Van rá esély, hogy valaha megjavuljon a kapcsolatunk? 28/N
A szüleim nagyon ellenszenvesek a vőlegényemmel. Eleve a kezdetek óta azt hallgatom, hogy “miért egy német pasast kellett kifognod, miért nem inkább egy helyivel jöttél össze” stb. De úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy, kivel vagyok együtt, így úgyis találnának rajta kifogást, szóval nem törődtem vele.
Most, hogy terhes vagyok, az lett a mániájuk, hogy ezt mégis hogy képzeltük, mert ha Németországba költözünk (ősz közepére tervezzük), akkor csak ritkán látjuk egymást és amúgy sem fogjuk tudni felnevelni a gyereket nélkülük. Úgyhogy most teljesen be vannak sértődve. Sokszor próbálom őket hívni, de nem veszik fel. Ha mégis, akkor azt hallgatom, hogy meggondolatlanok vagyunk.
Duzzognak. Majd elmúlik.
Abban sajnos igazuk van, hogy ritkábban fogják látni az unokát.
Meg vannak sertődve.
De ha így viselkednek biztos is, hogy ritkábban fogtok hazajárni.
Ezt nekik is fel kell fogni.
De az azért, hogy nélkülük nem bírjátok felnevelni a gyereket, elég durva kijelentés... Hogyne tudnátok, magatoknak szültek, nem nekik.
Van. Ha belátják hogy nem az általuk elképzelt ember mellett, az általuk számodra megálmodott jövőképben leszel boldog. Van szabad akaratod, életed, céljaid. Más szülő (pl. anyám) mit nem adna érte, ha külfdön élnék a hazai nihil helyett, még úgy is, ha csak keveset unokázhatna (vagy kijönne hosszabb időkre, szerintem megoldaná).
Végtelenül önzők és kontrollmániások a szüleid, nem olyan nagy baj, hogy távol lesztek tölük.
Különösen, ha arra is van B-terved, hogy mi lesz, ha nem passzoltok mégsem a választottaddal.
Ugyanis ha x idő múlva, gyerekkel együtt jönnél vissza hozzájuk, az 1000%, hogy életed végéig hallgathatod majd, hogy "ugye megmondtuk, hogy......"
A kérdésedre válaszolva: le fognak nyugodni, ez kb egy hisztiroham csak a részükről.
Nem a kérdésedre válaszolva: biztos jó nektek, ha ilyen emberekkel jó a kapcsolatotok? Szerintem ott álltam volna utoljára szóba a szüleimmel, ha így próbálnak meg beleugatni a dolgokba,meg érzelmileg zsarolni... Nem normális ez a hozzáállásuk, ezt tudnod kell! És az sem normális, hogy nem fogadják el a párodat csak azért, mert német.
Megértem, hogy szomorúak, hogy ha nem láthatják az unokát majd olyan könnyen, de a normális család támogató, és mondjuk tudhatják, hogy mennyivel több esélye van a gyereknek a sikeres és boldog élethez, ha Németországban nő fel (itt élek én is, tudom miről beszélek). Felnőttként még mindig hazaköltözhet, ha arra vágyik.
Egy szó mint száz, a szüleid önző hisztigépek, és kb egy hároméves gyerek szintjén viselkedtek az adott helyzetben. Én egyelőre biztos lazítanék a kapcsolaton velük, aztán később még mindig bármi lehet. De mi sem fog neked jobban "hiányozni" egy kisbaba mellett, mint a nyálverésük és a negativitásuk.
Azon elgondolkoztak már a szüleid,hogy direkt költöztök ki? Minél messzebb tőlük?
én se hagynám h bacogassa a páromat... ilyen gusztustalan szülőktől meg minél messzebb... ezer meg százan nevelik fel a gyerekeiket nagyszülők nélkül... Németországban meg ugye nem is kell mondanom h minden másabb... jobb lesz ott nektek nélkülük, találsz majd babyszittert mert ugye ott divat ez is..
ja és ne hivogasd őket ne higyjék azt h kuncsorogsz értük, ez a céljuk.
Írd meg neki, hogy " anya, apa! Én kerestelek titeket többszőr is,hogy megbeszéljük ezt a helyzetet, de ti nem vettétek a fáradtségot visszajelezni. Részünkről annyi a dolog,hogy igenis mi kiköltözünk mert sokkal jobb lesz nekünk ott érthető okok miatt. Amennyiben elfogadjátok a férjem és a döntésünket akkor jelezzetek, addig mi nem fogunk keresni mert láthatóan nem vagytok ránk kívácsiak, puszi Eszter"
Nem kell őket hívogatni, hagyd békén.
Majd, ha ők akarnak valamit - pl kezdetnek bocsánatot kérni -, akkor beszélj velük.
Ne legyen bűntudatod és ilyen emberekkel nem is kéne erőltetni a kapcsolatot. Tahók, és fel sem fogják, miért azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!