Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek oda adjam a...

Szerintetek oda adjam a szüleimnek a negyedéves bónuszt vagy tegyem félre magamnak?

Figyelt kérdés
Nem hatalmas összegről beszélünk, csupán 100 ezer forintról. Viszont nekik ez is nagy segítség lenne a 0 megtakarításuk mellett és vagy ezernyi hasznos dologra tudnák költeni, míg én inkább csak félretenném későbbre.

2021. máj. 11. 11:58
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ha nem nyomorognak, netán meg is van a maga oka az anyagi helyzetüknek, akkor nyugodt lelkiismerettel megtarthatod.

Ha később nagy szükség van rá, még mindig oda tudod adni.

2021. máj. 11. 12:11
 2/34 anonim ***** válasza:
81%

Velük élsz, vagy külön laksz?

Amúgy szerintem tedd el magadnak.

2021. máj. 11. 12:11
 3/34 anonim ***** válasza:
82%
Tedd félre. Ha valami elromlik otthon ,akkor ezzel tudod támogatni őket.
2021. máj. 11. 12:12
 4/34 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem 100 ezerből adhatsz a szüleidnek egy 20-30 ezret. Biztos jól jönne nekik.

Többit meg tedd el magadnak :)

2021. máj. 11. 12:21
 5/34 A kérdező kommentje:

"Szerintem ha nem nyomorognak, netán meg is van a maga oka az anyagi helyzetüknek, akkor nyugodt lelkiismerettel megtarthatod."

Sajnos a rossz anyagi helyzetüket maguknak köszönhetik. Felelőtlenül vettek fel hiteleket, hitelkártyát... Most a móratórium miatt kicsit fellélegezhettek, de hamarosan újra törleszteni kell és megint sz.rba kerülnek. Közben otthon felmerült a lakás eladása is, de amilyen állapotban van most, nem lehetne eladni csak áron alul. A zárat meg kellene csináltatni, kellene egy tisztasági festés, egy korábbi beázást helyre kellene tenni, lehet új mosógép is kelleni fog hamarosan stb.

Vagy akár be lehetne forgatni ezt az összeget a hitelkártya adósságukba is, így legalább kevesebb lenne a kamat.

2021. máj. 11. 12:22
 6/34 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem tényleg éhezésről van szó, én félretenném. Nem feltétlen magamnak, hanem hogy ha baj van valamelyikünknél, akár nálam, akár náluk, legyen mihez nyúlni.
 7/34 A kérdező kommentje:
#2: Külön élek
 8/34 anonim ***** válasza:
91%
Attól függ te hogy állsz. Ha keresel havi 500 ezret és jelentős megtakarításod van akkor odaadnám nekik. (csak egy példa volt). Viszont ha neked sincs sok akkor megtartanám. Ha bármi sos helyzet adódik még akkor is oda tudod adni nekik.
2021. máj. 11. 12:23
 9/34 anonim ***** válasza:
50%

Én odaadnám ha nincs rá per pillanat égető szükségem,nekem természetes hogy segítek ha tudok.

Írtad,hogy sok hasznos dologra tudnák költeni akkor hajrá.

2021. máj. 11. 12:23
 10/34 anonim ***** válasza:
78%
Add oda, legalább most sem tanulnak a dologból és még arra is rá fognak kapni, hogy tőled kéregessenek.
2021. máj. 11. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!