Ha az apa elhagyja a családját, azt jelenti hogy nem szereti a gyereket ?
Illetve gondolom hogy szereti, de nem annyira amennyire kellene.
Különben nem tudná megtenni,hogy elhagyja.
#15: te voltál már ilyen helyzetben? Évek óta húzódó, folyamatos veszekedésekkel tarkított kapcsolatban? Meddig kellene ezt húzni? Az örökkévalóságig?
Ez nem a gyerek "elhagyása", főleg, hogy az én esetemben ráadásul ők költöztek el a lakásomból. Így még a gyerekek se annak értékelik, hogy elhagytam őket. Még az új helyüket is segítettem berendezni. #8 voltam.
Azért ez még istenes.
Az én "apám" imádott, amíg el nem váltak. Utána örökre el lettem felejtve, csinált másikat.
23, ilyen tényleg gyakran van.
Apa odáig meg vissza van a gyerekért, aztán ahogy lesz másik család, már azt szereti, az első családból való gyerek “elkopik”.
19:
"Nem is ismerek olyan elvált embert, ahol lett volna gyermekelhelyezési per. Ha mégis van per, akkor jó esélye van az apának is, ha a válás előtt is részt vett a saját gyereke nevelésében."
Ez ennél árnyaltabb. Ha ui. válóperben járatos ügyvéddel konzultál az apa, lehet, hogy ő megmondja, hogy nincs sok esélye. Ezek után pedig nem is vág bele az apa. Így kívülről úgy látszik, mintha ő is az anyánál akarná hagyni a gyereket, de lehet, hogy ez távolról sem így van.
A bíróságok ítélkezési gyakorlatában nagyon sokat számít a gyerek életkora. Ha normális apáról és anyáról van szó (akik mindketten alkalmasak lennének gyereknevelésre), akkor 10 éves kor alatt kicsi az esély, hogy az apa megkaphassa. Konkrétan 3 éves kor alatt semmi. 10 éves kortól lassan növekszik az esély. Reálisan akkor van erre esélye az apának, amikor már a gyereket is meghallgatják a bíróságon, és ő kifejezetten az apjánál akar maradni. Ha a gyerek nem teszi le a garast egyik szülője mellett sem, akkor is nagy eséllyel az anya kapja. Ha testvérek vannak, őket lehetőleg nem szakítják széjjel (ez így is helyes!), tehát ha csak az egyik gyerek kicsi, akkor is mindkettő jó eséllyel az anyánál marad.
Miért az jobb lenne, hogy együtt maradnak a gyerek miatt, apuka meg hülyít más nőket?
Inkább akkor menjenek szét, aztán legyen mindenki boldog, a gyermek attól még megkaphatja az apai szeretetet, törődést!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!