Óriásit csalódtam a szüleimben. El fog ez múlni valaha?
22-es nagyon jól összefoglalta, és itt többen is írtak jókat.
Lényegében itt anyukád akármicsodájával "van verve" a csalán, hogy szépen magyarul fejezzem ki magam.
Kérdező, 50 feletti nőként, felnevelne a gyereke(i)det majd másképpen fogod értelmezni, fiatal vagy még, nincs ebben semmi.
26-os, telitalálat, ahogy végigelemezted, tényleg.
+1!
26-ossal én is teljes mértékben egyetértek.
Kérdező: "Tudjátok, amíg kicsik voltunk, és vigyázni kellett ránk, főzni, stb addig jó volt együtt lakni nekik is. .. Soha nem gondoltam volna anyámról, hogy így tud viselkedni azzal aki egész életében segítette."
Akkor most egy kicsit nézz magadba és gondold végig... Anyud addig jó volt neked, amíg szerető légkört biztosított nektek és felnevelt titeket, ti voltatok az elsők neki. Majd amint gondjai lettek, te gusztustalanul nyilatkozol róla és látni sem akarod, mert nem felel meg a viselkedése az elvárásaidnak. Vajon hogy tud egy gyerek ennyire hálátlan lenni és így viselkedni a szülőjével aki egész életében segítette..?
Akkor most egy kicsit nézz magadba és gondold végig
hát, nyugodtan egészítsd ki azzal, hogy azért, hogy a kérdező kényelmesen beletegye a seggét a jóba, az anyukája szív a mamával...
Igen, itt vagyok, csak nem lépek be minden nap.
Köszönöm a válaszokat, sok hasznos érkezett, és segítettetek egy másik nézőpontból is megnézni a helyzetet. Meg lehet érteni anyámat is, és próbáltam is, de akkor is baromira eltúlozza ezt a viselkedést, amin nem tudok túllépni, mert bántja azt, akit szeretek.
De teljes mértékben közösen hozták meg ezt a döntést, nélkülünk.
Nagyinak jócskán volt ahoz köze, hogy egyáltalán el tudtak költözni 15 év után kertes házba, és szerintem az minimum, hogy viszonozzuk, ha befogadtak és segítettek mindenben. Egy szóval a nagyi nem ezt érdemli.
Sokan olyan esetben is befogadják vagy gondozzák is a szüleiket, anyósukat, aki semmit nem segített. Anyám meg java részt neki köszönheti a kényelmét, és ha arra nem is képes, hogy jó pofát vágjon hozzá, legalább lenne vele semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!