Mi az oka annak, hogy egy anya különbséget tesz a gyerekei között?
Ezt olyan szomorú látni.
Egy talkshow-ban láttam most ilyet, ez eszembe jutatta, hogy a környezetemben és a családomban is láttam ilyet.
Azt, hogy az anyuka az egyik gyerekét elhanyagolja vagy rosszul bánik vele, nem ad neki semmit. A másikat pedig agyon kényezteti, és megad mindent.
És sokszor ők maguk se tudják az okát, nem tudják megmagyarázni.
Holott egy szülőnek egyformán kellene szeretnie mindkét gyermekét, nem pedig megkülönböztetni őket.
Nagyon rossz lehet annak a gyereknek, akit elhanyagolnak vagy rosszul is bánnak vele, és azt látja a testvére több figyelmet és szeretetet kap.
Miért van ez? Mi az oka?
Nálunk engem szeretett mindenki a legjobban! Én vagyok a legfiatalabb, és én voltam az egyedüli, aki bújós, meg engedte, hogy puszilgassák.
A tesóim kicsit ridegebbek voltak.
A legérzelgősebb is én voltam.
"Holott egy szülőnek egyformán kellene szeretnie mindkét gyermekét"
Aki azt mondja, hogy egyformán szereti őket az hazudik, lehet még magának is
Olyat láttam pl., hogy anyukának van egy lánya 19 évesen igaz nem tervezett, sokat veszekedtek akkori párjával, nem volt egy jó kapcsolat. Majd lett egy fia egy másik apától. A lányt mindenért leszídja, a fiúnak elnéz mindent. A lánynak semmit nem vesz, a fiúnak mindenféle édességet, csokit, cukrot, fagyit, süteményeket, tortákat. A lány semmihez nem mer hozzányúlni vagy mikor kinyitja a hűtőt bármit megenni, az anyja kiabál vele ''nem a tied, hanem az öcsédé!'
A lány az apjához költözött. Egymás melletti falvakban laknak közel, az anyja az ő falujukba is átjár, a lányát viszont nem látogatja.
Párszor szembesítették ezzel, miért tesz ekkora különbséget. A közösségi oldala a fia képeivel tele van, a lányáról egy se, meg se említi.
Az anyuka mikor mondták neki, csak nézett ki csodálkozva a fejéből, mint aki nem érti.
Nem tud rá magyarázatot adni.
A kislány 14 éves, de ő úgy sejti azért szereti jobban az öccsét, mert a másik párjától van.
Azért látszik rajta, mennyire fáj ez neki, az anyja ennyire semmibe veszi, nem szereti őt az anyja.
Még ha így is van, hogy azért mert a kislány nem tervezett volt, kellene anyai ösztönnek lennie, hogy őt is szeresse, ha már kihordta őt a szíve alatt. Hisz nem tehet róla hogy megfogant, nem a lánya döntött erről.
És egy szép kislány egyébként, hosszú sötétszőke hajjal és tiszta kék szemekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!