Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bántalmazott anyák/nők!...

Bántalmazott anyák/nők! Szerintetek is maradnom kellene? Anyám nem bírná egyedül.

Figyelt kérdés

Anya egy nagyon pszichopata férfit választott az apánknak, és sokáig nem látta rajta, hogy az, hisztrionikus, nárcisztikus, és borderlineos (diagnosztizált, munkahelyi feljelentés miatt került a pszichiáterek látókörébe pár éve) de van sok "mézeshét" periódus, így néha ő a hős apa. Most, hogy költöznék(jelzem, bőven korban vagyok már ehhez, már rég felnőtt), anya könyörög, hogy ne, mert nem akar tesóimmal és apával egyedül maradni, meg akkor így kevesebb esély van rá, hogy ő elköltözzön.

Nagyon összevesztünk, én sajnos nagyon nekitámadtam, hogy miért kellett sok öngyilkosjelöltöt szülnie még pluszban magán kívül, miért nem volt elég a saját életét elrontani, és hogy hiába jeleztük egész gyerekkorunkban, hogy rettegünk, meg fiatal felnőttként is csak szomorúan helyeselt. Ő is nagyon szenved, ő is áldozat, és rettentően sajnálom őt, valamint azt, hogy nem tudtam megmenteni, de már nem bírom itthon. Szerintetek helyes dolog a költözés? (több betegségem így is kialakult a légkörtől és a tehetetlenségtől)

2021. máj. 29. 08:19
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Senki el sem hinné sajnos, hogy itthon mik történnek, tudjátok, ez gyakori nárcisztikus narratíva. :(

Igazából itt az anyukámmal való viszonyom a szomorú, sajnos nagyon durván rátámadtam a tehetetlensége miatt, és az utóbbi hónapokban rengeteget veszekedtünk, mert könyörögtem, hogy lépjen már ki ebből, és legyen ennek vége, de nem tud, és szerintem nem is akar eléggé.

Azt mondta, nekem könnyű, csak őt kell hibáztatnom :/

2021. máj. 29. 08:41
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Tipik martir es igen, hibas hogy hagyja ezt az egeszet!

Ha elmesz annak most ket kimenetet latom:

A, eselyt adsz magadnak a gyogyulasra es egy normalis eletre emellett Anyukad megsertodik es megromlik a kapcsolatotok, o bennemarad orok eletere a rossz kapcsiban es szenved.

B, eselyt adsz magadnak a gyogyulasra es egy normalis eletre emellett Anyukad megsertodik, de idovel latja, hogy neked jol alakulnak a dolgaid es ez erot ad neki, hogy vegre o is tegyen valamit.

2021. máj. 29. 08:44
 13/40 anonim válasza:
99%

Toxikus környezetben vagy, ami később csak rosszabb lesz rád nézve. Mielőbb le kell lépned, senkit nem tudsz megmenteni önmagától. Ami még rosszabb, hogy anyád önző módon téged is magával akar rántani a mélybe. Ez nagyon lehangoló. :(

Menekülj.

2021. máj. 29. 08:46
 14/40 Katona Dius ***** válasza:
100%

Sajnos itt anyukádnak kéne belátnia, hogy amíg nem lép, addig nem is fog javulni. A bántalmazottaknál ez gyakori kép, hogy nem mernek egyedül lépni, mert nem hiszik el, hogy egyedül is képesek megélni. Amíg anyukád be nem látja azt, hogy nem arra kell várni, hogy megmentsék, hanem neki is tennie kell érte, addig nem fog javulni a helyzete. Nem várhatja el tőled, hogy te is maradj meg ebben a mérgező légkörben, csak mert ő nem tud/akar kilépni belőle.

Az anyud féle bántalmazott, önbizalomhiányos emberek gyakran azzal vígasztalják magukat, hogy másnak is legalább ilyen szar az élete, szóval jól van az úgy ahogy van, nem kivételek, nem egyedül állnak ilyen problémával.

Azt már nem látják, hogy ezt gyakran ők generálják a gyerek érzelmi zsarolásával.

15/40 anonim ***** válasza:
100%
Az vesse rád az első követ, aki ennyi év után higgadtan tudja ezt kezelni. Ne legyen bűntudatod! Anyukád is egy áldozat, ez igaz, és tudasd is vele, hogy mellette állsz bármi van. Csak egyszerűen el kell kezdened a saját életeddel foglalkozni, azt építeni. Támaszkodj a barátaidra, és ne félj erről beszélni velük, ez sokat fog segíteni. Sajnos nem lesz jobb attól, ha maradsz, és ezt anyukádnak is meg kell értenie.
 16/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszotokat és a segítségeteket, és a megértéseket! :))

Sajnos igazából magamra haragszom, mert annyira csúnyán és minősíthetetlenül beszéltem anyával, mindenféle undorító trágár szóval minősítve őt, persze aztán ezerszer bocsánatot kértem és megbántam,de ez hónapokig ez a dühkitörés hónapokig előjött belőlem, és most már úgy érzem, hiába próbálom nyugtatni, szeretni, bocsánatot kérni, most józanodtam ki, hogy ez parttalan vita, őt úgysem tudom változásra bírni...

2021. máj. 29. 08:51
 17/40 A kérdező kommentje:

Igazából az bosszant a legjobban, hogy mindannyiunknak(így a 3 tesónak) súlyos pánikrohamai, vagy evészavarai lettek, és anya ezzel sem törődik, azt mondja, neki is nagyon nehéz, meg nagyon szenved.

Aztán meg azt mondja, hogy ne túlozzak, csak szerintem azt nem érti, hogy nekünk apa volt az elsődleges (inkább másodlagos ) szocializációs forrás,ő meg már felnőttként találkozott vele , mire kialakulhatott esetleg egy felnőtt és egészséges személyisége..

2021. máj. 29. 08:53
 18/40 A kérdező kommentje:
Persze mindezt neki is elmondtam, de sajnos már lehet, hogy nagyobb bántalmazójává váltam, mint apánk, ezt ő is mondta. :(
2021. máj. 29. 08:54
 19/40 anonim ***** válasza:
94%

Az a helyzet, hogy van az a mondás, hogy gyilkosok közt cinkos aki néma.

Édesanyádért, hiába aggódsz érte, nem vagy felelős, neki is fel kell ebből a mártírszerepből felállnia, neki kell nem-et mondania az áldatlan állapotokra.

Te annyit tehetsz, hogy példát mutatsz a költözéssel, de végső soron a te lelkiállapotoddal foglalkozz. Kezdj el élni. Ez példaként szolgálhat anyukád előtt.

2021. máj. 29. 08:56
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, az elhanyagolasaval o is bantalmaz titeket es ez a nemtorodomseg ugyanolyan narcisz vonas. Neki legyen kenyelmes,akkor is ha rossz, ot sajnalja mindenki, megszult titeket es onnantol kesz, ennyi volt? Kotelessge lenne erzelmileg is a gondotokat viselni. Ne sajnald, maganak teremtette ezt az egeszet es gusztustalan, hogy lelkileg ugyanugy terrorizal o is.
2021. máj. 29. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!