Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?
Tini koromban azt hallgattam éjjel-nappal, hogy tartozom a szüleimnek mert felneveltek.
Mikor elköltöztem ordibáltak, hogy ha nem lesz pénzem akkor nehogy forduljak hozzájuk.
Nem költöttek rám, normális ruháim nem voltak. Le voltam fogyva. Volt hogy nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába stb.
Na most jól keresek, élek-virulok.
És írt nekem anyám, hogy adjak nekik kölcsön mert ennyivel tartozom.
Ti adnátok így kölcsön?
A szüleimről van szó.. de mégsem szeretnék segíteni nekik.. emiatt kicsit bűntudatom van :/
Eszedbe ne jusson... egyrészt szülőnek nem lehet nevezni őket, semmivel nem tartozol nekik, ne legyen lelkiismeret furdalásod. Másrészt ha egyszer kölcsönadsz akkor egy olyan kaput nyit az meg amit soha be nem zársz... előáll majd sztorikkal, megsajnálod, soha nem kapod vissza...mindig zaklatni fog és az az igazság hogy nem hogy kölcsönadni nem kéne nekik, de kb szóba állni se.
Ne legyen bűntudatod!!! Ne ess bele a csapdájába!
"Nem költöttek rám, normális ruháim nem voltak. Le voltam fogyva. Volt hogy nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába stb."
És erről a gyámügy miért nem tudott?
Ha a szülő nem tudja ellátni a gyereke alapvető szükségleteit annak felnőttkoráig, akkor a gyerek nevelőszülőkhöz kerül, ahol majd gondoskodnak róla rendesen...
Amúgy nem te akartál megszületni, hanem ők akartak gyereket. Miért nem húztak gumit, ha ennyire nagy teher nekik egy gyerek? (A tippem amúgy ilyekor általában az, hogy legyen kit kihasználni, mivel egy gyerek teljes mértékben ki van szolgáltatva a szüleinek 18 éves koráig.)
Az fáj nekik a legjobban ha látják, hogy boldog vagyok
Mindig azt kaptam, hogy nem lesz semmim.
Most nézzenek meg :)
Soha nem szerettem még ennyire élni :D
Köszönöm mindenkinek a választ
Szerintem tiltom őket
Ne adj.
És ne is legyen bűntudatod miatta.
A szüleid katasztrofális szülők lehettek.
Csak szólok, ha majd idősek lesznek és azzal nyaggatnak, hogy kötelességed ápolni őket, meg minden szir-szarért futkosni hozzájuk, segíteni, azt se tedd meg. És ugyanígy ne legyen bűntudatod utána. És ne hidd el nekik azt sem, ha azt mondják, hogy peres úton ezt ki tudnák követelni. Nem tudnák.
"nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába"
"mert ennyivel tartozom"
Szóval még rendesen enned se adtak, s mégis te tartozol nekik? WTF?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!