Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek a lányotokat a...

Engednétek a lányotokat a barátjával nyaralni?

Figyelt kérdés

Egy éve együtt vagyunk a barátommal és szeretnék vele elmenni nyaralni 3-4 napra. Az anyukámat megkérdeztem erről, ő meg egyből rávágta, hogy nem. Már többször is volt itt a barátom, de itt aludni soha nem engedte.

Hogyan tudnám meggyőzni? Szerintem normális dolog, ha elmegyek a barátommal nyáron, meg amúgy is, szeretnék vele sok időt együtt tölteni. Ösztöndíjam is van, szóval neki fizetni sem kéne.

Vagy én látom rosszul, és mások sem engednék a lányukat?

18/L

2021. jún. 4. 20:27
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
92%
ha a kérdező nem az anyjáék pénzéből tervezi finanszírozni a nyaralést, akkor anyukának az égvilágon semmi köze hozzá. a kérdező felnőtt ember, már nem tarthatja vissza a szülő mert már nem felelős érte.
2021. jún. 4. 20:51
 12/44 anonim ***** válasza:
92%

Én elengedném, mert nem vagyok a gyerekem ellensége. Hadd érezze jól magát, hadd élvezze ki a fiatalságát. Főleg hogy komoly kapcsolatban van, nem valami pár hete megismert akárkivel menne.

Ezt az együttalvást is nevetségesnek tartom, az olyan szülő, aki ezt tiltja, tényleg azt hiszi hogy szexelni csak este, ágyban lehet? És azt hiszi hogy ő rendelkezhet a jogilag felnőtt gyereke testével/szüzességével? Esetleg azt, hogy 18 évesen, egy éve fix párkapcsolatban élve még szűz? Elég nevetségesnek és szánalmasnak tartom az ilyen vaskalapos, naiv szülőket.

Csak sajnos az a helyzet hogy itt akármit írhat akárki, az nem befolyásolja a te szülőd gondolkodását. Ha ennyire rövid pórázon tart akkor jobb ha azon leszel hogy mielőbb a saját lábadra tudj állni.

2021. jún. 4. 20:53
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
Aki olyannal cseszegeti a gyerekét, hogy el van tartva az általában pont az a szülő akinek a gyereke egy túlkontrollált lúzer lesz. Mondjuk úgy, hogy ez tapasztalat a saját bőrömön is. Aki pedig hagyja élni a gyerekét abból önálló ember lesz, aki jól érzi magát az életben és megy előre.
2021. jún. 4. 21:00
 14/44 anonim ***** válasza:
87%

Sok értelme nincs az ilyen fajta kérdéseknek.

Ha a válaszolók nagy része azt írja, ő elengedne, viszont a szülők nem, akkor mennyivel vagy előbbre?

Az orruk alá nyomod az itteni válaszokat?

2021. jún. 4. 21:14
 15/44 anonim ***** válasza:
91%

Elengedném. Ebben a korban, egyéves kapcsolat alatt már meg kellett ismerjem a barátját, a lányom pedig kibír 3 napot a felügyeletem nélkül.

Ez alól kivétel ha necces a barát vagy a társaság akivel mennének, esetleg a lányomnak súlyos drog/alkohol/viselkedési problémái vannak.

2021. jún. 4. 21:15
 16/44 anonim ***** válasza:
86%
3-4 napra? Simán. Az már más kérdés hogy nem örülnék ha hozzánk járna "aludni" a hapsi. Nem azért mert a szexet akarom tiltani, csak a saját lakásomban nyugit akarok estére\éjszakára. Napközben jöhetne amikor úgy gondolja a lányom.
2021. jún. 4. 21:22
 17/44 Csicuki ***** válasza:
89%
Persze én is mehettem 18 évesen az én dolgom volt max annyi hogy magamnak fizettem.
2021. jún. 4. 21:53
 18/44 anonim ***** válasza:
88%
Elég furcsa gondolkodásmódja van itt egyeseknek - szerencsére csak a törpe kisebbségnek -, akik úgy képzelik, hogy az alapvető jogaikkal csak azok rendelkeznek, akik eltartják magukat. Ez óriási melléfogás, hölgyeim és uraim, a kettőnek semmi köze egymáshoz, egy problémamentes nagykorú azzal és ott tölti a szabadidejét, akivel akarja, és ez a helyzet arra is vonatkozik, aki még tanul. A teste feletti rendelkezés és a pénzkereset nem összefüggő dolgok. Jobb, ha ezt maguk is megtanulják.
2021. jún. 4. 21:56
 19/44 anonim ***** válasza:
87%

"Ez olyan jópofa mikor 18 évesen hipp hopp aztcsinálja az ember amit akar, de ha a szülők kib*sszák otthonról akkor az mindenkinek egyből baj :D gondolom csak addig okés a dolog amíg 18 évesen is pénzeli a szülő a gyereket és örüljön a szerencsétlen szülő ha még hozzá méltóztatik szólni a gyereke :D"

A 16 évest nem azért nem engedi el az ember, mert nem tartja el magát, hanem azért nem, mert nem nagykorú és gondok esetén a szülő nem akarja, hogy elővegyék. 18 évesen ez pedig, igen, hipp-hopp megváltozik.

2021. jún. 4. 21:58
 20/44 anonim ***** válasza:
85%
#19 olyan emberekre gonndolt #18 akik semmilyen korú eltartottat se engednének sehova az áldásuk nélkül, függetlenül az eltartott korától. mert ugye "amíg az ő kenyerüket eszi"... rengeteg ilyen lelki nyomorék bukkan fel az ilyen jellegű kérdések alatt.
2021. jún. 4. 22:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!