Hogyan segítsek az alkolohista apámon?(Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Az alkoholista édesapámon szeretnék segíteni. Jelenleg 66 éves és egyedül él egy éve. En 24 vagyok és Két éves koromban meghalt édesanyám, azóta apukám kisebb-nagyobb kihagyásokkal alkoholproblémával küzd ami kihatással van az egész család életére. Nem agresszîv és nem kocsmàbajárós típus, otthon issza meg a magáét titokban. A probléma ott kezdődik, hogy ő nem vallja be, hogy alkoholista, szerinte teljesen rendben van amit művel. Amíg dolgozott addig kordában tudta tartani a dolgot, de mióta nyugdíjas azóta az alkohol körül forog az élete, azt részesíti előnyben. Szóltam már neki szépen és csúnyán is, de pár nap elteltével kezdődik minden előről. Nem szeretném levenni róla a kezem mert csak én vagyok neki, de màr kezdek besokallni. A mindennapos aggódás engem is tönkre fog tenni. Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne kezdeni? Tartok tőle, hogy ezzel az életvitellel nincs több hátra neki 1-2 évnél.
Semmit. Egy alkoholistának amíg ő maga nem vallja be, hogy gondja van addig te fejre is állhatsz, nem fog változni.
Magának kell akarni,leszokni.
2021. jún. 19. 15:49
2/18 anonim válasza:
Amíg nem vallja be, hogy alkoholista, addig nem fog változtatni semmit. Talán majd a halálos ágyán rájön, hogy nem kellett volna inni.
2021. jún. 19. 15:53
3/18 anonim válasza:
Lehet nem ilyen tanácsot vársz.
Én azt mondom,amíg másokra és magára nem veszélyes,addig én hagynám.
Értem,hogy káros az egészségére,de nem tudsz hatni rá,ha nem akarja letenni.
66 éves,ha el tudja látni magát és megél,akkor legyen az ő dolga.
Lehet,hogy ennyi pozitívum van az életében.
2021. jún. 19. 15:58
4/18 A kérdező kommentje:
Magára veszélyes. Szinte alig eszik. Csont és bőr az ember. Sokat nem iszik, 2-3 sör után már szinte a részegség állapotában van. Ismert betegsége nincs, igaz, hogy orvoshoz csak akkor jár ha a jogsit kell érvényesíttetni.
2021. jún. 19. 16:18
5/18 anonim válasza:
Ne aggódj, elélhet még ezzel. Az én családomban is volt ilyen ember, 76 évig élt.
2021. jún. 19. 16:19
6/18 anonim válasza:
Az a baj kedves kérdező, hpgy ez már nem. Az első fórumod, és ott se kaptál ennél lényegesebb tanácsot. Mert sajnos egy alkoholista ilyen.
Papolhatsz, fenyegetheted. Hasztalan.
Amíg ő maga nem látja vallja be, illetve amíg nem történik olyan lényegi dolog az életében ami miatt kénytelen abba hagyni, addig feszett fejsze nyele.
2021. jún. 19. 16:19
7/18 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os. Összekever valakivel, nekem ez az első próbálkozásom.
2021. jún. 19. 16:20
8/18 anonim válasza:
Annyit tehetsz,hogy a kaját megpróbálod felügyelni, nyilván erőltetni nem lehet,de ha vele eszel,akkor talán neki is jobban megy
2021. jún. 19. 16:21
9/18 A kérdező kommentje:
Munka, iskola és párkapcsolat miatt már egy éve külön élek tőle közel 100km-re, szóval nem tudom minden nap felügyelni, de igyekszem minden héten legalább egyszer személyesen meglátogatni és napi 2-3 alkalommal telefonálunk, hogy próbáljam enyhíteni a magányát, de eredménytelen..
2021. jún. 19. 16:24
10/18 anonim válasza:
Őszintén? Semmit. Az én apám is alkoholista, ő sem látja be hogy baj amit művel, "neki csak ennyi maradt". Borzalmasak a leletei, orvoshoz nem megy, pedig nem egyszer hívta fel a háziorvos is. Mikor négyszemközt beszéltem erről a háziorvosunkkal, azt mondta nekem, hogy a természet majd elrendezi a történetet, az apám sajnos mentális beteg, nem lehet mit tenni ha nem akar segítséget. Így most hagyom meghalni szép lassan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!