Szerintetek oda adjam a szüleimnek a negyedéves bónuszt vagy tegyem félre magamnak?
Húha...:(
Ezek szerint a szüleid pénzügyi tudatossága a nulla alatt van. :(
CSatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy valamit konkrétan fizess ki (ha a lelked szerint segítenél), de pénzt ne adj a kezükbe.
Amúgy meg tényleg elég nagy a baj, nem kell őket még tanult tehetetlenségbe taszítani azzal, hogy bármi baj van, te mint mentőangyal jössz, és megoldod / kifizeted helyettük. :(
Tudod, ezzel az a baj, hogy most odaadod, aztán utána ez lesz már a természetes.
Én egyszer-kétszer odaadtam a szép kártyámat (ha étterembe akartak menni, vagy éppen belépőjegyet fizetni) anyámnak-apámnak, tesómnak. Aztán amikor vissza mertem kérni, én voltam a szemét (hasonló pénzügyi kultúrával rendelkeznek sajnos, mint a Te szüleid:(
"törlesztettek ők valamennyit a móratórium alatt is egyébként, csak nem eleget.
A 400 ezres hitelkeretüket teljesen visszafizették és utána meg is szüntették. A hitelkártya adósságuk a móratórium előtt 600 ezer ft volt plusz a kamatok, most már "csak" 300 ezer plusz a kamat.
Egy nagyobb személyi kölcsön van még hátra, de abból nem törlesztettek az elmúlt 1 évben semmit. Ahelyett töltötték vissza a hitelkeretet plusz a kártyát félig-meddig."
Azért ezek alapján egyáltalán nem nulla a pénzügyi tudatosság. Van egy személyi kölcsönük, meg 300 hitelkártya adósságuk. Azért ez nem olyan sok. Emberek millióinak van lakás, autó...stb...hitele. Ahhoz képest ez semmi. Nagyon fikázásnak érzem a szüleid felé. Egyébként meg semmit nem tudunk a szülőkről! Jövedelmük, támogatják-e a gyerekeiket, kiket kell eltartani...stb...
#16: "Szerinted a későbbre való félrerakás nem hasznos dolog? Ezt a mentalitást otthonról hozhattad..."
Én ilyet egy szóval nem mondtam. Írtam is, hogy van megtakarításom.
Én a felét eltennem, a felét pedig beleforgatnam a festekbe, ahhoz a kellekekhez + a zarba.
Ha kevertetitek a festéket olcsóbb, mint pl dobozos Hérát venni.
Erre el is menne az 50, de nekik is jó lenne és te is tudnál félretenni valamennyit.
#26: lehet, hogy nem vetted észre, de szó szerint ezt írtad a kérdésedben.
"ezernyi hasznos dologra tudnák költeni, míg én inkább csak félretenném későbbre." Mintha a félretevés nem lenne hasznos.
#29:
A "csak"-ot amúgy idezőjelbe akartam tenni :)
Bocsi, a hangsúly nem megy át írásban 🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!