Nem tudom elfogadni hogy az apám nárcisztikus?
Enyém is az. Ha időt akarsz spórolni magadnak, ne ess ezekbe a hibákba (mint én):
-majd megmutatom, bebizonyítom neki, hogy érdemes vagyok a szeretetére
-zsarolom pl. az unokáival, hogy nem láthatja őket, ha nem viselkedik normálisan (nagy ívben lesz@rja, mert nem képes szeretetre)
-várok, reménykedek, hogy öregebb korában megjön az esze, megváltozik(nem fog)
Föl kell fogni, hogy nem ugy működik, mint egy normális ember, nem ugy érez és el kell kerülni nagy ívben. Nem tartok vele kapcsolatot már és csak azt bánom, hogy nem 30 évvel ezelőtt szakitottam meg, mert akkor legalább a gyerekeim életébe nem piszkált volna bele, legalább ők meguszhatták volna.
Ó, igen. Nálunk anyám. Sok-sok terápia áll mögöttem. Mire kellően megerősödtem, képes voltam vele minden kapcsolatot megszakítani. Semmi más eszköz nem maradt a kezébe, minthogy körbeköpködjön a rokonság előtt mindenféle hazugsággal, aminek az volt a lényege, hogy ő nem tehet semmiről, csak az elszenvedője az én viselkedésemnek.
Sajnos, mire idáig eljutottam, tönkre vágta az egyik gyerekemmel a kapcsolatomat.
Egy élet nem lesz elég arra, hogy ezt kiheverjem
enyem is az, anyam el is valt tole, mert csak fontolora venni se volt hajlando a terapiat, de a csaladot tonkretette, 3bol 3 gyereke lelkibeteg miatta, a negyedikkel nem tartja a kapcsolatot.
nem tudsz vele mit kezdeni, minimalizald a kontaktot annyira amennyire lehet. nem fog megvaltozni, oda nagyon eros elhatarozas kene, es a narcik sosem fogjak elimserni hogy bennuk van a hiba
Nárcisztikus ember sohasem fogja belátni, hogy gond van vele ezért pszichológushoz se fog elmenni.
Nekem az segített a továbblépésben, hogy beláttam nem fog változni az illető. Utána elköltöztem, megszüntettem a fölöttem lévő hatalmát és limitálom, hogy mennyit beszélünk.
Amikor elkezdi a műsort tudtára adom, hogy ilyen hangnemben nem szeretnék beszélgetni és elköszönök.
Legnehezebb az volt, hogy felépítsem az önbizalmam mert sosem volt. Úgy nőttem fel, hogy mindig szidtak és megtorlásban részesültem ha egy kicsi önbizalmam is volt. Szüleim nevelés címszóval folyton az önbizalmam tiporták a sárba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!