Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nevelne még most is...

Miért nevelne még most is anyukám, 36 évesen? Annyira el vagyok keseredve

Figyelt kérdés

Van egy halom betegségem, amiből egy is sok. Jelenleg rosszindulatú daganatra is vizsgálnak, de hormonbeteg is vagyok.

Nagyon fáradt vagyok már egy jó ideje, csak vonszolom magam, nem tudom kipihenni ezt a fáradtságot. Beállítottam magam arra, hogy a munkahelyemen kívül csak a boltba járok, mert mindig alig várom, hogy hazaérjek, és letehessem magam. Ólmos fáradtság van rajtam. Itthon is alig tudom ellátni a dolgaimat.

Nem anyuval élek, de ő ezt nem nézi jó szemmel. Mindig mondja, hogy hova kéne mennem: temetőbe, mert miért csak 1 évben 1x megyek ki a nagyszüleimhez, halottak napján, szombaton kora reggel piacra, ahogy ő, mert minden rendes háziasszony ezt csinálja, de még a vasárnapomat is betáblázná.

Én hétfőtől péntekig dolgozom, szombat-vasárnap alig várom, hogy ne kelljen korán kelni, s amikor megmondom neki ezt, jön az őrjöngés, hogy ő nem erre nevelt, stb.

Főleg mikor napközben írogat hétvégén (délben, délután), hogy menjek ide-oda, s én visszaírok, hogy alszom, olyan veszekedést csinál, hogy nem szégyellem magam, nappal aludni, ő nem erre nevelt, nem vagyok tisztességes asszony, csak d.öglök, szégyelli magát miattam, stb.

Olyat is csinált már, amikor megtudta, hogy aludni szeretnék, hogy megírta, hogy mindjárt odamegyek a lakásodhoz, és addig verem az ajtót, míg ki nem jössz, és kénytelen leszel kijönni, mert erre biztosan kijönnek a szomszédaid is, stb.

Úgy megijedtem, megírtam, hogy ide ne merjen jönni, és szerencsére nem jött.

Csesztet a lakásommal is, ő egy nagy családi házban él, én meg alig tudtam megvenni hitelre ezt a kis lakást, amit sötét lyuknak csúfol. A végét már együtt fizettük a férjemmel, akit szintén gyűlöl, mert nem egy klasszikus férfiszépség, de nekem ő a legszebb! Meg a fizetésével cseszteti őt is, hogy életképtelen, aki ennyit keres, miközben örülünk, hogy dolgozni tud, és alkalmazzák, mert ő is beteg.

Amikor azt mondtam anyunak, hogy fogadja el, hogy családom van (értettem ezt a férjemre), kiröhögött, és szó szerint azt mondta, hogy "ne merjem még egyszer a család szót a férjemre használni".

Mindent gyűlöl, ami én vagyok. A fájó pontokat pedig felhasználja. A rossz egészségem miatt nincs gyerekünk, és azt mondta, hogy akkor lesz családom, ha gyerekem lesz (ő is tudja, hogy valószínűleg nem lesz), meg ha gyerekem lenne, nem d.ögölhetnék egész nap, megtanulnám a magyarok Istenét, stb.

Nem bírom már lelkileg.

2021. máj. 30. 17:33
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
De miért lehet ő ilyen? Nem értem őt. Szeretném őt megérteni.
2021. máj. 30. 18:03
 12/40 anonim ***** válasza:
98%
Nárcizmus a kulcsszó, keress rá a neten
2021. máj. 30. 18:05
 13/40 anonim ***** válasza:
99%
Nem tudjuk miért ilyen, biztos ő is sérült. De nem fog már megváltozni, neked tudatosan le kell róla válnod érzelmileg. Csak mérgezi a lelked ez a nő. Tudom, szomorú, mert az anyád, de ez van.
2021. máj. 30. 18:05
 14/40 A kérdező kommentje:
Sajnos a testvére és az unokatestvérem családja is partner neki ebben. Rám vannak állítva, hogy szóljanak neki, ha itt vagy ott látnak. Akkor jön az, hogy bezzeg oda el tudtál menni a nagy fáradtságodban, csak a nagyszüleid sírjához nem, stb.
2021. máj. 30. 18:06
 15/40 Psylocyber ***** válasza:
100%
#10-nek igaza van. Hozzátenném, hogy a pszichés problémák nagyon vad tüneteket tudnak produkálni pszichoszomatikus módon és simán lehet, hogy semmi bajod csak lelkileg vagy beteg. Sajnos tudnék mesélni, h mit tud okozni a lelki bántalom...
2021. máj. 30. 18:06
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Rám vannak állítva, hogy szóljanak neki, ha itt vagy ott látnak.

Ez a bizonyíték arra, hogy anyád nárci. Akiket meg rád állított, azokat "repülő majmok'-nak nevezi a szakirodalom. Olvasgass utána. Videók is vannak fent a neten. Te az anyád miatt vagy beteg és fáradt.

2021. máj. 30. 18:09
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Egy apró kiegészítés:

Úgy hidd el, ahogy mondom:

A betegségeid is egyenes következményei annak, hogy anyád így tönkre tette a lelkedet! Sajnos, most már hiába tenné rendbe a lelkedet a legjobb pszichológus, a testi tünetektől már csak keserves nehezen lehet (ha egyáltalán lehet) megszabadulni. Ugyanakkor, amit lehet, próbálj rendbe tenni magadban, és ezt a lelked rendbe tételénél kéne kezdened. Leginkább szakember segítségével.

2021. máj. 30. 18:11
 18/40 anonim ***** válasza:
99%
Telefonszámát blokkolod, nem engeded be ha csönget… problem solved
2021. máj. 30. 18:11
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Anyád egy tipikus unatkozó, mindenbe belekotnyeleskedő vénasszony, ha a helyedben lennék, letiltanám a számát, aztán távoltartási végzést kérnék ellene.
2021. máj. 30. 18:14
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy akit így megnyomorít az anyja, az pont hogy nem meri elküldeni a p.csába és a telefont rányomni. Éppen azért, mert módszeresen meg lett nyomorítva a lelke. Ehhez sok-sok év terápia kell és gyakran a költözés és a kapcsolat teljes megszakítása.
2021. máj. 30. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!