Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyám ennyire...

Normális hogy anyám ennyire nem akarja elfogadni hogy kutyát szeretnék?

Figyelt kérdés
Már felnőtt vagyok 20 éves. Dolgozom. Párommal nem élek együtt, de nagyon régóta szeretnék kutyát. Párommal össze gyűjtöttük egy kutyára. Sajnis meg itthon lakok anyámmal egy nagy kertes házba. Olyan üres minden. Nincs egy állat se. Mondtam neki hogy szeretnek kutyát egyszer azt mondja hogy oke. Mikor már hoznám el, akkor meg mondja a kifogasait, de hat a kutya felelősség, hogy össze vissza szarik, neki nincs hozzá kedve,meg felassa a kertet (amibe nincs semmi elvetve ) de ő akar. Nincs virágos kértünk amit kiasson, meg csak 4 eper palántat ültetett el, de ezt simán el lehet keríteni. Jön a kifogásival hogy át gondolja holnapra, de ha meg kérdem megint azzal jön hogy ahj meg nem gondolta át. Hogy fog ki nézni minden. Itt fog nyüszögmi az ajtónál. Mondom ja mert ő egy kutya. Elegem van hogy 20 évesen sem tehetem azt amit szeretnék. Unom már anyám viselkedését. Bele szól mindenbe. Semmi felelősség nem hárulna rá a kutyával kapcsolatban. Szeretnénk tenyésztőtöl venni, és beleszól hogy nemhogy másra költenénk azt a pénzt hogy nem vagyunk normálisak. Már nagyon elegem van belőle.
2021. ápr. 27. 10:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

Szülöként minden jogom megvan arra, hogy eldönthessem, a saját házamban/lakásomban akarok-e kutyát, vagy sem, és egyedül én döntök ebben.

Személy szerint szóba sem jöhetne, elvileg nincs kifogásom a kutyák ellen, nem utálom öket, de az én házamba nem jöhetne soha.

Egyszerüen zavar, hogy rohangál, liheg, a kertben kapar, stb és teljesen mindegy, kié a kutya. Az nem érv, hogy a tulajdonos takarít utána, egyszerüen csak az, hogy ott van, és kutyaként viselkedik, elég ahhoz, hogy ne érezzem magam jól.

Kérdezö: ha kutyát akarsz tartani, akkor elöször legyen saját lakhelyed, ott tarthatsz, amit akarsz, anyádhoz azonban ne is akarj vinni, ha ennyire nem akarja. Föleg így, hogy böven felnött vagy, ne más terhére akarj állatot tartani.

Ha meg netán megfogadnád az egyik elözö ötletét és beállítanál egy kutyával, akkor ne csodálkozz, ha anyád azzal ehyütt zavar el a házából, teljesen jogosan!

2021. ápr. 27. 10:59
 12/32 anonim ***** válasza:
92%

Kétségtelen, hogy a kutya kakál, de igényes ember azt összeszedi még frissiben, akár az utcán, akár saját portáján. Nem is ez a fő gond, mert ez megoldható.

A probléma az, hogy a kutya a 21-ik században már nem csak kerti dísz, nem játékszer, nem házőrző.

Felelősséggel tartva 15-18 évig él és ha a fajtája, szőrzete engedi, akkor kinti-benti tartással.

Ha anyád az udvarra sem akarja, hogy fogja elviselni a lakásba?

Te látod előre az elkövetkező 15-18 évedet?

Mindig fogod tudni mindenhova vinni magaddal a kutyádat, ha elköltözöl otthonról?

Soha nem akarsz olyan helyre utazni, ahova a kutya nem mehet?

Soha nem kerülsz kórházba?

Vagy a kutya miatt közel 20 évig otthon maradsz?

Vagy éled az életed és a kutya anyádra marad, aki nem is akarta?

Azt tudod, hogy egy műtét alaphangon 200ezer felett van manapság?

Szerintem a kutyatémát - már csak a kutya érdekében is - most még ereszd el! Aztán amikor már lesz saját felnőttéleted, saját lakással, kialakult szokásokkal, megfelelő anyagi háttérrel, akkor majd a körülményeidnek megfelelő kutyát kiválaszthatod, de addig más kontójára ne akarj "babázni" egy kutyával!

2021. ápr. 27. 11:00
 13/32 anonim ***** válasza:
98%

9!

Na és ismerős barátnő mit szolt volna, ha az anyja ugyanezzel a lendülettel kibaxta volna kutyastol?

2021. ápr. 27. 11:05
 14/32 anonim ***** válasza:
99%
Mi nem ismerünk, nem tudjuk, hogy csak ideig-óràig gondoznàd e, aztán a szülőkre maradna. Lehet anyud pont ezért nem akarja, ő tudja, hogy a ház körül mennyit segítel be neki. Költözzetek össze, aztán vegyetek kutyàt. El kell fogadd, hogy ő nem akarja és kész. Van ilyen.
2021. ápr. 27. 11:09
 15/32 anonim ***** válasza:
10%
#6 és #7 gratulálok. Mintaszülők lehettek!
2021. ápr. 27. 11:12
 16/32 anonim ***** válasza:
88%

15-ös: ugyan meséld már el, miért ekkora probléma, ha egy szülö nem akarja, hogy a FELNÖTT gyereke odavigyen hozzá egy kutyát?????

Egy állat nem csak annyi, hogy OTT VAN, azzal elég sok megszorítás is van.

Nem tudom elképzelni, te mennyire örülnél, ha a személyes életteredbe más valaki ennyire durván beavatkozna!

Mellesleg egy kutya nem azt jelenti, hogy van és a kérdezö gondozza, hanem mindenfelé hullatja a szörét, és akármennyit takarít is valaki, mindig mindenhol lesz ennek ellenére, a kertben mindent összerohangál, kapar, tönkreteszi, amilyen volt, msot arról nem is szólva, hogy az ürüléket folyamatosan össze kell szedni, vagy mindenhol ott lesz és kizártnak tartom, hogy a kérdezö napi 24 órában figyel arra, nehogy valahol elnézzen egy-két kupacot!

2021. ápr. 27. 11:26
 17/32 anonim ***** válasza:
98%

És ha összeköltöztök albérletbe és nem mehet a kutya? Otthagyod anyádnál?

Ne hisztizz, hanem inkább gondold végig, hogy ez egy élőlény, amiért 15 évig felelősséget kell vállalnod. Csak neked. Nem a párodnak, nem anyádnak, hanem neked.

2021. ápr. 27. 11:33
 18/32 A kérdező kommentje:
De nyilvsn ha lenne kutyám nem hagynám rá anyámra. Miert is hagynám ott neki. Tudom hogy felelősséggel leszek érte. De nem értem abba minek szól bele hogy mire akarunk költeni. Hogy minek költünk ennyit egy kutyára.
2021. ápr. 27. 11:39
 19/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem fogod fel, hogy azert szol bele, mert meg otthon laksz?

Valoszinuleg pont leszarna, hogy van-e kutyad vagy nincs akkor, ha mar kulon elsz.

Tenyleg nem erted kerdezo? Tenyleg?

Azt a penzt peldaul nyugodtan koltheted a koltozesre.

Egyebkent nem muszaj osszekoltozni, ha annyira onallo vagy, tessek egyedul albiba menni, aztan ott majd olyan kutyad lesz, amilyet akarsz.

Vagyis amit majd a tulaj megenged, mert ez sem olyan egyszeru am.

2021. ápr. 27. 11:48
 20/32 anonim ***** válasza:
11%
Nem azért mondom, de feltehetően nincsen annyi pénzük ennyi idősen, hogy vegyenek egy saját házat/lakást, az albérletek 99%-ba nem lehet állatot vinni, egy kertes házat bérelni pedig rengeteg pénz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy lehetetlen, csak szeretnék rávilágítani, hogy az "elköltözöl és tartasz kutyát" válaszok sem sokkal reálisabbak mint a kérdező felvetése.
2021. ápr. 27. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!