Ilyen helyzetben adnátok kölcsön?
Tini koromban azt hallgattam éjjel-nappal, hogy tartozom a szüleimnek mert felneveltek.
Mikor elköltöztem ordibáltak, hogy ha nem lesz pénzem akkor nehogy forduljak hozzájuk.
Nem költöttek rám, normális ruháim nem voltak. Le voltam fogyva. Volt hogy nem ehettem mert nem adtam bele a családi kasszába stb.
Na most jól keresek, élek-virulok.
És írt nekem anyám, hogy adjak nekik kölcsön mert ennyivel tartozom.
Ti adnátok így kölcsön?
A szüleimről van szó.. de mégsem szeretnék segíteni nekik.. emiatt kicsit bűntudatom van :/
Hát, ha ilyet toltak, majd aztán jönnek kéregetnj, én nemhogy nem adnék kölcsön, hanem diszkréten leordítanám őket, hogy nézzenek magukba. Max akkor bocsátanám meg, ha évekig könyörögnének, és igyekeznének változtatni. De mivel ahogy tálalták ezt a kölcsön dolgot, nem hiszem, hogy sikerülne nekik ilyesmi.
Szóval szerintem inkább szakítsad megfele a kapcsolatot. Semmi szükség mérgező emberekre az életedben. Esetleg ha olyan a vérmérsékleted, akkor írd vissza neki, hogy oldják meg, ők mondták, hogy csak az ehet, aki ad a kasszába.
#31 vagyok
Szerintem meg hiába adja oda a 15 ezret, és hánytorgatja fel nekik, ha nem adják vissza. Azzal érvelnek a kedves szülők, hogy nekik ez jár. Akkor ha megtartanák is ez lenne az érv.
Szia! 23-as vagyok!
továbbra is fenntartom a kis összegű kölcsönt, vagy vissza nem adandó támogatást. mondjuk évente 1x. aztán kész. az pedig tényleg felháborító, ha elveszi s saját szülőd az ösztöndíjadat. meg érzelmileg zsarol. az a legaljasabb dolog a világon. sajnoos akkor sem tudod őket lecserélni, de tudnod kell őket távol tartani az életedtől. Jól csinálod, gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!