Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénz adnátok a...

Mennyi zsebpénz adnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

19éves fiú.

Ősztől egyetemista lesz.

Eddig mindig adtunk én is, feleségem is és az anyós is ha kért, de az utóbbi hónapokban megnőttek az igényei.

Havonta gondoltunk neki pénzt adni, hogy negtanulja beosztani.

Önállósulni akar, nem akarja hogy többet mi vegyünk neki pipere cikkeket, és nem akar közösen vásárolgatni többet.

Van egy 10éves autója amit 18. Születésnaojára vettünk.

Ennek a szervízét, biztosítását mi fizessük. Persze a számlákat, kaját biztosítsuk ezen túl is.

Amire a zsebpénzt költené:

Uzsonna egyetemen

Ruházkodás. Teljes egészében ő vásárolná magának. Nincs olysn többé hogy ezt-azt vrgyétek meg nekem.

Szórakozás

Haverokkal evés-ivás

Pipereholmik: sampon, fogkefe, borotva, stb

Jár néha arctisztításra, gyantáztatni.

Az autója tankolását.

(Gyalog fog járni egyetemre, 1500méterre lesz)

Egyéb apróságok, amik kellenek rgy kamsznak.

Mennyi volna a reális?

Kettőnk fizetése kb 400nettó összesen.

2021. jún. 21. 06:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/122 A kérdező kommentje:

Ruha egy életre jó? 😄

Elég jól néznének ki az emberek, ha a 20 évvel ezelőtt vásárolt, szétkopott -szétszakadt pulóverekben, nadrágokban mászkálnának az utcán

2021. júl. 3. 10:07
 112/122 anonim ***** válasza:
90%

Nekem vannak olyan pólóim, amik már vagy 8 éve megvannak, nem bolyhos, nem lukas, nem kopott, és nagyon sokat hordom. De páromnak vannak olyan kamaszkori márkás pólói, amiknek az égvilágon semmi bajuk, csak kicsit kimentek a divatból...

Manapság gyártanak csak ilyen ócska minőséget

2021. júl. 3. 10:59
 113/122 anonim ***** válasza:
5%
Mi hárman vagyunk testvérek, kis korkülönbséggel, egyetemre járunk . 100 ezret kapunk fejenként. Az 15-20 ezertől azért kikerekedtek a szemeim. Ha ennyire sóher valaki, az inkább ne adjon semmit. Az a leggazdaságosabb.Csak akkor miért vállalt gyereket??? A gyerek ,az költségekkel jár.
2021. júl. 3. 11:24
 114/122 anonim ***** válasza:
98%
Utolsó, na de ebből a százasból nektek mit kell állni? Ti is a szülőknél laktok még?
2021. júl. 3. 11:29
 115/122 anonim ***** válasza:
2%
Örököltek a szüleim egy nagy lakást pesten (120 nm) abban lakunk mindhárman, 4 szobás, bőven elférünk. Rezsit ők fizetik. Költőpénz a 100 ezer.Ha nekem dolgozni kellene egyetem alatt, akkor biztos, hogy nem tanultam volna tovább. Baromi megterhelő lenne, erre nem vállalkoztam volna. Akkor elmentem volna inkább dolgozni. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy olyan könnyen elvégezhető manapság az egyetem, hogy tanulás mellett (vagy helyett)még melózni is van energiája? Hát ez egy tévedés!!! Nem is lenne időm, se erőm dolgozni ennyi tanulnivaló mellett. Majd ha végeztem, akkor fogok dolgozni.
2021. júl. 3. 12:14
 116/122 anonim ***** válasza:
89%
fejenként 100 ezer, se albérlet, se rezsit nem fizettek? mire megy el az a sok pénz???
2021. júl. 3. 12:59
 117/122 anonim ***** válasza:
2%
116- éppenhogy elég. Tisztában vagytok ti a pesti árakkal? Egyetlen bevásárlás kb.15000.
2021. júl. 3. 13:19
 118/122 anonim ***** válasza:
98%
#117 igen, 5 évig éltem albérletben harmadmagammal (néha negyed), heti 5-6000ből megvolt a bevásárlás (kivéve mikor pl öblítőt, mosószert, wc papírt vagy takarítószert kellett venni, de az havi 1x volt max)
2021. júl. 3. 13:54
 119/122 anonim ***** válasza:
0%
118- nem tudom, hányszáz éve volt, hogy 20-25000 -ből kijött a havi kajád. Nekem (de a tesóimnak se) ez nem megy ennyiből ,pedig én húst se eszek. Igaz , csak minőségi kaján élek ,az pedig nem olcsó.
2021. júl. 3. 13:58
 120/122 anonim ***** válasza:
97%
15e Ft egy bevásárlás egyetlen emberre? Mit esztek, füstölt lazacot kézműves kenyérrel?
2021. júl. 3. 14:00
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!