Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?

Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?

Figyelt kérdés

Tini koromban azt hallgattam éjjel-nappal, hogy tartozom a szüleimnek mert felneveltek.

Mikor elköltöztem ordibáltak, hogy ha nem lesz pénzem akkor nehogy forduljak hozzájuk.

Nem költöttek rám, normális ruháim nem voltak. Le voltam fogyva. Volt hogy nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába stb.

Na most jól keresek, élek-virulok.

És írt nekem anyám, hogy adjak nekik kölcsön mert ennyivel tartozom.

Ti adnátok így kölcsön?

A szüleimről van szó.. de mégsem szeretnék segíteni nekik.. emiatt kicsit bűntudatom van :/

2021. máj. 24. 20:09
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
40- nem értelek. Felháborítónak tartod a szülei viselkedését, de azért csak adjon kölcsön nekik, ha lehet ,akkor rendszeresen..?????Miért is ?? Miért is kellene bérmivel is támogatnia ezeket a szülőnek nem is nevezhető -max.világrapottyantónak-akárkiket, amikor 18 éven át terrorizálták, megnyomorították testileg -lelkileg, minden módon igyekeztek tönkre tenni a kérdezőt?Basszus ezért max egy jó nagy verést érdemelnének, nem támogatást..
2021. máj. 26. 10:15
 42/48 A kérdező kommentje:
Nem szeretném hogy hozzászokjanak
2021. máj. 26. 10:19
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez az a kategória, hogy nyugodt lélekkel leszarhatod őket, ugyanis SEMMIVEL nem tartozol nekik. Ne jöjjön senki a "mégiscsak a szüleid " dumával. Mert az a helyzet, hogy TE meg mégiscsak a gyerekük voltál és melyikük nem szarta ezt le???
2021. máj. 26. 10:36
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
(Nem olvastam végig a válaszokat, remélem, hogy a nagyobbik tábort erősítem a véleményemmel) Ne adj nekik kölcsön. Nem attól szülő valaki, ha életben tart, hanem, ha megadnak minden tőlük telhetőt és szeretetben felnevelnek. Nagyon gyanús, hogy ez nem kölcsön lenne, hanem egy plusz bevételi forrás. Valószínüleg gyorsan meg is szoknák és már elvárás lenne. Biztos, hogy bűntudatod van mert felelősséget érzel irántuk, ha nem az lenne a helyzet, amit leírtál, akkor jogosan, de így próbáld meg elengedni, nem tartozol nekik.
2021. máj. 27. 23:12
 45/48 anonim ***** válasza:
23%
Szia 41-es. 40-es vagyok. Azért kell támogatni a szüleit, mert azok azok. Ha egy népirtó- háborús bűnös lenne a szülője, akkor is köteles adni VALAMENNYIT. Ez nem azt jelenti, hogy rájuk kell locsolnia a megtakarításait, meg a vagyonát, hanem hogy évente küld egy csomagot, és kész, az egész letudva. Valóban, nem köteles jóltartani őket, de ha elhagyja, az sem megoldás. Amint én látom, emberünk megállja a helyét a világban, de ez nem jelenti azt, hogy a múltját teljesen ki kellene törölnie. Ráadásul mondjuk évi 10-20000 ft nem vészes. És nem is kötelező.
2021. jún. 6. 18:48
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

45-kissé ellentmondásos vagy...

"akkor is köteles adni VALAMENNYIT. "

aztán a végén:

"10-20000 ft nem vészes. És nem is kötelező."

Hát szerintem NEM KÖTELEZŐ. És azért, mert világrapottyantotta és terrorizálta, nem jár neki SEMMI, elárulom.

Nagyon hülye, gyenge, ostoba, aki hagyta magába plántálni, hogy ő a szülő lekötelezettje.

A kedvencem: ahát mégiscsak a szülei... Ne b@ssza már meg ,ő meg mégiscsak a GYEREKE volt, vagy mi a szösz és NEM KAPTA meg semmilyen szinten (lelki, anyagi, stb) ami egy gyereknek járna!!!!

2021. jún. 6. 19:52
 47/48 anonim ***** válasza:

Bocsi, most látom a kérdésed.

Hát én nem tudom, az a baj, nagyon befolyásolható vagyok. Az igazság az, hogy én sem adnék, de ha a te helyedben lennék, lehet megtenném, még akkor is, ha tudom, hogy nem kellene. De a lelkiismeretem miatt egyszer megtenném, de szerződéssel, hogy vissza kelljen adniuk. Ha nem teszik, akkor van mire hivatkozni, miért nem adsz többet. Szerencsére nem akkora összeg, így tanuló pénznek jó lehet NEKIK, hogy lássák, hogy cseszték el a kapcsolatukat a gyerekükkel.

Viszont érdekelne, hogy az eltelt egy hónapban mi történt, változott-e valami, adtál-e végül?

2021. jún. 29. 12:17
 48/48 anonim ***** válasza:
47- a szülei pontosan tudják, hogy ezt a kapcsolatot elcseszték. A kölcsönt nem kérik, hanem egyszerűen KÖVETELIK. (ennyi jár nekik) Ez a fajta soha nm fog emberi módon viselkedni a gyerekével. Ha a kérdezőnek van egy csepp önbecsülése, SOHA nem lesz lelkiismeretfurdalása miattuk.
2021. jún. 29. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!