Szerintetek jogos a szülők kérése?
Szerintem az nem lehet érv,hogy ha a nagyobb testvéreknek van családjuk
Ezzel az erővel a kisebb,20-on éves is szerethetne családot,csak neki nincs miből lakást venni.
Szóval ez a "nekem családom van" kártyát nem kellene eljátszani.
A szülők ott követték el a hibát,hogy nem gondolkodtak előre.
Nem kellett volna lakást venni a nagyobbik gyerekeknek,hanem ami van pénz,azt 3 felé elosztani,és akkor ennyit tudunk adni,mindenki pótolja ki hozzá,amire igénye van.
Így most,ott áll a 3.gyerek 20-on évesen(gyanítom a másik két gyerek is ennyi volt mikor kapta a lakást).Ráadásul azóta a lakásárak is felmentek.
Tehát a legkisebbnek jóval nehezebb lesz ingatlanhoz jutnia,mint a nagyobbaknak.
Ez azért így elég igazságtalan.
Aki pedig azt írta,hogy inkább a gyerekének venne lakást,mint a testvérének,az baromi önző.
Úgy könnyű gyűjtögetni,hogy fiatal kortól nem kell se albérletre költeni,se hitelt nem kellett felvenni,az ilyen helyeken általában tartalék is van.
És nem akkor kell ezen elgondolkodni,amikor már felnő a legkisebb testvér.
Azt pedig kifelejtettem a "nekem családom van" hozzáállásból,hogy a házastárs mit vitt bele a családi kasszába?
Mert gondolom a szülők a saját gyereküket szeretnék támogatni,nem pedig azt,hogy valaki jól járt,mert készen beletette a fenekét a lakásba más szülei által.
Hát én nem vagyok a kisebb gyerek ellen. Xar helyzet, hogy neki nem jut lakás, de ehhez a testvéreinek semmi de semmi közük nincs. A szülei intézték így tudatosan, vagy önhibájukon kívül. Nem a másik két gyerek. Orbitális baromság lenne elvárni tőlük, hogy hozzájáruljanak a kicsi lakáshoz jutásához. Nem az ő dolguk.
Amit el tudnék képzelni ebben a helyzetben az az, amit többén írták már, hogy az örökséget úgy osztják el, hogy a kisebbnek jusson belőle egy lakasravalo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!