Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyám ennyire...

Normális hogy anyám ennyire nem akarja elfogadni hogy kutyát szeretnék?

Figyelt kérdés
Már felnőtt vagyok 20 éves. Dolgozom. Párommal nem élek együtt, de nagyon régóta szeretnék kutyát. Párommal össze gyűjtöttük egy kutyára. Sajnis meg itthon lakok anyámmal egy nagy kertes házba. Olyan üres minden. Nincs egy állat se. Mondtam neki hogy szeretnek kutyát egyszer azt mondja hogy oke. Mikor már hoznám el, akkor meg mondja a kifogasait, de hat a kutya felelősség, hogy össze vissza szarik, neki nincs hozzá kedve,meg felassa a kertet (amibe nincs semmi elvetve ) de ő akar. Nincs virágos kértünk amit kiasson, meg csak 4 eper palántat ültetett el, de ezt simán el lehet keríteni. Jön a kifogásival hogy át gondolja holnapra, de ha meg kérdem megint azzal jön hogy ahj meg nem gondolta át. Hogy fog ki nézni minden. Itt fog nyüszögmi az ajtónál. Mondom ja mert ő egy kutya. Elegem van hogy 20 évesen sem tehetem azt amit szeretnék. Unom már anyám viselkedését. Bele szól mindenbe. Semmi felelősség nem hárulna rá a kutyával kapcsolatban. Szeretnénk tenyésztőtöl venni, és beleszól hogy nemhogy másra költenénk azt a pénzt hogy nem vagyunk normálisak. Már nagyon elegem van belőle.
2021. ápr. 27. 10:37
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
99%
Nyugodtan elköltözhetsz a saját lakásodba vagy házadba és akár 5 kutyát is tarthatsz, ha neked az tetszik. Anyád meg a saját házát kuytamentesen akarja tartani.
2021. ápr. 27. 10:43
 2/32 anonim ***** válasza:
94%
ne kutyát akarj, hanem összeköltözni a pároddal.. aztán annyi kutyátok lehet,a mennyit akartok.
2021. ápr. 27. 10:44
 3/32 kicsibarany ***** válasza:
95%
Normális, fogadd el.
2021. ápr. 27. 10:46
 4/32 anonim ***** válasza:
23%
Vagy szó nélkül odaviszel egy kutyát (ezt barátnőim egyszer eljátszották), vagy először elköltözöl otthonról és utána tartasz állatot. Anyád nem fog engedni.
2021. ápr. 27. 10:46
 5/32 anonim válasza:
35%

Hát figyelj. Lehet most kissé értetlen, vagy valamelyest teljes baromság lesz amit mondok de elmondanám az én tapasztalataimat is.

Jelenleg 17 éves vagyok.

Nekem 2 éve sikerült szerválnom egy kutyát itthonra amiért komolyan meg kellett szenvednem. Hasonló kifogásai voltak anyámnak, azonban rájöttem hogy amit mond annak a fele az teljes baromság és nem függ össze. Így ahelyett hogy ráerőltettem egy kutyát próbáltam kiszedni a valódi indokot belőle amiért nem szeretne.

Végül kiderült, hogy azt gondolja, hogy nem bánnék rendesen a kutyával.

Ezt később megbeszéltem vele, bizonyítottam, és lett kutya.

Ennyi rólam.

Most válaszolnék neked.

Szerintem anyudnak is lehet valami oka arra, hogy ezt mondja. Nem tudok első kézből beszélni erről, és ezt ne is cseszegetésnek vegyed. Csak példaként. Említetted hogy 20 éves vagy. És azt is hogy 20 évesen nem teheted azt amit szeretnél.

Szerintem a korod nem elég kifogás arra hogy azt tegyél amit szeretnél. Gondolom szüleid elsősorban azt akarják hogy kezdd el felépíteni az életedet és kezdj sajátot. De egy kutya ebben csak mégjobban akadályozna/marasztalna. Plusz elsősorban az az ő házuk, így ilyen esetben neked kell meggyőzni őket érvekkel.

2021. ápr. 27. 10:48
 6/32 anonim ***** válasza:
88%

"Vagy szó nélkül odaviszel egy kutyát "

Nekem ez lenne az a pont, amikor közlöm a "gyerekkel", hogy a kutya AZONNAL megy, NEKI meg annyi a választása, hogy a kutyával együtt, vagy a kutya nélkül költözik el.

2021. ápr. 27. 10:49
 7/32 anonim ***** válasza:
91%

4!

Ha a felnőtt koru gyerekem az akaratom ellenére haza hozna egy kutyát, már csomagolhatna is és kereshetne magának mas helyet lakni.

Mondom ezt úgy, hogy van kutyánk és macskánk is.

2021. ápr. 27. 10:49
 8/32 anonim ***** válasza:
99%

Ahhoz képest, hogy "már felnőtt 20 éves" vagy, baromi gyerekes ez a "nem csinálhatom, amit akarok" hiszti.

Az, hogy te akarsz valamit nem felsőbbrendű annál, hogy édesanyád mit (nem) szeretne.

Hogy mindenkinek meglehessen az akarata, valakinek költöznie kell és gondolom egyetértünk, hogy ez nem édesanyád, így előbb inkább arra kéne gyűjtögetni meg tervezgetni, nem a kutyára. A felelős állattartás része az is, ha az ember türelmesen vár a megfelelő körülményekre.

2021. ápr. 27. 10:52
 9/32 anonim ***** válasza:
9%

(négyes vagyok)

Egészségetekre :D

Példa volt, ismerősök ezt tették.

2021. ápr. 27. 10:53
 10/32 anonim ***** válasza:
92%
20 éves vagy, elköltözöl és ott azt csinálsz amit akarsz
2021. ápr. 27. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!