Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bántalmazott anyák/nők!...

Bántalmazott anyák/nők! Szerintetek is maradnom kellene? Anyám nem bírná egyedül.

Figyelt kérdés

Anya egy nagyon pszichopata férfit választott az apánknak, és sokáig nem látta rajta, hogy az, hisztrionikus, nárcisztikus, és borderlineos (diagnosztizált, munkahelyi feljelentés miatt került a pszichiáterek látókörébe pár éve) de van sok "mézeshét" periódus, így néha ő a hős apa. Most, hogy költöznék(jelzem, bőven korban vagyok már ehhez, már rég felnőtt), anya könyörög, hogy ne, mert nem akar tesóimmal és apával egyedül maradni, meg akkor így kevesebb esély van rá, hogy ő elköltözzön.

Nagyon összevesztünk, én sajnos nagyon nekitámadtam, hogy miért kellett sok öngyilkosjelöltöt szülnie még pluszban magán kívül, miért nem volt elég a saját életét elrontani, és hogy hiába jeleztük egész gyerekkorunkban, hogy rettegünk, meg fiatal felnőttként is csak szomorúan helyeselt. Ő is nagyon szenved, ő is áldozat, és rettentően sajnálom őt, valamint azt, hogy nem tudtam megmenteni, de már nem bírom itthon. Szerintetek helyes dolog a költözés? (több betegségem így is kialakult a légkörtől és a tehetetlenségtől)

2021. máj. 29. 08:19
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj, bárkinél elszakad a cérna egy ilyen kemény és hosszú ideje fennálló helyzetben. Persze bántja az embert a dolog, de egyszer felszakadnak a sérelmek, és azok nem higgadtan és szépen megfogalmazva szoktak történni.

Látod, a pánikbetegség és az evészavar pont olyan dolgok, amik miatt el kell elindulnod és magad mögött hagyni ezt! Az ember felelősséget érez a családja iránt, de egy ponton túl be kell látni, hogy nincs mit tenni. A testvéreidnek is minél hamarabb el kéne indulniuk egy normális élet felé.

2021. máj. 29. 08:59
 22/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm tényleg a sok bátorítást, mindannyiótok válasza nagyon értékes és fontos számomra! :))
2021. máj. 29. 09:03
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Anyud azt akarja elérni hogy rosszul érezd magad bűntudatot akar kelteni és azt hiszi hogy így maradni fogsz. Esze ágába sincsen kilépni ebből az egészből és soha nem is fog. Költözz minél hamarabb.
2021. máj. 29. 09:08
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen anyád a felelős mindenért, a saját nyomoráért és a 3 gyereke elcseszett életéért.

Most is önző módon gúzsba akar kötni, aztán ha mégsem sikerül, a többi gyerekét fogja tovább nyomorítani. Eleve minek kellett neki 3 gyerek ettől az embertől?

Nyugodtan menj, éld az életed, mert 0-24-ben úgysem tudnál mellette lenni, ha otthon maradnál akkor sem!

Nagyon őszinte leszek és ez nem fog tetszeni, de én szívből megvetem és gyűlölöm az ilyen "anyákat"

2021. máj. 29. 09:38
 25/40 anonim ***** válasza:
93%
Én is pszichopatát választottam anno, de ez egy házasságban viszonylag hamar kiderül. Így aztán kiléptem a kapcsolatból, mielőtt gyereket hívtam volna életre. Anyád egy társfüggőségben szenvedő, végtelenül buta valaki. Mindenki a saját sorsának kovácsa és soha nem késő változtatni!
2021. máj. 29. 09:44
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj változtatni.

Én külföldot próbálnám amíg lehet.

2021. máj. 29. 10:34
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
El KELL menni onnan. Mennyivel jobb, hogy nem csak 1 személyt (anyádat) teszi tönkre apád, hanem téged is?? Anyád meg soha nem fog lelépni onnan.(tapasztalat)Beleragadt a helyzetbe, ez így az összes klisével együtt már megszokott és megfelelő neki.Én a végén már sajnálni sem tudtam a saját anyámat. Nálad is el fog múlni, csak szakadj ki onnan.
2021. máj. 29. 10:51
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Na ne üljünk már fordítva a lovon.

1. Segíteni CSAK azon lehet, aki saját magán is segíteni akar. Anyukád láthatóan nem jutott el idáig.

2. Mások jogtalan igényeit visszautasítani nem bűn. Az a kérés, hogy maradj vele a sz.rban, és szenvedjetek ketten, teljes mértékben jogtalan kérés. Teljesen más lenne, ha azt mondaná: ki akar képni ebből e helyzetből, és kéri hogy segíts neki.

3. Azért vesztél össze anyukáddal, mert az eddig elfojtott harag kitört belőled. A haragod JOGOS. Nem kérted, hogy a világra hozzon, és ha megtette, szülőként a kötelessége lett volna érzelmileg is biztonságos környezetet teremteni, hogy ép lelkű felnőtt váljon belőled. Attól még, hogy ő is áldozat, nem szűnik meg a felelőssége.

Összegezve: mentsd magad, mert csak magadat tudod menteni. Ha ott maradsz, neki attól nem lesz jobb, neked viszont sokkal rosszabb lesz. Gyerekként nagyon rossz kezekben volt az életed, sorsod irányítása a szüleidnél, most felnőttként te vagy a pilótafülkében, és viselkedj is ennek megfelelően.

2021. máj. 29. 11:10
 29/40 anonim ***** válasza:
80%

"Anya egy nagyon pszichopata férfit választott az apánknak, és sokáig nem látta rajta, hogy az, hisztrionikus, nárcisztikus, és borderlineos (diagnosztizált, munkahelyi feljelentés miatt került a pszichiáterek látókörébe pár éve)..."

"....rokonok nem is tudnak erről, mert a külvilág felé apám egy nagyon nagyon szeretni,CSODÁLnivaló, kedves ember, akiért rajonganak az akadémikus szférában. Kifelé nagyon megnyerő."

Ez a kettő kicsit üti egymást.

Anyád hulye, hogy finom legyek

2021. máj. 29. 11:59
 30/40 A kérdező kommentje:

Ez a rendőrségi ügy csak szűk családon belül volt ismert, kifelé továbbra is ő az aranyember, erről senki nem beszél. De igen, valóban ellentmondásos, ahogy ez az egész ügy.

Köszönöm a válaszokat !:)

2021. máj. 29. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!