Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek a lányotokat a...

Engednétek a lányotokat a barátjával nyaralni?

Figyelt kérdés

Egy éve együtt vagyunk a barátommal és szeretnék vele elmenni nyaralni 3-4 napra. Az anyukámat megkérdeztem erről, ő meg egyből rávágta, hogy nem. Már többször is volt itt a barátom, de itt aludni soha nem engedte.

Hogyan tudnám meggyőzni? Szerintem normális dolog, ha elmegyek a barátommal nyáron, meg amúgy is, szeretnék vele sok időt együtt tölteni. Ösztöndíjam is van, szóval neki fizetni sem kéne.

Vagy én látom rosszul, és mások sem engednék a lányukat?

18/L

2021. jún. 4. 20:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
74%
Én elengednélek, de ettől te nem vagy előrébb, téged a saját szüleid kell, hogy elengedjenek.
2021. jún. 4. 22:06
 22/44 anonim ***** válasza:
73%
sajnos semmit nem tudunk a kérdezőről, sem a szülőjéről. így nem lehet tanácsot adni, hogy mit hogyan lenne jó neki. az egy kaptafára tucat-tanácsadás nem feltétlen jó, mert egyéni helyzet is lehet, ami indokolhatja az elnemengedést
2021. jún. 4. 22:12
 23/44 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem. Mi a f köze van az eltartásnak ahhoz hogy hova mehetsz, kivel, nyaralni?

Az hogy a szüleid eltartanak, nem jogosítja fel őket arra, hogy kalitkába zárva tartsanak.

Eszem megáll komolyan mondom itt egy két választól.

2021. jún. 4. 22:15
 24/44 anonim ***** válasza:
82%
Persze hogy engedném. Ez nem is kérdés. Mondjuk talán külföldre nem, de országon belül, bárhova.
2021. jún. 4. 22:17
 25/44 anonim ***** válasza:
87%
Még ha 15 lennél megérteném hogy nem, de 18 évesen pláne csak 3-4 napra simán.
2021. jún. 4. 22:23
 26/44 anonim ***** válasza:
77%

Indítás: "Anya, nyáron tervezünk a Józsvial egy pár napos közös nyaralást, kb. ekkor. Nincs semmi más program abban az időben, ugye? Ha muszáj, még át tudjuk tenni."

Nemleges válaszra: "Anya, nem engedélyt kértem, csak az időpontot szerettem volna leegyeztetni, hogy ne okozzak problémát, ha mondjuk ti is akkor mennétek és nincs aki etesse a kutyát/macskát/halat stb., locsolja a virágokat."

Pluszban meg kéne kérdezni, hogy mi a kifogása a dolog ellen. Ha attól tart, hogy most veszítenéd el, nyugodtan elárulhatod neki: "Anya, ugye nem gondolod komolyan, hogy már 1 éve vagyunk együtt és még nem volt köztünk semmi? Attól, hogy Józsi nem alhatott itt, még megoldottuk, ha akartuk. Szexelni nemcsak éjszaka lehet."

Amúgy valószínűleg az alap bizalom hiányzik nálatok oda-vissza, nem lehet túlságosan jó/bizalmas anya-lánya kapcsolat. Különben ezek már régen ki lennének tárgyalva. Nem tudom, melyikőtök miatt ilyen a helyzet, de próbáljátok kijavítani. Hamarabb kellett volna, de még enyhíthető a dolog, csak ésszel kell csinálni és kulturáltan.

(54/N; egy 29 éves fiú, egy 21 és 17,5 éves lány anyja)

Megjegyzés: annak idején én a legelső barátomnál nyaraltam 1 hetet, 15 évesen.

2021. jún. 4. 22:31
 27/44 anonim ***** válasza:
9%

Anyukad elvitt mar nogyogyaszhoz?

Mert ha azt se, akkor a gond nem a nyaralassal, csak az egyutt alvassal van. Ertsd: anyukad biztos benne,ha egyutt alszotok, akkor szexeltek is. Ha szexeltek es nem vedekeztek biztonsagosan a nem kivant terhesseg es a nemi betegsegek ellen, akkor annak eleg jelentosek a kovetkezmenyei az elso esetben gyerek es vagy abortusz vagy megszulod es mindketto eletre szolo nyomot hagy...utobbi soksok evit. A nemi betegsegek eseten, ha a srac mar volt massal vagy csak eleve valami uszodai akarmilyen veces fertozes miatt hordoztunetmentesen valami bacit/virust/gombat, akkor ha te elkapod tőle akár meddő is lehetsz,persze enyhebb esetben csak viszket majd a huvelyed stb.

Valoszinű edesanyad nem tart eleg felelossegteljesnek, mehfontoltnak ezekhez es pliszban vagy csak félt/túlfélt. Netn sracot nem komazza es benne még kevesbe bizik. Ez utobbit neked kellene erezned tudnod.

Eloszor erd el anyukadnal,hogy felnott nokent tekintsen rad, kibol kinezi a felelossegteljes szexualis eletet is. Beszelgess vele a temarol, jelezd erett vagy ra, szerelmes a baratodba, es szeretnel vedekezni is segitsen feliratni tablettat, menjetek vegyetek egyutt ovszert vagy vegyen neked, ha ttol o nyugodtabb. Es kerd had alhasson nalad a fiu. A legfontosabb az lenne, ha biztositnad rola, barmi baj tortenik elsokent es azonnal neki fogsz szolni! (Ez valoban fontos, mert igen sajna elofordul, hogy kiszakad gumi vagy veletlen elveszititek a fejeteket es megse vedekeztek...ilyenkor jobb anyukdnak szolni megha kapsz erte fejmosast is,mint szerencsetlenkedni. Egyik ismerosomnek a lanya igerte jajanyukam dehogy csinalunk hulyeseget engedd aludjak a bartommal egy szobaban. Engedte, erre masnap sirva ment hozza a lanya, hogy ize megse vedekeztek. Ismerosom nem hezitlt, szladt sokihoz kert esemenyutanit mintha maganak kellene. Odadta a lanyanak. Igy legalabbnem a csajt hoztak hirbe, meg nem is lett belole nagyobb baj. Megbeszeltek ujr dolgokat a fiuval is. Azota elnek boldogan.

Azokra ne hallgass akikjonnek a 18 vagy nem kell elengedjen menjel es kesz tanacsokra. Mert ha azt teszed, akkor pontosan aztbizonyitnad anydnak, hogy felelotlen csitri vagy.

Most van junius 4. ha ugyes vagy es anyukaddal dulore jutsz. (Uncsitesomnal az anyja kitetele az volt,hogy eloszor a fiuval naluk lesz egyutt...mert inkabb otthon a sajat szobajban, mint a fiunal vagy a parkban vagy a mozi mosdojaban) tehat dulore jutsz,akkor augusztusban mar mehetsz a fiuddal nyaralni.

Masik lehetoseg anyudat is vidd. Ertsd ugyigen kozos nyaralas, de anyuka kulon szobabn te meg a brtoddal.

2021. jún. 4. 22:37
 28/44 anonim ***** válasza:
94%

Elengedném? 18 évesen engedélyt sem kéne kérnie! Csak azt mondja meg, hová megy, hogy ha netán valami baj történne, akkor tudjam, hol keressem (mondjuk ezt meg már sokkal hamarabb megtanítottam neki, hogy nem megyünk el egyedül mondjuk kirándulni úgy, hogy senki nem tud róla).

Azok a "szülők" meg, akik szerint amíg a gyerek az ő kenyerüket eszi, addig kuss van neki, és csak engedéllyel csinálhat bármit, azok szerintem szépen húzzák le magukat a WC-n! Az ilyen véglény nem szülő...

2021. jún. 4. 23:01
 29/44 anonim ***** válasza:
87%
18 éves volt a lányom amikor a afrikai barátjával Németországba költöztek.. mondjuk én elfogadó szülő vagyok.
2021. jún. 4. 23:16
 30/44 anonim ***** válasza:
93%

"Anyukad elvitt mar nogyogyaszhoz?"

felnőtt embert maximum akkor kell orvoshoz kisérgetni ha egyedül fizikailag nem tud menni

"Ertsd: anyukad biztos benne,ha egyutt alszotok, akkor szexeltek is"

na ne, komolyan? nem a gólya hozza? ne nézd már hülyének a kérdezőt, egy éve együtt vannnak, szerinted azóta csak a bélyeggyűjteményeiket mutogatják egymásnak?

"Egyik ismerosomnek a lanya igerte jajanyukam dehogy csinalunk hulyeseget engedd aludjak a bartommal"

kilóg a kapanyél a szádból :D

2021. jún. 4. 23:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!