Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nevelne még most is...

Miért nevelne még most is anyukám, 36 évesen? Annyira el vagyok keseredve

Figyelt kérdés

Van egy halom betegségem, amiből egy is sok. Jelenleg rosszindulatú daganatra is vizsgálnak, de hormonbeteg is vagyok.

Nagyon fáradt vagyok már egy jó ideje, csak vonszolom magam, nem tudom kipihenni ezt a fáradtságot. Beállítottam magam arra, hogy a munkahelyemen kívül csak a boltba járok, mert mindig alig várom, hogy hazaérjek, és letehessem magam. Ólmos fáradtság van rajtam. Itthon is alig tudom ellátni a dolgaimat.

Nem anyuval élek, de ő ezt nem nézi jó szemmel. Mindig mondja, hogy hova kéne mennem: temetőbe, mert miért csak 1 évben 1x megyek ki a nagyszüleimhez, halottak napján, szombaton kora reggel piacra, ahogy ő, mert minden rendes háziasszony ezt csinálja, de még a vasárnapomat is betáblázná.

Én hétfőtől péntekig dolgozom, szombat-vasárnap alig várom, hogy ne kelljen korán kelni, s amikor megmondom neki ezt, jön az őrjöngés, hogy ő nem erre nevelt, stb.

Főleg mikor napközben írogat hétvégén (délben, délután), hogy menjek ide-oda, s én visszaírok, hogy alszom, olyan veszekedést csinál, hogy nem szégyellem magam, nappal aludni, ő nem erre nevelt, nem vagyok tisztességes asszony, csak d.öglök, szégyelli magát miattam, stb.

Olyat is csinált már, amikor megtudta, hogy aludni szeretnék, hogy megírta, hogy mindjárt odamegyek a lakásodhoz, és addig verem az ajtót, míg ki nem jössz, és kénytelen leszel kijönni, mert erre biztosan kijönnek a szomszédaid is, stb.

Úgy megijedtem, megírtam, hogy ide ne merjen jönni, és szerencsére nem jött.

Csesztet a lakásommal is, ő egy nagy családi házban él, én meg alig tudtam megvenni hitelre ezt a kis lakást, amit sötét lyuknak csúfol. A végét már együtt fizettük a férjemmel, akit szintén gyűlöl, mert nem egy klasszikus férfiszépség, de nekem ő a legszebb! Meg a fizetésével cseszteti őt is, hogy életképtelen, aki ennyit keres, miközben örülünk, hogy dolgozni tud, és alkalmazzák, mert ő is beteg.

Amikor azt mondtam anyunak, hogy fogadja el, hogy családom van (értettem ezt a férjemre), kiröhögött, és szó szerint azt mondta, hogy "ne merjem még egyszer a család szót a férjemre használni".

Mindent gyűlöl, ami én vagyok. A fájó pontokat pedig felhasználja. A rossz egészségem miatt nincs gyerekünk, és azt mondta, hogy akkor lesz családom, ha gyerekem lesz (ő is tudja, hogy valószínűleg nem lesz), meg ha gyerekem lenne, nem d.ögölhetnék egész nap, megtanulnám a magyarok Istenét, stb.

Nem bírom már lelkileg.

2021. máj. 30. 17:33
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
93%
hagyod neki. telefont ne vedd fel, csak amikor te is beszelni akarsz vele, ne latogasd csak amikor van hozza kedved. allj a sarkadra
2021. máj. 30. 17:36
 2/40 anonim ***** válasza:
99%

Bocs, de mi a f_sznak beszélsz vele? Én jóval kisebb szarságok miatt is simám rányomom anyámra a telefont, ha kezdené az okítást.

A felnőtt lét nagy előnye, hogy már nem kell elviselni az ilyen ba_szogatasokat.

2021. máj. 30. 17:40
 3/40 anonim ***** válasza:
89%

36 éves vagy? Komolyan? Mert inkább vagy egy kisgyerek mint felnőtt.

Én már réges rég ignoráltam volna. Amíg nem állsz a sarkadra és küldöd a bánatba, addig meg is érdemled. Már amennyiben ez igaz (amit amúgy kétlek)

2021. máj. 30. 17:41
 4/40 Psylocyber ***** válasza:
98%
csatlakozok az 1-eshez, annyi kiegészítéssel, hogy én ezt a változtatást először valamilyen formában jelezném felé. Na nem mintha ez olyan egyszerű lenne, de akár írhatsz neki egy levet is, az talán a legkönnyebb.
2021. máj. 30. 17:42
 5/40 anonim ***** válasza:
98%

Mert engeded neki...

Meg kell neki mondani, hogy meg egy ilyen és nem veszed fel neki többet a telefont. Ha nem valik be, lehet számot is cserélni.

2021. máj. 30. 17:44
 6/40 anonim ***** válasza:
99%
Teljesen megszakítanám vele a kapcsolatot.
2021. máj. 30. 17:50
 7/40 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor beszéltem vele, ignoráltam őt. Ez évek óta megy, én meg csak pár esetet írtam le. Lelkileg is piszkosul fáradt vagyok, nem mindig megy a harc, mostanában ő győz le. De én harcolni se szeretnék.

Ha arra várok, hogy addig ignoráljam, míg meg nem jön a józan esze, akkor soha többet nem szólnék hozzá az életben. Ő már kislánykoromban is ilyen volt, sőt megmondta a 18.szülinapomon, hogy az csak egy szám, ne merjem magam felnőttnek érezni, miközben annyira nem éreztem magam felnőttnek, hogy 15 évesen engedett el a postára először egyedül, és én nemhogy nem lázadtam ellene, hanem be voltam sz.rva, hogy most mi lesz, elüt-e az autó, elrabolnak-e, mert mindig ezen riadozott. Se testvérem, se apám nem volt, zárt világban éltünk. Nem lettem olyan sikeres, mint ő szerette volna, utolsó senki vagyok az utolsók közt. Ráadásul tele betegséggel. Nálam későn jött a lázadás, 24-25 évesen lázadtam először ellene, de akkor viszont úgy, hogy 300 km-re költöztem tőle. Aztán beteg lettem, az életem se úgy alakult, hazajöttem, megismertem a férjemet, újra elköltöztem, de már nem olyan messzire. S már nem lázadni, csak élni szeretnék, s azt is ki tudja, meddig tehetem meg még, ha végül tényleg beigazolódik az orvosi gyanú.

2021. máj. 30. 17:53
 8/40 anonim ***** válasza:
91%
Egyszerűen csak ne beszélj vele többet. Persze könnyen mondom, nekem sem megy, pedig jobb lenne..
2021. máj. 30. 17:57
 9/40 anonim ***** válasza:
98%

Miért foglalkozol vele?

Minek számolsz be neki mindenrőlm bármiről? Miért veszed fel a telefont?

Miért nem szakítod meg vele a kapcsolatot?

2021. máj. 30. 18:00
 10/40 anonim ***** válasza:
99%
Anyád elmebeteg, a szó szoros értelmében. Te meg még mindig az a rettegő kislány vagy vele szemben, aki nélküle a postára is alig mer elmenni. Ez látszik abból, hogy nem mered rányomni a telefont vagy letiltani egy hétvégére. Menj el pszichológushoz és kezdj el dolgozni azokon a károkon, amiket a kedves édesanyád okozott benned. Még mindig korod ellenére full kontroll alatt tart és te nem tudsz ellene mit tenni. A fizikai állapotodon is sokat segítene pár hónap anyád nélkül, komolyan mondom...
2021. máj. 30. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!