Van koztetek valaki akinek a gyereke nem beszel magyarul annak ellenere hogy tanitottad?
Most lesz babank iden es kulfoldon elunk. Szeretnem megtanitani majd magyarul de az itteni magyarok kozul akikkel talalkoztam szinte egyiknek sem beszel a gyereke magyarul. Van olyan aki angolul beszel hozzajuk, van aki magyarul de a gyerek akkor is angolul valaszol. A legtobb gyerek erti a magyart de nem beszelik vagy ha igen akkor ugy torik mint a kulfoldiek.
Nagyon nehez kulfoldon nevelt gyereket magyarul tantani?
A felesegem nem beszel magyarul csak en de azoknal a paroknal ahol mindketto szulo magyar ott is van olyan amikor a gyerek nem beszel magyarul, hiaba csak azt hallja otthon.
Ilyenkor ez a szulok hibaja mert rahagyjak a gyerekre hogy azt a nyelvet beszelje ami kenyelmes neki? Nyilvan az orszag nyelve a legkezenfekvobb a gyereknek mert az iskolaban is azt beszelik, tvben is az megy.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem AKAR beszélni - rokon kislány :D
Tud és 100% ért is magyarul, mert mindent megcsinál, amit akár a nagyszülő, akár mi kérünk tőle, de megszólalni azt, nem. Nem baj, megoldjuk mutogatással. Én tudok az ő nyelvén, de csak a legvégső esetben kommunikálok vele úgy. Nem kiszúrásként, hanem hogy értse meg, velünk ne csak az egyik anyanyelvén beszéljen :D
Ám van olyan ismerős is, akinek tényleg nem beszél a gyereke magyarul, csak a másik szülő-ország nyelvén.
Mindenkinek egyéni döntése, hogy neveli-tanítja a gyerekét, ha nekünk lenne, természetesnek venném, hogy megtanítjuk magyarul, hisz a rokonsága Mo-n él.
11! 8-as vagyok.
Bocsika de a gyerekem nem 2 szót tud magyarul. Mellesleg nem tudod, milyen nálunk a rendszer. Apuka nem este ér haza, hanem kora délután, és onnantól ö van a gyerekkel estig, lefekvésig. Kb ugyanannyi időt tölt mindkettőnket a gyerek. Ezt direkt alakítottuk ki, következetesen, mert mint mondtam, mi nagyon rajta vagyunk azon, hogy mindkettőnk nyelvét anyanyelvi szinten tudja. A nagyszülők meg barátok is be vannak vonva. Ezt csak egy lehet. Szóval mielőtt leírod, hogy a 4 nyelvű gyerekemet ne nevezzük 4 nyelvnek, krvara fogd fel, hogy márpedig 4 nyelvű, es ez csak a szülők elhatarozasan múlik! Azért mert mondjuk te képtelen voltak megtanítani a gyerekedet, az nem az en bajom.
11-es. Oké, visszatérünk erre pár év múlva! 10 év múlva viszlát ez alatt a kérdés alatt :D 10 éve is itt voltam, 10 év múlva is itt leszek.
Garantálom, hogy ez a szülök elhatározásán múlik. A környezetemben ezt látom, nem a habokba dumálok. Elhatározás. Pl mehetnénk nyaralni bárhova, de nem, mi Magyarországra megyünk, AZÈRT, hogy a gyerek ott is gyakorolni tudja a magyar nyelvet egész nyáron. Magyar táborba megy, itt ahol élünk meg minden lehetőséget megkeresünk, ami létezik, pl. magyar anyanyelvű oktatás, stb. Nem szrunk bele a dologba, hanem az a cél, hogy a gyerek megtanuljon RENDESEN magyarul. Hiába is kötekedsz. Sikerülni fog. Pápá 10 év múlva itt.
28# Te teljesen hülye vagy?
Nem is ez volt a kérdés!
Olvasd el figyelmesebben!
Nem a kétlaki gyerekek nyelvtanulásáról volt szó - ha nem zavar-, hanem arról ha kint élnek és csak az apuka beszél magyarul!!! Melyik része nem világos?
Ne gyere már a saját egyedi példáddal, hogy egész nyarat magyarországon töltitek, még jó hogy megtanul akkor a gyereked magyarul, ez nem kunszt, szégyen is lenne ha nem tudna megtanulni szülői anyanyelven magyar nyelvterületen.
Nem is értem. Vicc vagy. 😆
25-ös! Hogy lehet ilyet mondani, hogy felesleges egy bármilyen nyelv???
Te nem ismered azt a mondást, hogy "ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy"
Minket nem tanított anyukám a másik nyelvre, mert azt mondta, minek, meg felesleges. Hát én örültem volna, ha kicsi koromban megtanulom, és nem az iskolában kell kínlódnom vele. Mondtuk is neki, mikor nagyobbak voltunk, hogy ez hiba volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!