Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek oda adjam a...

Szerintetek oda adjam a szüleimnek a negyedéves bónuszt vagy tegyem félre magamnak?

Figyelt kérdés
Nem hatalmas összegről beszélünk, csupán 100 ezer forintról. Viszont nekik ez is nagy segítség lenne a 0 megtakarításuk mellett és vagy ezernyi hasznos dologra tudnák költeni, míg én inkább csak félretenném későbbre.

2021. máj. 11. 11:58
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
Nem adnám oda, ahogy máskor sem adnék pénzt az ő esetükben, a pénz úgyis elvernék. Inkább ha kell nekik valami megvenném. Rossz a zár? Javítsad meg. Kell egy mosógép? Vedd meg nekik. Amire szükség van és megengedheted magadnak. 100 ezer forintból nem oldod meg a hitelezési problémájukat.
2021. máj. 11. 12:59
 22/34 anonim ***** válasza:
73%

Húha...:(

Ezek szerint a szüleid pénzügyi tudatossága a nulla alatt van. :(

CSatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy valamit konkrétan fizess ki (ha a lelked szerint segítenél), de pénzt ne adj a kezükbe.

Amúgy meg tényleg elég nagy a baj, nem kell őket még tanult tehetetlenségbe taszítani azzal, hogy bármi baj van, te mint mentőangyal jössz, és megoldod / kifizeted helyettük. :(

2021. máj. 11. 13:02
 23/34 anonim ***** válasza:
86%

Tudod, ezzel az a baj, hogy most odaadod, aztán utána ez lesz már a természetes.

Én egyszer-kétszer odaadtam a szép kártyámat (ha étterembe akartak menni, vagy éppen belépőjegyet fizetni) anyámnak-apámnak, tesómnak. Aztán amikor vissza mertem kérni, én voltam a szemét (hasonló pénzügyi kultúrával rendelkeznek sajnos, mint a Te szüleid:(

2021. máj. 11. 13:49
 24/34 anonim ***** válasza:
26%

"törlesztettek ők valamennyit a móratórium alatt is egyébként, csak nem eleget.

A 400 ezres hitelkeretüket teljesen visszafizették és utána meg is szüntették. A hitelkártya adósságuk a móratórium előtt 600 ezer ft volt plusz a kamatok, most már "csak" 300 ezer plusz a kamat.

Egy nagyobb személyi kölcsön van még hátra, de abból nem törlesztettek az elmúlt 1 évben semmit. Ahelyett töltötték vissza a hitelkeretet plusz a kártyát félig-meddig."

Azért ezek alapján egyáltalán nem nulla a pénzügyi tudatosság. Van egy személyi kölcsönük, meg 300 hitelkártya adósságuk. Azért ez nem olyan sok. Emberek millióinak van lakás, autó...stb...hitele. Ahhoz képest ez semmi. Nagyon fikázásnak érzem a szüleid felé. Egyébként meg semmit nem tudunk a szülőkről! Jövedelmük, támogatják-e a gyerekeiket, kiket kell eltartani...stb...

2021. máj. 11. 13:56
 25/34 anonim ***** válasza:
18%
Kriptózz inkább a plusz pénzzel, hosszú távon sokkal jobb befektetés, ha jól csinálod.
2021. máj. 11. 14:23
 26/34 A kérdező kommentje:

#16: "Szerinted a későbbre való félrerakás nem hasznos dolog? Ezt a mentalitást otthonról hozhattad..."

Én ilyet egy szóval nem mondtam. Írtam is, hogy van megtakarításom.

2021. máj. 11. 14:31
 27/34 anonim ***** válasza:
90%
24: de bizony nagyon nagy baj, hogy megfelelő jövedelem nélkül adósságot adósságra halmoznak! Önmagában nem tűnik nagy összegnek - de igenis hiba, mert ezek a hitelkártya-adósságok csilliós kamattal növekednek, ha nincs időben kiegyenlítve.
2021. máj. 11. 14:32
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Én a felét eltennem, a felét pedig beleforgatnam a festekbe, ahhoz a kellekekhez + a zarba.

Ha kevertetitek a festéket olcsóbb, mint pl dobozos Hérát venni.

Erre el is menne az 50, de nekik is jó lenne és te is tudnál félretenni valamennyit.

2021. máj. 11. 14:53
 29/34 anonim ***** válasza:
58%

#26: lehet, hogy nem vetted észre, de szó szerint ezt írtad a kérdésedben.

"ezernyi hasznos dologra tudnák költeni, míg én inkább csak félretenném későbbre." Mintha a félretevés nem lenne hasznos.

2021. máj. 11. 15:08
 30/34 A kérdező kommentje:

#29:

A "csak"-ot amúgy idezőjelbe akartam tenni :)

Bocsi, a hangsúly nem megy át írásban 🙈

2021. máj. 11. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!