Óriásit csalódtam a szüleimben. El fog ez múlni valaha?
"Én is meghallgatnám anyám nézőpontját, ha lenne konkrét indoka, de csak mondvacsinált apró hülyeségeket hoz fel, ami nem indok a viselkedésére."
Például milyen indokokat?
Az anya (és a mama) szív, hogy az unokáknak és az aktuális kanoknak legyen hol lakni, erre az unoka idejön köpködni.
Kérdező, ha segíteni akarsz a mamán, rakd ki a csávót, és mama rögtön elfér. Jah, azt nem, ugye?
Hány éves is lehet ez az anyuka? 50 körül? Akkor a mama 70-75? Nos, egy 50 körüli felnőtt már kellően tapasztalt ahhoz, hogy tudja: az idős emberek előbb-utóbb leesnek a lábukról, dementálódnak, etetése, fürdetésre, pelenkára szorulnak. Ki is szokta őket ilyenkor gondozni? A férj/férfi? Nem, a nő, az asszony.
Nos, ez nekem sem tetszene, én is rettegnék, szoronganék az előttem álló tehertől.
A nyitó kérdésben szereplő "idősotthonban pedig nem engedjük" kinyilatkoztatás pedig tipikusan a más f.rkával való csalánverés.
Költöztesd magatokhoz a nagyit. Más f-szával könnyű ám verni a csalánt, hogy anyád viselje el az anyóst, de te szereted, hogy ti csak ketten vagytok a pároddal.
Értem, hogy anno anyádék laktak nála, de gondolom, tudta, hogy csak ideiglenesen. Valószínűleg anyádnak sem lenne ennyi baja, ha tudná, hogy x idő múlva elköltözik az anyósa, de így, hogy végleg a nyakára költözött, érhető, hogy nem tud jó arcot vágni hozzá.
Nosza, lett javasolva megoldás!
Akik azt írják hogy költöztesse magához, tudnak szöveget értelmezni vagy befejezték a tanulmányaikat kb általános másodikban?
Várjatok, segítek nektek, idézek a kérdezőtől: "Próbáltuk magunkhoz hívni, de nem akar a nyakunkra jönni, mert pici a lakás, e téren hajthatatlan."
#29 Én mondjuk azt javasolnám, hogy ti menjetek el albérletbe vagy költözzetek anyudékhoz, hogy a nagyi külön tudjon költözni.
Nem mindig mindenki jön ki jól egymással minden helyzetben. Velünk is lakott dadus, mikor kicsik voltunk (pót nagymama), aki visszajött lakni velünk, mikor általánosba jártunk már. Nagyon rossz szájízzel váltunk el utána, mert egyszerűen 5-10 évvel később nem ugyanazok az emberek vagyunk ugyanazokkal az igényekkel.
Anyud nem lesz rossz ember, attól, amit csinál, sőt lehet, hogy ti sem bírnátok jobban a férjeddel, ha veletek lakna. Azt javaslom, hogy valami másik megoldást találjatok a helyzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!