Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segítsek az alkolohista...

Hogyan segítsek az alkolohista apámon?(Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az alkoholista édesapámon szeretnék segíteni. Jelenleg 66 éves és egyedül él egy éve. En 24 vagyok és Két éves koromban meghalt édesanyám, azóta apukám kisebb-nagyobb kihagyásokkal alkoholproblémával küzd ami kihatással van az egész család életére. Nem agresszîv és nem kocsmàbajárós típus, otthon issza meg a magáét titokban. A probléma ott kezdődik, hogy ő nem vallja be, hogy alkoholista, szerinte teljesen rendben van amit művel. Amíg dolgozott addig kordában tudta tartani a dolgot, de mióta nyugdíjas azóta az alkohol körül forog az élete, azt részesíti előnyben. Szóltam már neki szépen és csúnyán is, de pár nap elteltével kezdődik minden előről. Nem szeretném levenni róla a kezem mert csak én vagyok neki, de màr kezdek besokallni. A mindennapos aggódás engem is tönkre fog tenni. Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne kezdeni? Tartok tőle, hogy ezzel az életvitellel nincs több hátra neki 1-2 évnél.

2021. jún. 19. 15:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha 2-3 sör már elég akkor ott a máj már igencsak rossz állapotban lehet.
2021. jún. 19. 16:27
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

Oh hát persze..

Te vagy az aki múltkor azt kérdezte felújítsa a szülői házat apránként amiben alkoholista apuka él. vagy vegyen másikat.

2021. jún. 19. 16:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ő már régen felmérte, hogy mit tesz magával, megadta magát és tart amíg tart alapon morzsolgatja a napjait.

Legyél vele kedves és támogató ha szüksége van valamire, de ne ő töltse ki a napjaidat, szerintem ő sem várná el, éld a saját életedet.

2021. jún. 19. 16:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Még mindig összekever valakivel. Én nem kérdeztem ilyet és egyébként sem szorul felújításra édesapám háza. Kérem ha érdemben nem tud hozzászólni akkor mellőzze a kommentelést,köszönöm!
2021. jún. 19. 16:32
 15/18 A kérdező kommentje:
Támogatom ahogy tudom, segítek neki mindenben, de kezdek besokallni. Sokszor már reggel 7 órakor nem lehet vele értelmes beszélgetést folytatni a telefonban mert csak makog, másnap persze nem emlékszik semmire.
2021. jún. 19. 16:35
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

Minek??? Teljesen felesleges reggel 7-kor hívogatni, napi 3-szor felhívni, 100 kilométerről hetente oda járni és a részeg pofáját nézegetni. Mondom ezt úgy hogy én ezt mindkét szülőmmel végigcsináltam. Apám is 40 kiló volt vaságyastól, három deci bor simán kiütötte, nem evett, csak ivott, a vizet nem is ismerte, anyámmal együtt felváltva húzták meg az üveget. Mind a kettőnek a pia volt az élete középpontja.

Neked azt kell magadban tudatosítani, hogy ez rajtad kívülálló dolog. Nem tudsz vele semmit csinálni, csak várni, hogy a szervezete mikor adja fel. Ha nem engeded el, csak magadat teszed tönkre. Hidd el nem érdemes. Apádnak már teljesen mindegy, de neked nem.

2021. jún. 19. 18:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Én apám is alkesz volt, szüleim válása után kezdett javulni, majd elköltözésem után (4 éve) egyedül maradt és ma már bevallja, hogy problémája volt az itallal és azt is tudja miért. De ezt neki kellett tudatosítani! Mi hiába mondtuk, el is üldözött minket a folytonos veszekedésével és viselkedésével - igazi csatatér volt otthon. Ha az apukád nem látja be és nem is akar változni, akkor nem tudsz neki segíteni.
2021. jún. 19. 20:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Amíg önmaga nem akar változtatni addig nem lehet mit tneni.
2021. jún. 19. 22:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!