El fogják valaha fogadni?
Nem olyan rég összejöttem egy török sráccal, de már évek óta itt lakik Magyarországon. Családom egyszer találkozott vele és nem akarják látni még egyszer. Így is nehezen beszéltem őket rá, hogy legalább egyszer had jöjjön el hozzánk.
Ezt a nagy ellenszenvet azzal indokolják, hogy nem egy törökkel kéne leélnem az életem és remélik, hogy minél hamarabb szakítunk. Ráadásul 10 évvel idősebb nálam, számukra ez túl nagy különbség.
(22/N)
Én sem díjaznám ha a lányom egy törökkel állítana haza.
Nem vagyok rasszista, ellenben teljesen más a kultúrális és vallási neveltetés miatt a legkevésbé sem örülnék. Ez viszont előbb útobb mindig kibukik.
Rendben van, hogy itt él x éve, beszéli esetleg a magyart, tanul vagy dolgozik, lehet itt másképp él. De ha haza megy ott az ottani szokásokat veszi fel.
Törökországban pedig igencsak nem valami fényes mai napig a nők helyzete.
Ezt edig pár év külföld nem tudja és nem is fogja átnevelni.
Lehet itt a csillagokat lehozza, haza látogatva viszont a nőknek nincs sok szavuk.
Kényszerházasság
Családon belüli erőszak
Vagy a hanyományként mai napig él a - honour killing - mikor a családtagok megölik a női családtagot mert esetleg szégyent hozott rájuk..
Nekik fontos az érintetlenség.
Lehetne még sorolni sok mindent.
Külföldön élve minden török makedón, pakisztáni megpróbál másként élni tessék lássék. "beolvadni" de csak ideiglenesen. Nem tudják és nem is akarják levetközni az otthonról hozott szemléletet.
Persze ne általánosítsunk.. De. Valjuk be ott egy egészen más kultúra, más hagyomány,más vallás, és egy merőben eltérő szemlélet él a nőkről a jogaikról. Hát nekem nem kellene egy török sem.
Jóval kezdtél! A törökök rosszabbak, mint a cigányok. Nagyon-nagyon kevés a kivétel.
A család mindenek felett elméletet vallják, tehát te soha nem lehetsz az első számára. Nagyon jól ismerem őket.
8-ast annyival egészíteném ki, hogyha szülsz neki egy gyereket, azt jó eséllyel elviszi haza, te meg soha többet nem látod.
Dehat okos ember más hibájából tanul, a hülye meg a sajátjából se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!