen felül biztosítjátok neki a lakhatást, az étkezést meg fizetitek az autót. Üljetek le vele beszélni, magyarázzatok el neki ezt. Mutassátok meg neki a havi költségvetést, hogy mennyit költötök rezsire, ételre, autóra, mennyit raktok félre. Ha értelmes, meg fogja érteni hogy azért nem adtok neki annyit amennyit kért, mert az irreálisan sok lenne ezen a szinten.

2021. jún. 21. 10:52
 82/122 anonim ***** válasza:
90%

Az önállósulás nem azt jelenti, hogy más fa.szával verjük a csalánt, itt meg ez a helyzet.

Mindenesetre én azt mondom, kamu a kérdés. Arckezelés és farokgyanta nem kerül havi 20 ezerbe.

2021. jún. 21. 10:52
 83/122 anonim ***** válasza:
89%

A gyanta, szemöldökszedés, fas*szőr gyanta túl lett már tolva

Pedig elég korrekt troll kérdés lett

2021. jún. 21. 10:54
 84/122 anonim ***** válasza:
97%
#84: teljesen egyetértek! Vagy kamu az egész, vagy erősen lódít a gyerek!
2021. jún. 21. 10:56
 85/122 A kérdező kommentje:

Azért én korrektnek érzem a fizetéseinket.

Soha nem "nyomorogtunk", mindig elvagyunk a két fizuból.

Köszönöm a válaszokat.

Eldőlt a zsebpénz kérdése, feleslegesek a további kommentek.

2021. jún. 21. 11:03
 86/122 anonim ***** válasza:
92%

Rájött a kérdező, hogy rájöttünk a trollkérdésre

Így le is akarja zárni inkább a témát :D

vicces fiú

2021. jún. 21. 11:08
 87/122 anonim ***** válasza:
89%
Önállósodni akar a ti pénzetekből. Kész vicc, ez így minden csak nem önállósodás. Ha felnőttesdit akar játszani és ekkora igényei vannak, hogy adjatok neki havi 100 ezret, akkor menjen el szépen dolgozni. Ígyis kiváltságos helyzetben van sokakhoz képest mert otthonról járhat be az egyetemre.
2021. jún. 21. 11:11
 88/122 anonim ***** válasza:
95%
Annyira tipikus troll provokatív kérdés gyerekek :D Ráfeküdtetek nagyon. Nagyon sok mostanában a troll ezen az oldalon, vagy van 1-2 ember aki mesterien űzi ezt a szakot?
2021. jún. 21. 11:14
 89/122 anonim ***** válasza:
100%
A 20 kevés, az 50 már sok. Valahol a kettő között kellene, a 35 szerintem havonta egy jó összeg ezekre.
2021. jún. 21. 12:25
 90/122 anonim ***** válasza:
91%
Azzal hogy egyetemre megy ugrik a családi adókedvezmény és a családi pótlék is, ezzel is számoljatok. Ez havi 79e, nem aprópénz.
2021. jún. 21. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!