Nem tudom elfogadni hogy az apám nárcisztikus?
15- akkor pontatlan voltál, idézlek:
" Te felnőttként gondolkodsz, reagálsz ő meg úgy mint egy ovodás felnőtt testbe bújva."
a gondolkodására mondtad, hogy ovis szint, nem az érzelmi iq-jára. Ezzel nem értettem egyet, a többi stimmel.
Hasonló helyzet.(Az én helyzetem: egy szülő, egy testvér. Ebből áll(t) a család.)
Szerencsére találtam másik városban munkahelyet és volt lehetőségem arra, hogy elköltözzek.
Nem voltam mintagyerek, de se cigi, se drog, se szex. De azért kiskoromban is voltam büntetve megvonásokkal.
X hónappal ezelőtt meg munkanélküli voltam. De azért a számlákat fizettem hősiesen a fogyó pénzemből. És ahogy hallottam egy beszélgetését: tett volna róla, hogy ne tudjak net elé ülni. Biztos büntetésül,amiért munkanélküliként fizetem továbbra is a számlákat, meg továbbra is mosok-főzők-sütök és k*ssban tűröm, hogy rám nem gondolva vásárol kaját.
Nem tudom mi lett volna, hogy ha nem sikerül másik városban munkát találnom és nem lett volna hova mennem...
Hiába voltam munkanélküli, hiába volt fix bevétele, nem jött felajánljani, hogy a számlák felét fizeti. Fizessem a számlákat munkanélküliként, aztán ha nem tudom fizetni, akkor miattam kell eladni a házat.
Amióta elköltöztem, nem közölte, hogy "nem tudom kifizetni a villanyszámlát, adjál már 10 ezret". Pedig jó pár hónapja elköltöztem. Akkor csak kihasznált számlafizetés ügyben?
Megváltoztatni? Szerintem soha nem akartam. Tudtam jól, hogy akkor leszek jó, hogy ha az általa preferált dolgokat betartanám, ha azokat a dolgokat csinálnám, amiket sokszor a fejemhez vágott, hogy milyennek kellene lennem.
Volt pár ember, akinek leírtam nem egyszer, mi volt otthon. Mind azt kiáltotta, húzzak el messzire otthonról. És többen mondták, hogy otthon bizony az a személy, aki büntetésben részesített, az nárcisztikus. És ismétlem, nem voltam se r*bancként viselkedő, se drogozó, se éjszakáig bulizós, cigizős ember.
Ja és ismerősnek megmásítva mondta el a dolgokat.
Tanácsom: költözzél el a családi házból, hogy ne legyél a befolyása alatt.
És azt is szokták ajánlani, hogy a kapcsolatot is meg kell az ilyen nárcisztikus személlyel szakítani.
Nekem barati kapcsolatom volt ilyen. Tudom, hogy ez mas szituacio, igy egy konyvet ajanlanek:
Shannon Thomas: Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol.
Szerintem ez a legjobb konyv a temaban (bar ennek is van kritikaja), es nagyon sokszor ugy ereztem, mintha en mondtam volna a leirtakat. Sok mozaikot a helyere tett.
Egy masik is hasznos lehet (nekem segitett a kesobbi kapcsolataimban is): Suzan Forward Erzelmi zsarolas c. konyve.
Jo olvasast, remelem, neked is segitenek (a pszichologus mellett)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!