Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos a szülők...

Szerintetek jogos a szülők kérése?

Figyelt kérdés
Adott egy 60+os házaspár, aki az első 2 gyerekét saját ingatlannal indította el az életbe. A harmadik kései gyerek és a szekér màr nem megy annyira a szülőknek, ezért azt kérik, hogy a 2 nagyobb gyerek dobja össze a harmadik lakásànak a felét, mert csak a felét tudják fizetni a szülők.
2021. máj. 10. 11:56
 81/123 anonim ***** válasza:
86%
74es, ja hihető hogy te mosolyogva felajánlanád a mondjuk két szobás házad amiben élsz a családoddal, és mennél egy egy szobás lakásba velük hogy a testvérednek is legyen. Persze...
2021. máj. 11. 05:51
 82/123 anonim ***** válasza:
79%
És ha a tesónak nincs miből adni? Vagy a saját gyerekének gyűjt? Olyankor mi van?
2021. máj. 11. 08:21
 83/123 anonim ***** válasza:
31%
81-nek 74 vagyok. Nehéz elhinni? Pedig történt ilyen, vagy legalábbis hasonló.Nagyszüleim csak a bátyámat (náluk a fiú az isten)támogatják (nagyon gazdagok) Ahányszor kap a bátyám, mindig elfelezi velem , persze titokban.Komoly összegekről van szó, a legutóbbiból 3 szobás lakást vettem pesten ,igaz ,hogy panelt.Szóval nálunk nagyon is működik a jótestvéri viszony.
2021. máj. 11. 08:49
 84/123 Katona Dius ***** válasza:
18%
#83-as jó hallani, hogy ilyen is van :)
2021. máj. 11. 09:37
 85/123 anonim ***** válasza:
80%

Na, ezért nem kell csak annyi kölyköt csinálni, akit egyenlően lehet elindítani az életben.

Egyik ismerősöm harmadik gyerek és mindent önerőből kellett elérnie, mert a szülőknek "rá" már nem maradt pénze.

A két idősebb testvére legjobb egyetem, lakás, autó... a srác meg érettségi óta dolgozott, hogy legyen diplomája, és 28 éves korában tudott elköltözni egy pici albérletbe.

2021. máj. 11. 09:44
 86/123 anonim ***** válasza:
22%
84- másnak ugy látom nem ilyen jó hallani, ha 46 %-állok :(
2021. máj. 11. 09:45
 87/123 Katona Dius ***** válasza:
20%
Engem is lepontoztak, ne aggódj :D
2021. máj. 11. 09:54
 88/123 anonim ***** válasza:
23%
Őszintén? A kérdést és a kommenteket végigolvasva szülőként megvilágosultam. Egyik gyereket sem szabad támogatni erőn felül, mert a támogatott gyerekekben nem alakul ki olyan erkölcsi, etikai érzés, hogy a szülők által később (bármilyen okból) nem támogatott testvérüket támogatni illene. Igen, értem, elfogadom, hogy itt a szülők hibáztak, jogilag senki nem követelhet senkitől semmit, de azt azért nem értem, a testvérek hogyan tudnak ilyen helyzetben tükőrbe nézni.
2021. máj. 11. 11:26
 89/123 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk én vagyok a nem támogatott gyerek. A pofámról sülne le a bőr tesómnál tartani a markom, nem ő tehet róla. Főleg nem a tesóm gyereke elől kívánnám el, ha esetleg volna neki. Milyen erkölcsi alapja van a kicsinek a nagyra neheztelni? Ha már akar valakire, akkor az legyen anyu-apu. Mert igazságtalan, rendben van. Igazságtalan az, hogy a másik kettőre akarják tolni a saját felelősségüket. Azzal is igazságtalan, akinek nem jut. Akit a szülő vállalt, a saját felelősségére...
2021. máj. 11. 11:40
 90/123 anonim ***** válasza:
84%
Én ezt a kérdést kötelezővé tenném a "kell a testvér, csak a szeretet számít" szöveget mantrázóknak.
2021. máj. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!