Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amit a szülők nem tanitottak...

Amit a szülők nem tanitottak meg, azt honnét pótoljam?

Figyelt kérdés
egyedüli gyerekként felnőttem mára, legalábbis jogi értelemben. Nekik teljesen jó volt az örökös otthonülős életmód, sose vittek a vidámparkba, ha valami van, csak egymásra mutogatnak. Segítséget nem fogadnak el, semmit nem biznak rám, ugye dolgozok igy hétközben esélyem sincs ebbe belefolyni. Az olyan dolgokat, mint a főzés, mosógépkezelés, kisebb házi munkák, magyarul ÉLETKÉPTELENSÉG leküzdése, honnét tanuljam meg? Egyáltalán hogyan kell élni? Mert ilyen példa nincs előttem
2016. jan. 23. 14:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a többiek is elmondták, nem kell ezt annyira túlreagálni.

Én a netről tanultam inget vasalni, rántást készíteni, kelt tésztát csinálni, stb. Ma már annyi minden fent van a neten, hogy csak szelektálni kell a jobbnál jobb vidik között. A másik, hogy ne szégyellj segítséget kérni: a héten méteráruban voltam, életemben talán először. Megálltam az eladó hölgy előtt, közöltem, hogy nem szoktam varrni, de legyen már kedves segíteni kiválasztani néhány dolgot. Pillanatok alatt összepakolta a cuccokat, megköszöntem, fizettem és eljöttem. Hazajöttem és hála a Pinterestnek gyorsan megvarrtam ami kellett. Pedig anyukám tud varrni, de sose tanított meg. Most moroghatnék, hogy miért, de attól nem leszek előrébb.

26/N

2016. jan. 23. 14:34
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

Magadtól tanuld meg.

Egyébként jó eséllyel jobban is jársz. Nem tudom, a te szüleid pl. hogy főznek, de a legtöbb hagyományos családban csak a full egészségtelen kajákat tanulhatod meg, akkor már inkább olvass utána a neten. Egyébként egyszerű ételeket nem nagy kunszt megfőzni, pl. egy túrós tészta elkészítése nem bonyolultabb, mint főzni egy teát.

A mosógépnek is a legtöbben egyetlen programját használják, és ennyi. Ott is jobban jársz, ha ráguglizol a textil kreszre, megnézed melyik ruhád címkéje mit ír és melyik programon tudod mosni.

Alapvetően ma már mindent megtanulhatsz a netről, és sokszor még jobban is jársz, mert így valószínűleg jobban fogod csinálni, mint a szüleid.

2016. jan. 23. 14:41
 13/17 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem Te jobban jártál, nekem ezeket tanította meg anyum. Főzzek, mossak, takarítsak, segítsek a házimumkában. Nekem ki fogja megtanítani az életet?
2016. jan. 23. 14:50
 14/17 anonim ***** válasza:
„Mindazt, ami bennem jó, a könyveknek köszönhetem!“ Maxim Gorkij
2016. jan. 23. 15:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Volt egy 26 éves kolléganőm és iszonyat büdös volt a szája,nem mosott fogat még soha!!

Azt mondta az anyukája nem tanította meg rá.

No komment.

2016. jan. 23. 18:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha okos vagy, bárhonnan, ha buta, akkor sehonnan.
2016. jan. 23. 20:37
 17/17 sadykowich ***** válasza:

Gyűjts egy kisebb lakásra és költözz el otthonról. Vagy ha nem tudsz várni, akkor egy albérletbe.

Hamar rá fogsz jönni mindenre...

2016. jan. 23. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!