Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom elfogadni hogy az...

Nem tudom elfogadni hogy az apám nárcisztikus?

Figyelt kérdés
Kialakult egy nagy vita közöttünk,a sokadik megalázás eltűrése után,végül én elmentem pszichológushoz és jó pár terápia után mindent elmesélve, a szakember kimondta hogy az apám nárcisztikus személyiségzavarban szenved (sajnos nem is kicsit). Az ilyen személyiségzavaros embernek minimum 5 év terápia kellene ahhoz hogy TALÁN kigyógyuljon. Az én apám soha az életbe nem fog pszichológushoz fordulni sajnos. Így viszont, ahogy a szakember is kimondta "mérgezi az életemet". Igazából csak addig voltam jó neki ameddig "szót fogadtam és azt csináltam amit mond". Baromira nehezen akarom ezt elfogadni, nagyon nehezen lépek túl, erősen dolgozik az igazságérzetem is, nem akarom elfogadni hogy az apám talán sosem szeretett?! Most mutatkozik meg, le sem szarja hogy élek vagy halok. A lényeg hogy a baráti körében hazugságokkal próbálja elhitetni mindenkinek hogy neki van igaza stb. Eszméletlen számomra hogy 55 évesen itt tart és így viselkedik, nulla érzelmi intelligenciával. Van más is aki hasonló cipőben jár? Nárcisztikus szülő van a családban? Könnyen léptek tovább? Mi a "gyógyszer" a továbblépéshez?
2021. jún. 3. 08:26
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igyekszem nagyon
2021. jún. 3. 22:41
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
Szűcs Levente videói esetleg tanácsadása segítségével könnyen elengeded. /Youtube/
2021. jún. 4. 08:09
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszer, ha felismerjük, hogy a nárcisztikus ember másképp működik. Ő megrekedt valahol gyermekkorában, Te felnőttként gondolkodsz, reagálsz ő meg úgy mint egy ovodás felnőtt testbe bújva. Most képzelj el egy mozgássérült embert, akitől azt szeretnéd, hogy járjon, de ő nem képes rá. A nárcisztikus érzelmi mozgássérült és nem képes neked megadni azt, amire vágysz vagy vágytál gyermekként. Ezt meg kell gyászolni, hogy elhanyagolt vagy bántott, hogy ő nem tudta vagy nem akarta kielégíteni a szükségleteidet és nem volt apa csak biológiai. Nem leértékelni kell, hanem átértékelni. A felnőtt tapasztalataid alapján tudod, hogy milyen egy Apa és azt is tudod, milyen volt ő.
2021. jún. 4. 08:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ugy kell elképzelni, hogy vannak testileg nyomorék emberek és lelkileg nyomorék emberek. Na , a nárcisztikus (más egyebek mellet, mert pl. a pszichopata is idetartozik)a lelki nyomorék kategoriába tartozik.Tapasztalatom szerint átlátják ők amit csinálnak másokkal és élvezik is.Ők nem képesek normális módon viszonyulni másokhoz, de azt a beteg módot, ahogyan csinálják, azt nagyon élvezik. Az óvodás szint nagyon nem igaz, hiszen akkor vállalatokat is igazgathatnának óvodások, mert a vezetők között rengeteg nárcisztikus és pszichopata van.
2021. jún. 4. 08:46
 15/23 anonim ***** válasza:
90%
#14, pont attól lesznek képesek vállalatokat irányítani, mert gátlástalanul törtetnek, taposnak el és használnak ki mindenkit. Nem azt mondom, hogy ez jó, mert nem az, hanem azt, hogy a nárcizmusuk okán képesek hatalmas vagyonokat szerezni, és köpnek azok nyomorúságára, akit széjjel tiportak. Lehet, hogy intelligensek, de érzelmileg igenis ovis szinten állnak.
2021. jún. 4. 09:10
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

15- akkor pontatlan voltál, idézlek:

" Te felnőttként gondolkodsz, reagálsz ő meg úgy mint egy ovodás felnőtt testbe bújva."

a gondolkodására mondtad, hogy ovis szint, nem az érzelmi iq-jára. Ezzel nem értettem egyet, a többi stimmel.

2021. jún. 4. 09:17
 17/23 anonim ***** válasza:
89%
14# Érzelmi empátia hiányzik náluk, kognitív empátiával rendelkeznek. Abban teljesen igazad van,hogy átlátják, amit csinálnak és élvezik, ha szadizhatnak embereket.
2021. jún. 4. 09:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzet.(Az én helyzetem: egy szülő, egy testvér. Ebből áll(t) a család.)

Szerencsére találtam másik városban munkahelyet és volt lehetőségem arra, hogy elköltözzek.

Nem voltam mintagyerek, de se cigi, se drog, se szex. De azért kiskoromban is voltam büntetve megvonásokkal.

X hónappal ezelőtt meg munkanélküli voltam. De azért a számlákat fizettem hősiesen a fogyó pénzemből. És ahogy hallottam egy beszélgetését: tett volna róla, hogy ne tudjak net elé ülni. Biztos büntetésül,amiért munkanélküliként fizetem továbbra is a számlákat, meg továbbra is mosok-főzők-sütök és k*ssban tűröm, hogy rám nem gondolva vásárol kaját.

Nem tudom mi lett volna, hogy ha nem sikerül másik városban munkát találnom és nem lett volna hova mennem...

Hiába voltam munkanélküli, hiába volt fix bevétele, nem jött felajánljani, hogy a számlák felét fizeti. Fizessem a számlákat munkanélküliként, aztán ha nem tudom fizetni, akkor miattam kell eladni a házat.

Amióta elköltöztem, nem közölte, hogy "nem tudom kifizetni a villanyszámlát, adjál már 10 ezret". Pedig jó pár hónapja elköltöztem. Akkor csak kihasznált számlafizetés ügyben?

Megváltoztatni? Szerintem soha nem akartam. Tudtam jól, hogy akkor leszek jó, hogy ha az általa preferált dolgokat betartanám, ha azokat a dolgokat csinálnám, amiket sokszor a fejemhez vágott, hogy milyennek kellene lennem.

Volt pár ember, akinek leírtam nem egyszer, mi volt otthon. Mind azt kiáltotta, húzzak el messzire otthonról. És többen mondták, hogy otthon bizony az a személy, aki büntetésben részesített, az nárcisztikus. És ismétlem, nem voltam se r*bancként viselkedő, se drogozó, se éjszakáig bulizós, cigizős ember.

Ja és ismerősnek megmásítva mondta el a dolgokat.

Tanácsom: költözzél el a családi házból, hogy ne legyél a befolyása alatt.

És azt is szokták ajánlani, hogy a kapcsolatot is meg kell az ilyen nárcisztikus személlyel szakítani.

2021. jún. 4. 23:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem barati kapcsolatom volt ilyen. Tudom, hogy ez mas szituacio, igy egy konyvet ajanlanek:

Shannon Thomas: Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol.

Szerintem ez a legjobb konyv a temaban (bar ennek is van kritikaja), es nagyon sokszor ugy ereztem, mintha en mondtam volna a leirtakat. Sok mozaikot a helyere tett.

Egy masik is hasznos lehet (nekem segitett a kesobbi kapcsolataimban is): Suzan Forward Erzelmi zsarolas c. konyve.

Jo olvasast, remelem, neked is segitenek (a pszichologus mellett)

2021. jún. 7. 20:03
 20/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Utánanézek és elolvasom:)
2021. jún. 8. 20:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!