Ha anyagilag beleférne, de az álláspontod más, mit tennél az alábbi helyzetben?
Adnék. Mert ez itt már nem olyan kérdés, hogy elítélem-e, vagy sem, hanem hogy segítek-e egy baráton/rokonon, vagy sem. Meglehet azért az abortuszról az embernek az ilyen-olyan véleménye, de nem dönthet más helyett.
Annak, aki kölcsön ad rá, de egyébként elítéli az abortuszt, nem kell, hogy bűntudata legyen, és nem kell azt éreznie, hogy ezzel ő vetett véget egy életnek. Mert ha ő nem ad rá, akkor majd más fog. Nem amiatt fogja magát meggondolni, aki az abortusz mellett döntött, mert xy-tól nem kap rá pénzt kölcsön
.
Hú...hát szerintem adnék, mert az ilyet jobb mielőbb elintézni, nem húzni azzal az időt, hogy ide-oda rohangászik ki mástól lehetne kérni, de mármi másra szívesebben adnék az tény!
Az meg mi, hogy hozzám hozná a gyereket, ha nem adnék ? Miért nem apukának vinné, ő csinálta :)
Gondoltam, ha az ember nagyon ellenzi az abortuszt, merthogy gyilkosság meg érző lény és hasonló, akkor itt egy remek alkalom, hogy meg lehessen menteni egy érző lényt a gyilkosságtól, nem?
Hiszen, ha én nem adok, akkor ad majd más, nyilvánvalóan, szóval egyféleképpen menthető meg a kis érző lény, ha nekem (mint abortuszt nagyon ellenző embernek) adja.
Pont azért írtam ki a kérdést, mert itt sok a pro és a kontra, valójában mindkét oldalnak valahol igaza van.
Nem vagyok ilyen helyzetben amúgy, volt hasonló eset, de az se telibe így történt,
csak közvetve (na meg nem is most), de elgondolkodtatott az egész, hogy mások mit gondolnak erről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!