Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek oda adjam a...

Szerintetek oda adjam a szüleimnek a negyedéves bónuszt vagy tegyem félre magamnak?

Figyelt kérdés
Nem hatalmas összegről beszélünk, csupán 100 ezer forintról. Viszont nekik ez is nagy segítség lenne a 0 megtakarításuk mellett és vagy ezernyi hasznos dologra tudnák költeni, míg én inkább csak félretenném későbbre.

2021. máj. 11. 11:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
94%
Mivel rosszul gazdálkodnak a pénzzel, nem adnám a kezükbe, inkább finanszíroznék belőle valamit. Ha a hitelbe befizeted, az érezhető tőkecsökkenést jelentene, vagy több milliós tartozásuk van? Utóbbi esetben a pénzből festéket, zárat és hasonlókat vennék és segítenék eladható helyzetbe pofozni a házat.
2021. máj. 11. 12:36
 12/34 anonim ***** válasza:
96%

Ne add oda, hanem csináltasd meg a zárat,...ha nagyon akarsz segíteni.

Pénzt ne adj a kezükbe, mert nem tudnak gazdálkodni.

A hitelkártya adósságot is ha kifizeted, másnap már megint veszik fel.

Megjegyzem, a moratórium alatt is kellett volna fizetniük - ha gondolkoztak volna - mert ez idő alatt is kamatozott a hitel, a visszafizetést meg úgysem úszták meg, csak többet kell majd fizetniük. Amit csináltak, az tipikus struccpolitika.

2021. máj. 11. 12:37
 13/34 anonim ***** válasza:
74%
Én félretenném. Egyébként szülőként nem fogadnám el a gyerekem bónuszát.
2021. máj. 11. 12:39
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Jujuj én biztos nem adnám oda, ha ilyen felelőtlenek a pénzügyeik. Seggére vernének a pénznek, és menne megint a sopánkodás. Tedd el szépen magadnak, nem tudjuk milyen idők jönnek még, neked is jól fog jönni.
2021. máj. 11. 12:43
 15/34 A kérdező kommentje:
#8: nem mondanám, hogy szűkölködöm, de azért a dőzsöléstől is messze vagyok. Én tényleg csak a meglévő megtakarításomhoz csapnám hozzá ezt az összeget, nincs szükségem égetően semmire, illetve szerencsére munkanélküliség sem fenyeget.
 16/34 anonim ***** válasza:
86%

Szerinted a későbbre való félrerakás nem hasznos dolog? Ezt a mentalitást otthonról hozhattad...

Szerintem egyáltalán nem alapvető, hogy a felnőtt külön élő dolgozó ember a fizetését hazaadja mert "jól jön", neked az életedet kell építened még.

Adhatsz, ha szeretnél, vehetsz nekik mosógépet, festéket, stb., de pénzt adogatni csak úgy, mert "jól jön", veszélyes, hamar elvárás lesz belőle, te meg 40 évesen is albérletben tengődsz majd.

Persze ha már megvan a saját lakás, autó, szabad szemmel jól látható megtakarítás, akkor lehet adakozni, úgyse hiányzik.

17/34 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom mennyi idősek a szüleid és mennyi a jövedelmük, de egy idősebb embernek már nem azok a szükségleteik, mint egy fiatalnak.

Már nem kell lakásra gyűjtögetni, nem igénylik a költséges szórakozásokat, nem vesznek évente többször a divat által diktált ruhákat, főznek és kevesebbet esznek mint fiatalon.

Mi friss nyugdíjasként 180ezerből ketten élünk a férjemmel, úgy, hogy havonta 50ezret félreteszünk, amikor nincs a kocsinkra - mert az is van - valami plusz kiadás.

50 ezer a rezsink mindennel együtt, 50 ezret félreteszünk, 80 ezerből meg "dorbézolunk" (kaja, tisztító és tisztálkodószerek, esetleg gyógyszer, üzemanyag)), úgy hogy időnként az unokáknak is jut 5-10 ezer, szülinaptól, karácsonytól függetlenül.

Szóval, ne adj a kezükbe pénzt, inkább vedd meg, vagy csináltasd meg azt, ami fontos!

A ház meg legyen tiszta, rendezett, jó szagú, az eladásra, mert aki megveszi úgyis felújíttatja a saját ízlése szerint!

Sokan nem is szeretik, ha frissen van festve, mert akkor gyanítható, hogy vizesedés, vagy repedések vannak ezzel elrejtve.

2021. máj. 11. 12:50
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt csak Te tudod felmérni, hogy képesek lesznek-e talpra állni, pénzt keresni, törleszteni majd félrerakni stb.

Én ennek fejében döntenék, de konkrét pénzt nem adnék nekik. Inkább vennék festéket, zárat csináltatnék, ezzel egyszer segíteném őket pénzügyileg ha megtehetném. Utána maximum instrukciókat adnék nekik, hogyan jöjjenek egyenesbe.

Egyébként sok mindent lehet használtan venni, sajátkezűleg megoldani. Ha ilyen helyzetben lennék, elsősorban ilyenekben gondolkodnék.

2021. máj. 11. 12:52
 19/34 A kérdező kommentje:

#11: igen, én is gondoltam erre, hogy inkább veszek nekik dolgokat, hogy rendbe tudják tenni a lakást. Elég pl. festéket venni, apám ki tudja festeni a lakást ha kell stb.

#12: törlesztettek ők valamennyit a móratórium alatt is egyébként, csak nem eleget.

A 400 ezres hitelkeretüket teljesen visszafizették és utána meg is szüntették. A hitelkártya adósságuk a móratórium előtt 600 ezer ft volt plusz a kamatok, most már "csak" 300 ezer plusz a kamat.

Egy nagyobb személyi kölcsön van még hátra, de abból nem törlesztettek az elmúlt 1 évben semmit. Ahelyett töltötték vissza a hitelkeretet plusz a kártyát félig-meddig.

2021. máj. 11. 12:52
 20/34 anonim ***** válasza:
48%

Hát a 100-ból pont kitelik egy új zár és egy új mosógép.

Te fizeted ki miután közösen kiválasztottátok mire lenne szükségük, és nincs min gondolkozni.

2021. máj. 11. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!