Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudom elfogadni...

Miért nem tudom elfogadni anyum kapcsolatait?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az emberek társas lények, nem kívánom neki, hogy egyedül öregedjen meg, de valamiért kiskorom óta nehezen viselem el a pasijait.

Apámmal, (akivel amúgy nem rossz a viszonyom, de nem is jó, szal semleges,) 2 éves voltam, amikor szétmentek. Azóta volt egy 8 éves házassága, de előtte is meg amióta megint elvált (2 éve), már 4 pasit költöztetett ide. Sokat dolgozik, én még tanulok, úgyhogy a háztartás nagyját én viszem, szóval ilyenkor én mosok/főzök/takarítok a pasijai után. Ebben a két évben talált egy faszit, akiért nagyon oda van, már 2x szakítottak, ugyan azon okért és bár a helyzet nem változott, megint összejött vele. Az előző csávóját kedveltem, de ő is defektes volt.

19 éves vagyok, szóval nem pót apukaként tekintek ezekre az emberekre, de még azt is, akit kedveltem, vele is úgy voltam, hogy jobb lenne ha nem lenne. Persze anyum hozzáállása sem a legjobb, mert legutóbb két hét járás után költöztette ide a faszit.

Elég nagy feszültséget okoz közöttünk, hogy nem tudok felhőtlenül örülni az örömének. Pedig tényleg nagyon szeretnék, de nem megy és nem tudom, hogy miért.

2021. jún. 19. 22:43
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
96%

"Leírom neked, hogy milyen egy egészséges anya-lánya kapcsolat ilyen helyzetben: ..."

Hát ez orbitalis tévedés, ez nem egeszseges kapcsolat, hanem mártíromság. Egy egyedülálló anya is nyugodtan kezdhet kapcsolatot és nyugodtan felviheti a partnerét a saját lakásába. Nyilván nem hetente kellene váltani és 2 nap ismerettseg után odakoltoztetni, de ha ugy erzi, komoly a kapcsolat, igenis be kell mutatni őket egymással a gyereknek és leh3t együtt élni. A te anyád meg a kérdező anyja szöges ellentétei egymásnak és egyikük se csinálja jól. Van középút, ahogy mindenben és az a helyes.

2021. jún. 20. 06:47
 12/41 anonim ***** válasza:
68%
#11 Azt írtam, hogy egészséges MERT megbeszéltük,nem kérdés nélkül vitte fel hozzánk a pasikat! Azt,hogy Ő így döntött nem lesz tőle mártír, csupán nem szeretne többé férfivel lakni de örülök, hogy Te sokkal jobban ismered a saját édesanyámat!
2021. jún. 20. 08:08
 13/41 anonim ***** válasza:
89%

12!

"Egy szabályt hoztunk,..."

Felénk a szülő hozza a szabályokat, nem a gyerek. De, anyád mártírt játszott. Épeszű ember nem teszi.

2021. jún. 20. 08:17
 14/41 anonim ***** válasza:
33%
Ha tudnál olvasni értelmezted volna, hogy ő hozta a szabályt, de én is becsatlakoztam. Másrészt meg örülnék, ha nem degradálnád anyukámat ahogyan én sem teszem ezt a tieddel. További szép napot!
2021. jún. 20. 08:25
 15/41 anonim ***** válasza:
85%

14!

Tudok értelmezni. HOZTUNK. Ige, többes szám első személy. MI. Anyád meg te. Nem anyád. Vita vége, szia.

2021. jún. 20. 08:29
 16/41 anonim ***** válasza:
33%
Jó prosztó vagy, hogy anyázol. Na szia.
2021. jún. 20. 08:45
 17/41 anonim ***** válasza:
92%

16!

He? Az anyázás kicsit mást jelent. Ha menne az értelmező olvasás, ami ugye nem megy, akkor sikerült volna felfogni, hogy a kommentedben az anyád a te nőnemű szülődet jelenti. Anyád, anyukád, anyucikad, mutterod, ancid, ancikád, stb mind ugyanazt jelenti. Felnottek az anyam/anyad szot szoktak hasznalni.

2021. jún. 20. 09:30
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy számodra vadidegen ember beköltözött hozzátok, (nincs állandóság az életedben) érthető hogy így reagálsz
2021. jún. 20. 10:29
 19/41 A kérdező kommentje:

Az nem opció, hogy apámhoz költözzek, mert messze lakik.

Még egy év vissza van a gimiből, (0.os voltam) aztán egyetemre szeretnék menni.

Ha felhozom anyumnak, hogy valami nem tetszik nekem, akkor mindig közli, hogy bármikor távozhatok… dehát nem szeretnék, mert más az, hogy ha úgy tanulok, hogy én tartom mellette el magam, vagy hogy csak dolgozgatok, hogy legyen zsebpénzem.

Egyébként gondolkodtam, az utóbbi egy évben költöztünk, mert a régi helyen albiban laktunk, de a nagymamámnak van egy háza, ezért visszaköltöztünk a szülővárosomba, így új suliba kezdtem az utóbbi évet és nem nagyon szocializálodtam. A korona miatt meg ugye a tanév nagy részét itthon töltöttem. Szóval valszeg csak azért zavar ez ennyire, mert nincs kivel lógnom és ha anyum pasizik akkor egyedül vagyok. És ez csak még szánalmasabbá tesz :/

2021. jún. 20. 11:31
 20/41 anonim ***** válasza:
86%
Semmi állandó nincs az életetekben, nem csoda, hogy kiborulsz. Nem te vagy a szánalmas, hanem az a szülő, aki ennyire nem tud parancsolni az ösztöneinek. Két hét után pedig odaengedni valakit óriási felelőtlenség...
2021. jún. 20. 11:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!