Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos a szülők...

Szerintetek jogos a szülők kérése?

Figyelt kérdés
Adott egy 60+os házaspár, aki az első 2 gyerekét saját ingatlannal indította el az életbe. A harmadik kései gyerek és a szekér màr nem megy annyira a szülőknek, ezért azt kérik, hogy a 2 nagyobb gyerek dobja össze a harmadik lakásànak a felét, mert csak a felét tudják fizetni a szülők.
2021. máj. 10. 11:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem az nem lehet érv,hogy ha a nagyobb testvéreknek van családjuk

Ezzel az erővel a kisebb,20-on éves is szerethetne családot,csak neki nincs miből lakást venni.

Szóval ez a "nekem családom van" kártyát nem kellene eljátszani.

A szülők ott követték el a hibát,hogy nem gondolkodtak előre.

Nem kellett volna lakást venni a nagyobbik gyerekeknek,hanem ami van pénz,azt 3 felé elosztani,és akkor ennyit tudunk adni,mindenki pótolja ki hozzá,amire igénye van.

Így most,ott áll a 3.gyerek 20-on évesen(gyanítom a másik két gyerek is ennyi volt mikor kapta a lakást).Ráadásul azóta a lakásárak is felmentek.

Tehát a legkisebbnek jóval nehezebb lesz ingatlanhoz jutnia,mint a nagyobbaknak.

Ez azért így elég igazságtalan.

Aki pedig azt írta,hogy inkább a gyerekének venne lakást,mint a testvérének,az baromi önző.

Úgy könnyű gyűjtögetni,hogy fiatal kortól nem kell se albérletre költeni,se hitelt nem kellett felvenni,az ilyen helyeken általában tartalék is van.

És nem akkor kell ezen elgondolkodni,amikor már felnő a legkisebb testvér.

2021. máj. 10. 15:06
 42/123 anonim ***** válasza:
22%

Azt pedig kifelejtettem a "nekem családom van" hozzáállásból,hogy a házastárs mit vitt bele a családi kasszába?

Mert gondolom a szülők a saját gyereküket szeretnék támogatni,nem pedig azt,hogy valaki jól járt,mert készen beletette a fenekét a lakásba más szülei által.

2021. máj. 10. 15:26
 43/123 anonim ***** válasza:
33%
Mindenki a legkisebb gyerek ellen van, az képzelje magát a helyébe .Ha ez sikerült, akkor kiváncsi volnék, hogy most is vállvonogatva , közömbösen szajkózzátok, hogy "így járt.. meg .. az ő baja"
2021. máj. 10. 15:35
 44/123 Katona Dius ***** válasza:
32%
#43. Ne aggódj, jönne az álszenteskedés, hogy elfogadnák, hogy a nagyoknak a seggük alá tettek mindent, neki meg csurran cseppen.
2021. máj. 10. 15:39
 45/123 anonim ***** válasza:
77%
A minimum lenne, hogy a szülői házat a legfiatalabb gyerekre íratnák, már most (maguknak haszonélvezetet alapítva rá). És még akkor sem az ő lakásgondját oldaná ez meg, maximum majd a gyerekének a lakhatását, 25 év múlva.) De akkor legalább azért már nem tartja a markát örökléskor a másik kettő.
2021. máj. 10. 15:49
 46/123 anonim ***** válasza:
34%
44-es, ja,itt így megy:DDDDDD
2021. máj. 10. 15:50
 47/123 anonim ***** válasza:
70%
Senki nincs a kisebb testvér ellen. Igazságtalan helyzetbe került, valóban, de az ugyan olyan igazságtalan lenne, ha ezt a nagyobb testvérek kifosztásával kompenzálnák. A szülők cseszték el, nekik kellene megoldani.
2021. máj. 10. 15:56
 48/123 anonim ***** válasza:
81%

Hát én nem vagyok a kisebb gyerek ellen. Xar helyzet, hogy neki nem jut lakás, de ehhez a testvéreinek semmi de semmi közük nincs. A szülei intézték így tudatosan, vagy önhibájukon kívül. Nem a másik két gyerek. Orbitális baromság lenne elvárni tőlük, hogy hozzájáruljanak a kicsi lakáshoz jutásához. Nem az ő dolguk.

Amit el tudnék képzelni ebben a helyzetben az az, amit többén írták már, hogy az örökséget úgy osztják el, hogy a kisebbnek jusson belőle egy lakasravalo.

2021. máj. 10. 15:57
 49/123 anonim ***** válasza:
23%
de még nincs örökség, a szülők még élnek! és ha élnek még 40 évet? vagy lerobbannak és el kell adni a házat és abból mennek otthonba/gondozásba? akkor a 3. gyereknek semmi se jut.
2021. máj. 10. 16:11
 50/123 anonim ***** válasza:
66%
Akkor a harmadik gyerek így járt. Továbbra sem a testvérei problémája ez a kérdés.
2021. máj. 10. 16:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!