Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ahhoz, ha a 15...

Mit szólnál ahhoz, ha a 15 éves lányod terhes lenne?

Figyelt kérdés

Ha meg akarná tartani és megszülni a gyereket, akkor segítenél neki és támogatnád?

Segítenél neki a gyereke felnevelésében?

Ha a barátja/párja nem akarná a gyereket, akkor mit tennél?

2021. jún. 16. 10:28
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
75%
Nyilván nem ráncigálhatom abortuszra, ha nem akarná. A babát meg nem lenne szívem eldobni, hogy nevelje az állam... mégis az én unokám lenne. Ha úgy dönt, megtartja, mehetne dolgozni amint tud, én maradnék a babával ő meg megtanulhatná, hogy nem olyan egyszerű az anyaság és anyagi felelőséggel is jár. Bár ebben a helyzetben nincsen jó döntés úgy hiszem.
2021. jún. 16. 17:13
 32/58 anonim ***** válasza:
96%
Ja, és erősen elgondolkodnék a saját felelősségemen is. Hogy miért nem beszéltem a lányommal a védekesről mondjuk, vagy miért titkolja, hogy pasija van.
2021. jún. 16. 17:16
 33/58 anonim ***** válasza:
51%

Utánajárnék mik a lehetőségeim. Nem kényszeríthetnek hogy eltartsam a gyerekét is.

Ha nem tudja felnevelni, és én se vállalom akkor csak elveszi a gyámügy vagy valami.

Én tuti nem dolgoznék két munkahelyen miattuk,bármennyire gonosznak hangzik. Inkább kötném fel magam, vagy lépnék le nyom nélkül a búsba.

2021. jún. 16. 17:34
 34/58 anonim ***** válasza:
28%
33-as na szerencse, hogy nem olyan banya anyám van, mint te. Ha ilyen szitu áll fenn, arról csakis te tehetnél, mert pocsékul neveltél!
2021. jún. 16. 17:43
 35/58 anonim ***** válasza:
97%

Azért ne tegyünk már úgy, mintha minden a szüleinken múlna. Egy 15 éves lány csak akkor veszi féllvállról a terhesség lehetőségét, ha teljesen dilis. Azt meg ugye már általánosban biológiaórán is elmagyarázták neki, hogy ha nincs fogamzásgátlás, akkor teherbe esik. Innentől kezdve mantrázhatod te neki egész nap, hogy "fogamzásgátlás", ha nem esik le neki, akkor azzal nem tudsz mit csinálni.

(Az persze más kérdés, ha helytelenül kiválasztott vagy alkalmazott fogamzásgátlás mellett lesz terhes, abban tényleg vastagon benne van a felvilágosítás hiánya. Ha ráadásul rendes fogamzásgátlás mellett sikerül be a gyerek, az meg simán pech.)

2021. jún. 16. 18:01
 36/58 anonim ***** válasza:
97%

Volt egy csaj, aki 1 évvel alattam járt a suliban, és 18 éves kora előtt már 2-szer szült. Azt se tudja ki az apa, mert egy testvérpár 2 tagjával is dugott abban az időben.

Az első gyerek születése után az anyja elhajtotta a csajt a "pasijához", de végül visszafogadta. A sulit el is végezte a csaj, az anyja vigyázott közben a gyerekére, de pár hónap múlva újra teherbe esett.

A fiatalabb gyerek meghalt pár percesen, mert otthon indult el a csajnál a szülés, s vagy elborult az agya s meg akarta ölni a gyereket, vagy jobbnak gondolta, ha nem lesz még egy gyereke, vagy véletlenül túl keveset hagyott a köldökzsinórból. Mindenesetre az újjszülött elvérzett mire a mentők kiértek. Jelenleg az idősebb gyerek hivatalos gyámja a nagyapja, a csajt meg szokta keresni a rendőrség, de hogy miért, nem tudom. (A pasijainál van leginkább, s ők cigányok, szóval azért lenne pár tippem...)

Így megtartani egy gyereket nem feltétlenül a legjobb döntés. (Mondjuk itt a lány nem is szólt senkinek, hogy terhes...) Pláne ha nem volt megfelelően felvilágostva az a tini. Elcseszte a saját életét, a gyereke életét, meg még a szülei életét is.

Mondjuk mivel én ennek tudatában vagyok, nálam elég lehetetlen lenne ez a helyzet. Én az internetről tanultam meg azt hogy hogy kell felhúzni a gumit helyesen, meg kell vigyázni, hogy jól kezdjünk neki, mert ha rossz felén próbáltuk, akkor már nem a legbiztonságosabb megfordítani azt. Neki nem ezt akarom.

2021. jún. 16. 18:20
 37/58 anonim ***** válasza:
73%

Teljességgel kizártnak tartom, hogy ilyesmi előforduljon nálunk, lévén hogy ennél több esze van a lányomnak. Eleve itt kezdődik, hogy 15 éves kislányként nem hogy nem szexelt, de még csak pasizni sem pasizott, tudta jól, hogy semmi dolga még a fiúkkal. Ha valamilyen oknál fogva mégis sikerült volna prezentálnia 15 évesen egy terhességet, annak ellenére, hogy fel van világosítva, akkor legalább annyi esze lett volna, hogy eszébe nem jut megtartani és a nyakunkra szülni egy gyereket! Egyáltalán semmilyen téren nem alkalmas egy 15 éves gyerekszülésre és nevelésre, főleg hogy nincs saját keresete, semmi nem adott. Azt meg nem gondolhatja komolyan és nem is várhatja el, hogy a szülők nyakára és pénzére szül! Felelősségteljes gyerekvállalás ott kezdődik, hogy a párommal együtt meg tudom teremteni a szükséges körülményeket, anyagiakat.

Nem várható el a szülőktől, hogy ők finanszírozzanak még egy főt, hogy az ő nyakukba zúduljon a gyerekük felelőtlensége, se az, hogy ugyan végre felneveltek már egy gyereket, de most ismét évekig gyerekbőgést kelljen hallgatniuk stb.

Ha nagylánynak képzeli magát egy gyerekhez, akkor a felelősséget is vállalja és ne a szülők nyakára szüljön pucér seggel, hanem fogja szépen a kis barátját és oldják meg ketten. Teremtsék meg ketten a körülményeket, kezdve azzal hogy szépen gyűjtsenek pénzt egy albérletre, ugyanis az egész ott kezdődik, hogy van egy saját (bérelt) lakásunk, ami csak a miénk, nem pedig anyuékhoz megyek gyerekestül.

Mi mindenképpen világossá tettük volna a lányunk számára, hogy ebben a helyzetben egyértelműen az abortusz a jó és helyes megoldás, azt ugyanis nem várhatja el tőlünk, hogy mi oldjunk meg helyette egy ilyen fajsúlyú dolgot, és mi finanszírozzuk a hülyeségeit.

2021. jún. 16. 20:32
 38/58 anonim ***** válasza:
25%
Ha ilyen történne, attól függene, hogy megtartja-e de ha igne, akkor segítenénk amiben tudunk, szerintem ez azért alap dolog.
2021. jún. 16. 22:20
 39/58 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem meg nem alap dolog, hogy egy felelőtlen kislány a szülei kárára, nyakára és pénzére akar babásat játszani, amihez a szülőnek jó pofát kell vágni. Ha ahhoz nagylány volt, hogy teherbe essen, akkor oldja is meg a barátocskájával együtt a gyerek felnevelését, ha nem megy, akkor egyértelműen nem érett a feladatra, akkor meg szépen el kell menni abortuszra.
2021. jún. 16. 22:32
 40/58 anonim ***** válasza:
20%
Inkább nem kötök bele abba, hogy érzelmileg eléggé alacsony szinten állsz... Igaz mit is vártam, mikor a többség csak addig jut, oldja meg maga, azt meg totál elfelejtik, hogy elméletben a saját gyerekéről van szó
2021. jún. 16. 22:37
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!