Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?

Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?

Figyelt kérdés

Tini koromban azt hallgattam éjjel-nappal, hogy tartozom a szüleimnek mert felneveltek.

Mikor elköltöztem ordibáltak, hogy ha nem lesz pénzem akkor nehogy forduljak hozzájuk.

Nem költöttek rám, normális ruháim nem voltak. Le voltam fogyva. Volt hogy nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába stb.

Na most jól keresek, élek-virulok.

És írt nekem anyám, hogy adjak nekik kölcsön mert ennyivel tartozom.

Ti adnátok így kölcsön?

A szüleimről van szó.. de mégsem szeretnék segíteni nekik.. emiatt kicsit bűntudatom van :/

2021. máj. 24. 20:09
1 2 3 4 5
 21/48 Pulp válasza:
38%
A többi hsz. alapján úgy tűnik, nem leszek népszerű. 15ezer nem a világ vége, még ha vissza se adják, egyszer belefér. Max legközelebb (mert tuti lesz legközelebb) nem adsz.
2021. máj. 24. 21:15
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék. Aőt minden kapcsolatot megszüntetnék.

Nem te kérted,hogy megszüljön.

Nem tartozol semmivel. Minden szülő dolga ha gyereket vállal,hogy tisztességesen felnevelje kitaníttatsa,óvja és szeresse.

2021. máj. 24. 21:19
 23/48 anonim ***** válasza:
16%
Én vagyok a másik véglet. 15000 az egy tényleg jól kereső embernek nem pénz, tehát nem vág földhöz anyagilag. Lehet azért nem voltak normális ruháid, mert egyébként nekik sem volt, vagy igen? kettősmérce volt-e a családban? Ha nem adok haza nem eszek: azért mégis élsz. a hazadást nem iskolás korban erőltetik, hanem ha dolgozol, vagy éppen nem. Le voltam fogyva: lehet most vagy felhízva. A lefogyás vagy soványság suli alatt is megvolt? Iskolaszereid megvoltak? Érzelmi zsarolás az igen, azt látom van. Lehet őket is így nevelték. vagy ebbe szoktak bele. Tudod mindenki abból ad amije van! Ha valaki alapból érzelmileg sivár, és úgy fejezi ki magát, ahogy, az még nem jelenti azt, hogy csapnivaló. Mondom lehet az ő szüleik példáját követték csak. Te viszont lehetőleg nem követed el ezeket a hibákat, amiket ők rajtad. Szerintem adj nekik, és ne is kérd vissza. Szülőt nem tagadhatsz le sajnos, sőt... tudnod kell a személyiségüket kezelni.De ajánlok néhány nyílt beszélgetést egyesével velük, hátha kiderül ki a főgonosz, meg ki a belenyugvó.
2021. máj. 24. 21:21
 24/48 qkker1 ***** válasza:
55%

"15000ft"

Ennyit igen, nem valószínű, hogy hiányozna, és ha nem adják vissza, akkor van mire hivatkozni!

2021. máj. 24. 21:22
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvan nem, aki a sajat gyerekenek az alapveto szuksegleteit sem kepes kielegiteni, mert nem adott bele a kasszaba, az ne varjon utana semmi jot. En meg a kapcsolatot sem tartanam veluk.
2021. máj. 24. 21:24
 26/48 A kérdező kommentje:

Nem vág földhöz. Azzal van bajom hogy követelik.

16 évesen kezdték el követelni az ösztöndíjam. Elvették a kártyám és huss, hó végére minuszban voltam.

Én ugyan nem kérhettem egyszer sem tőlük. 200 ftot kértem egyszer mert gyógyszert kellett vennem. Azt is kiabálással és veszekedéssel de megkaptam.

Volt nekik pénzük, saját házuk van. (Ami nagy szó ilyen ház árak között)

De most szarban vannak, eladósodtak.

Mindig be akartak adni valami putri helyre hogy dolgozzak kis pénzekért 12 órákat.

Persze mellette tanuljak is mert így semmire nem viszem majd és nem lóghatok a nyakukon.

Nem jártam sehova, bele voltam kényszerítve egy rossz életbe. Mikor kezdeni akartam valamit csak kinevettek és ordibáltak hogy oda nem vesznek fel mert egy rakás szerencsétlenség vagyok.

Semmim nem volt a végén.

Nem egyszer akartam véget vetni az életemnek, de végül nem tettem meg.

Kicsit sem érzem igazságosnak hogy így bántak velem és még én tartozom nekik. De ők adtak tetőt a fejem felé.

2021. máj. 24. 21:37
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Ne adjál, mert sose lesz vége.
2021. máj. 24. 21:38
 28/48 Pulp válasza:
92%
21es vagyok. Most hogy írtál róluk többet is, meggondoltam... Menjenek a pitsába. Igazatok van.
2021. máj. 24. 21:43
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adnék nekik kölcsön, viszont leírnám nekik, hogy miért nem. Leírnám azt, amit a korábbi válaszolók is írtak, hogy ha valaki gyereket vállal, az azt is vállalja, hogy felneveli, és vállalja (vállalnia kellene) az ezzel járó költségeket is. Neked ebből nem jutott ki, és nem tartozol a szüleidnek semmivel sem, mert nem te akartál megszületni.

Én személy szerint nem tiltanám le őket elsőkörben, kíváncsi lennék a válaszra. De ha valami nagyképű, demertazéngyerekemvagy énmegaszülődhogyteheted típusú válasz jön, akkor egyből vagy némítanám a beszélgetést, vagy az emaileket a kuka felé irányoznám.

2021. máj. 24. 21:53
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
semmivel nem tartozol. nem kell kapcsolatot tartani, és nyugi, a bűntudatod is el fog múlni
2021. máj. 24. 22:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!