Nem tudom elfogadni hogy az apám nárcisztikus?
Nekem apám eléggé sajátos, de nem enyhén nárci. Olyan enyhén káros típus, de nagyon nagy illúziókban él.
17-22 éves koromig azon dolgoztam vele, hogy jó kapcsolatunk legyen. De láttam, hogy neki nem kell. Ő jól elvan egyedül, meg az aktuális csajaival és ez így megfelel. Neki teher ennél több kapcsolódás.
Hát ez van. Megértettem, hogy ő ilyen. Hiányos és beteg, és így nem is várok tőle semmit. Nem tartjuk a kapcsolatot, nem is kell. Nem adtunk egymás életébe. Gyerekként nem is ő nevelt, nem is küzdött értem sose. Ha vele voltam, csak szigor és parancsteljesítés, hideg üres kapcsolat. Ez van. Neki nem való másféle kapcsolat, csak az aktuális kis barátnői. Minden más emberi kapcsolat nála nem létezik.
Én apám is az, még papírja is van róla. Az volt a baj hogy az anyja nagyon elkényesztette, legalábbis ez rátett egy-pár lapáttal hogy kialakuljon benne ez a személyiség zavar. Szüleim 5éves koromban váltak el, mert folyton csak bulizott, Sz*Rt a fejünkre, hazudozott orba-szájba, pénzt nem hozott haza, pedig kasszásként dolgozott amiből elvileg még lopott is. Elvileg nem csalta meg anyámat, de az volt a perverziója hogy elcsábította a nőket, lehetett az házas is nem érdekelte, majd az utolsó pillanatban lelépett. Ezt megcsinálta a saját barátjának a feleségével is, aki később emiatt nem akart gyereket a férjétől. Érzelmileg nagyon tudta manipulálni az embereket, de csak hogy bizonyítsam mennyire egy egoista, nárcisztikus: Anno dolgozott egy cégnél, a főnökének nagyon elege lett a pofátlanságából (részesedést kért olyan dolgokért amik alapvető feladatai voltak), ezért kirúgta és csak hogy bosszút álljon, rávette másik 6 kollégáját hogy mondjanak fel, olyanokat akik vidékről jártak be Pestre dolgozni. Nem tudom hogy a f*szba csinálta de elismerendő. A válásuk után alkoholista, drogos lett, tartás díjat nem fizetett (nem tudott miből). Az egészségét annyira tönkre vágta hogy dolgozni sem tudott. Azóta is csak vegetál ilyen olyan nőknél és persze mindenki meghülyült ő semmiről sem tehet. Anyámat, tesómat és a szüleit is egyaránt megnyomorította. Én valahogy megúsztam mert elég fiatal voltam, de engem is számtalanszor lehúzott olyan szövegekkel hogy "jajj nincs pénzem fiam, szegény vagyok" én meg a kis naív 10éves persze hogy adtam neki (soha nem kaptam vissza).
A nárcisszizmus zavar szerintem az egyik legrosszabb betegség, nem csak a beteget, de a környezetét is megkárosítja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!