Ha anyagilag beleférne, de az álláspontod más, mit tennél az alábbi helyzetben?
A kérdést fordítva kéne feltenni és kitárgyalni.
'Mit tennél, ha megbízható ismerősöd kérne tőled X összeget és utólag tudtad meg, hogy abortuszt fizetett belőle?'
Ha megbízható és tudod, visszakapod, megszabhatod-e, hogy mire fordítja?
.
El kell dönteni, mi rosszabb: az abortusz, vagy a szülés kikényszerítése, aztán egy mindig útban lévő, boldogtalan gyerek nevelése?
Ez alapján, függetlenül attól, hogy nem vagyok híve az abonak, ADNÉK.
Ha én anyagilag megtehetném, akkor természetesen adnek és nem akarnám a saját nézeteimet ráerőltetni azzal, hogy amúgy tudnék neki adni, de csak mert én másképp gondolkodom nem adok. Ráadásul egy közeli ismerősről, barátok van szó, akit nem hagyok a sz*arban, ha egyszer segíteni is tudok rajta. Ha nem, majd úgyis odaadja más, tehát ez lényegtelen, ezzel megakadályozni úgy se tudom. És elég lényeges, hogy vissza fogja adni a pénzt, azaz ez neki lesz mínusz 40ezer, én csak megelőlegezem.
Nem melleseg nem is kéne elmondja, h mire kell, kamuzhatna, hogy másra kell vagy szimplán annyit mondana, hogy megszorult és kéne kölcsön 40 000 Ft. Én dijazom, ha valami őszinte, úgyhogy biztos nem szurnék ki vele szándékosan.
Nem az én dolgom kerdore vonni, hogy ugyan miért veteti el, ugyan miért nem adja örökbe (ami szamomra se jöhetnek szóban soha) stb stb.
Adnék.
Ha nem adok, vagy szerez máshonnan (akár prostitúcióból, végső esetben uzsorástól), vagy megoldja saját kezűleg valami alternatív módszerrel, amivel magát is veszélyezteti, vagy akár megszüli titokban és megöli. Egyik jobb, mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!