Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amit a szülők nem tanitottak...

Amit a szülők nem tanitottak meg, azt honnét pótoljam?

Figyelt kérdés
egyedüli gyerekként felnőttem mára, legalábbis jogi értelemben. Nekik teljesen jó volt az örökös otthonülős életmód, sose vittek a vidámparkba, ha valami van, csak egymásra mutogatnak. Segítséget nem fogadnak el, semmit nem biznak rám, ugye dolgozok igy hétközben esélyem sincs ebbe belefolyni. Az olyan dolgokat, mint a főzés, mosógépkezelés, kisebb házi munkák, magyarul ÉLETKÉPTELENSÉG leküzdése, honnét tanuljam meg? Egyáltalán hogyan kell élni? Mert ilyen példa nincs előttem
2016. jan. 23. 14:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ennyire túlreagálni. Én mindent magamtól tanultam meg szinte, meg azért el is lestem dolgokat.

A mosás meg a vasalás azt munkahelyemen tanultam meg férfi létemre amikor egy szálloda mosodájába felváltva ugrottunk be segíteni az egyedüli mosodai dolgozónak aki nagyon elvolt havazva a dolgokkal mivel az egyik társa lebetegedett a másik társa pedig fél műszak után a konyhára ment be segíteni mindig.

A főzést magamtól tanultam meg, internetről néztem le dolgokat meg persze amikor olyan munkám volt hogy napokra elutaztunk egy szállóba és ott pár kollégám tanított meg dolgokra.

A varrást azt a volt barátnőm mutatta meg akinek ez volt a hobbija. A ház körüli munkák barkácsolás, favágás ezekre is csak a nagyapám volt képes megtanítani meg persze karbantartók mellett is dolgoztam már mint kisegítő és ott is ragadt rám valami.

Én az életbe tanultam meg szinte mindent, és általában amikor rávoltam kényszerülve akkor ugye kénytelen voltam magamtól rájönni dolgokra. Én egyedül is simán el lennék ha úgy adódna.

2016. jan. 23. 14:09
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Fozes: kB millió szakácskönyv, internetes recept oldal, videó létezik.

Mosogep kezeles: van használati utasítás mindhez, illetve rajzos jelzés a gépen.

3/17 anonim ***** válasza:
89%

Ne legyél már ilyen szerencsétlen. Otthon én sem főztem, mostam. Na jó, takarítani én szoktam a szobámban és a fürdő is az enyém volt.

A mosógép nem egy bonyolult dolog.

Főzni is könnyű megtanulni. Tele a net receptes és konyhai praktikás oldalakkal, csak akarni kell.

4/17 anonim ***** válasza:
100%
Odemész anyukádhoz, amikor mos, és közlöd, hogy mutassa meg, hogy kell használni. Hasonlóan a főzéssel: odamész és nézed. Aztán magad is megpróbálkozhatsz, nem engedély kérdése. Egyébként főzni szakácskönyvből és videókból is lehet.
2016. jan. 23. 14:10
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindent a netről tanultam, miután elköltöztem otthonról.
2016. jan. 23. 14:14
 6/17 anonim ***** válasza:
58%

Ha már felismerted, mik a hiányaid, akkor egyáltalán nem nehéz ezeket - segítséggel, vagy akár anélkül - pótolni.

Felnőttként nem mutogathatsz már a szüleidre.

2016. jan. 23. 14:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan kell élni? Csak lazán :)

Engem sem tanítottak meg főzni,magamtól kezdtem el. Vagy egy nagyon jó szakácskönyv, az a címe hogy Szakácskönyv kétbalkezeseknek, én azzal kezdtem és nagyon jó, meg a netről is lestem el fortelyokat :) Hamar belejössz nyugi és rájössz hogy nem is olyan nehéz a főzés csak azt kell csinálni amit írnak :)

A mosás sem nehéz. Megkeresed a mosógép tájékoztatóját és csinálod amit ír.

A takarítás szívás, de az sem bonyolult, csak unalmas :)

2016. jan. 23. 14:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Inernet...Isten hozott a XXI. században!
2016. jan. 23. 14:22
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan kell élni? Csak lazán :)

Engem sem tanítottak meg főzni,magamtól kezdtem el. Vagy egy nagyon jó szakácskönyv, az a címe hogy Szakácskönyv kétbalkezeseknek, én azzal kezdtem és nagyon jó, meg a netről is lestem el fortelyokat :) Hamar belejössz nyugi és rájössz hogy nem is olyan nehéz a főzés csak azt kell csinálni amit írnak :)

A mosás sem nehéz. Megkeresed a mosógép tájékoztatóját és csinálod amit ír.

A takarítás szívás, de az sem bonyolult, csak unalmas :)

2016. jan. 23. 14:24
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Huhh bocsi, nem akartam 2x elküldeni ;)
2016. jan. 23. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!